Schumacher síbalesete

Nincs változás a születésnapos Schumacher állapotában

2014.01.03.

Hatodik napját tölti pénteken a grenoble-i kórházban a súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher. A hétszeres Forma-1-es világbajnok január 3-án, pénteken tölti be a 45. életévét, a születésnapra a Ferrari klubok csendes megemlékezést szerveznek.

Michael Schumachert vasárnap érte balesetet a franciaországi Méribel közelében, ahol eredetileg születésnapját ünnepelte volna családjával és barátaival. A német Bild szerint tapasztalt sízőnek tartott Schumacher utolsóként követte a többieket, hogy a hátul lévő gyerekekre figyeljen. Miután egyik barátjának kislánya elesett, a német felsegítette a gyereket, és ezután a két kijelölt pálya közötti területre tévedt. Ott egy hóval borított sziklára csúszott, amitől elesett, és egy másik sziklába ütötte a fejét. Az ütés erejétől a bukósisakja azonnal eltört. Orvosai szerint, ha Schumacher nem viselte volna a sisakot, már a helyszínen életét vesztette volna. Szemtanúk szerint a német pilóta épp, hogy csak elindult a baleset előtt, ezért nem nagy sebességgel történt a baleset. A Bild azt is kiderítette, hogy Schumacher kölcsönzött léceket használt, melyek közül az egyik nem oldott le a lábáról a balesetkor. Ezt a rendőrség is vizsgálja.

Keddre virradóra egy második műtéten is átesett az autóversenyző, melynek során egy vérömlenyt távolítottak el az agyából. Orvosai ezután arról számoltak be, állapota kissé javult, de továbbra is válságos. Azóta is mesterséges kómában tartják. Orvosai azon igyekeznek, hogy csökkentsék az agyában keletkezett duzzanatot és a testhőmérsékletét 34-35 Celsius-fok alá szorítsák le. Az orvosok és Sabine Kehm, Schumacher szóvivője csütörtökön nem adtak újabb tájékoztatást a versenyző állapotáról. Kehm korábban azt közölte, hogy csak akkor tesznek újabb bejelentést, ha "valamilyen döntő változás" áll be a beteg állapotában.

Csütörtökön este a család újabb köszönetet mondott azoknak, akik napok óta aggódnak Michael Schumacherért. "Köszönetet szeretnénk mondani az egész világon mindazoknak, akik a baleset után megajándékoztak bennünket rokonszenvükkel és Michael felépülésével kapcsolatos jókívánságaikkal" - tudatta a közlemény.

Közben egykori munkaadója, a Ferrari saját rajongói klubjain keresztül csendes ünnepséget szervezett Schumachernek, aki január 3-án töltötte be a 45. életévét. A Ferrari istálló hivatalos Facebook-oldalán hirdette meg az eseményt, hozzátéve, hogy minden rajongót pirosba öltözve várnak grenoble-i kórház elé.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.27
Andrzej Duda lengyel elnök aláírta azt a törvényt, amelynek értelmében február 1-jétől július....
2022.01.27
Interjúm befejező részében beszélgettem Borissal lenyűgöző garázsáról, gyűjteményéről, amelyben....
2022.01.27
Hatvanöt éve nem mért mélypontra süllyedt tavaly a brit autóipar termelése, elsősorban a....
2022.01.27
Kilábalóban a taxis szektor a koronavírus-járvány okozta sokkból, de messze még a járvány előtti....
2022.01.27
Lefolytatta a 2018 decemberében megrendelt PzH 2000 önjáró lövegek első, úgynevezett....
2022.01.27
Az európai piac legaranyosabb négyüléses villanyautója köszön el, hogy átadja helyét kínai....
2022.01.27
A gépkocsijába beszorult autóst a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével....
2022.01.26
Tavaly 4,07 százalékkal csökkent az új személyautók értékesítése - közölte a román autógyártók....
2022.01.26
Márciustól jönnek az időalapú jegyek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain, de még ezelőtt....
2022.01.26
A Bugatti egy 15 literes tárolódobozban lévő palackot mutatott be, ami 150 munkaóra alatt készült....