Schumacher síbalesete

Nincs változás a születésnapos Schumacher állapotában

2014.01.03.

Hatodik napját tölti pénteken a grenoble-i kórházban a súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher. A hétszeres Forma-1-es világbajnok január 3-án, pénteken tölti be a 45. életévét, a születésnapra a Ferrari klubok csendes megemlékezést szerveznek.

Michael Schumachert vasárnap érte balesetet a franciaországi Méribel közelében, ahol eredetileg születésnapját ünnepelte volna családjával és barátaival. A német Bild szerint tapasztalt sízőnek tartott Schumacher utolsóként követte a többieket, hogy a hátul lévő gyerekekre figyeljen. Miután egyik barátjának kislánya elesett, a német felsegítette a gyereket, és ezután a két kijelölt pálya közötti területre tévedt. Ott egy hóval borított sziklára csúszott, amitől elesett, és egy másik sziklába ütötte a fejét. Az ütés erejétől a bukósisakja azonnal eltört. Orvosai szerint, ha Schumacher nem viselte volna a sisakot, már a helyszínen életét vesztette volna. Szemtanúk szerint a német pilóta épp, hogy csak elindult a baleset előtt, ezért nem nagy sebességgel történt a baleset. A Bild azt is kiderítette, hogy Schumacher kölcsönzött léceket használt, melyek közül az egyik nem oldott le a lábáról a balesetkor. Ezt a rendőrség is vizsgálja.

Keddre virradóra egy második műtéten is átesett az autóversenyző, melynek során egy vérömlenyt távolítottak el az agyából. Orvosai ezután arról számoltak be, állapota kissé javult, de továbbra is válságos. Azóta is mesterséges kómában tartják. Orvosai azon igyekeznek, hogy csökkentsék az agyában keletkezett duzzanatot és a testhőmérsékletét 34-35 Celsius-fok alá szorítsák le. Az orvosok és Sabine Kehm, Schumacher szóvivője csütörtökön nem adtak újabb tájékoztatást a versenyző állapotáról. Kehm korábban azt közölte, hogy csak akkor tesznek újabb bejelentést, ha "valamilyen döntő változás" áll be a beteg állapotában.

Csütörtökön este a család újabb köszönetet mondott azoknak, akik napok óta aggódnak Michael Schumacherért. "Köszönetet szeretnénk mondani az egész világon mindazoknak, akik a baleset után megajándékoztak bennünket rokonszenvükkel és Michael felépülésével kapcsolatos jókívánságaikkal" - tudatta a közlemény.

Közben egykori munkaadója, a Ferrari saját rajongói klubjain keresztül csendes ünnepséget szervezett Schumachernek, aki január 3-án töltötte be a 45. életévét. A Ferrari istálló hivatalos Facebook-oldalán hirdette meg az eseményt, hozzátéve, hogy minden rajongót pirosba öltözve várnak grenoble-i kórház elé.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.04
Az 53-as főúton két kamion és egy traktor ütközött össze, a teherautók kigyulladtak - a rendőrség....
2022.07.04
Az NHTSA amerikai közlekedési hatóság közzétette az első jelentését a vezetéstámogató- és....
2022.07.04
A Hódmezővásárhelyről 13:31-kor Szegedre indult, 33021 pályaszámú vasútvillamos (33021)....
2022.07.04
Egy terepjáró katonai felszereléssel – írja a Stern.   ..
2022.07.04
A robotrendelések ismét megugrottak az első negyedévben az Amerikai Egyesült Államokban, ahogy a....
2022.07.04
PR szakembert igazolt a Porsche Hungaria kommunikációs igazgatósága: június közepétől Uzoni Eszter....
2022.07.04
- Romániában 23 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az idei első fél évben a....
2022.07.04
A horvát kormány további két héttel meghosszabbított az üzemanyagár-stopot - közölte a kabinet....
2022.07.04
- Megkezdődött szombaton a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási főidénye: 17 kikötőben....
2022.07.04
A belsőégésű motorok betiltására vonatkozó uniós parlamenti döntést széles körben bírálták a német....