török autóipar

Nagyot esett a török autóipar

2020.08.29.

A török járműipar 29 százalékkal esett vissza az első félévben, a helyi autógyártók szövetsége (OSD) 518 ezer 727 összeszerelt járművet jelentett.

Júniusban valamennyire javult a helyzet, a 103 ezer 273 legyártott jármű darabszáma csak 5,4 százalékkal maradt el a tavaly júniusi adattól. A mélypontot a május jelentette, akkor a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt 54 százalékkal zuhant a termelés. A török export 27 százalékkal esett vissza, júniusban 70 ezer 813 járművet exportáltak. Májusban a zuhanás 60 százalékos volt. A török autógyárak többsége március közepétől leállt és csak áprilisban indult újra.

A török gazdasági kormányzat pénzügyi segítséget, jellemzően hosszú lejáratú, kedvezményes hitellehetőséget nyújt júniustól a hazai autóipar védelmében, amelyet csakis azok a vásárlók vehetnek igénybe, akik Törökországban gyártott járművet vesznek.

A török járműipar legnagyobb felvevőpiaca az Európai Unió. A legnagyobb autógyártók az Oyak Renault, a Ford Otosan, valamint a török Koc Holding és a Fiat Chrysler közös vállalata, a Tofas. A török járműipar éves kapacitása mintegy kétmillió jármű. A törökök gyártják többek között a Hyundai H350 kisteherautót, a Renault Cliót, a Renault Fluence, a Fiat Tipo/Aegea, Fiat Doblo, Fiat Fiorino, Citroen Nemo, Peugeot Bipper, Opel/Vauxhall Combo, RAM ProMaster City modelleket, a négyajtós Honda Civicet, a Ford Transitot, a Ford Couriert, a Transit Custom és Transit Custom PHEV kisteherautókat, a Tourneo Courier és Tourneo Custom kisbuszokat, a Cargo nehézteherautókat, a Hyundai i10 és i20 kisautókat, a Toyota Corollát, C-HR-t és Versót. A járműgyártás mellett jelentős a török beszállítóipar is. Törökországban a globális autógyártó vállalatok összesen 17 gyárat tartanak fenn. Mintegy 500 Tier 1-es beszállító működik a 80 milliós országban, a Tier 2-es és 3-as szintű beszállítók száma évről évre növekszik.

torok_autoipar_terkep

A török autóipart a járvány mellett egy komoly elutasítás is sújtja. A Volkswagen német járműgyártó végleg úgy döntött, hogy nem építi meg Törökországba tervezett üzemét, amit a koronavírus miatt visszaeső autókereslettel indokolt. A Volkswagen eredetileg a törökországi Izmir közelében, Manisa városban készült egy gyártóüzemet létesíteni, amelynek beruházási költségét a német Automobilwoche autóipari szaklap a Volkswagen részéről 1,2-1,5 milliárd euróra, a beszállító cégek részéről pedig további egymilliárd euróra becsült. Az autóipari üzemberuházás mintegy négyezer munkahelyet teremtett volna, a gyárban évi mintegy 300 ezer autó készült volna. A Volkswagen tavaly októberben Törökország szíriai katonai akciója miatt elnapolta döntését a beruházás megvalósításáról. Novemberben azonban olyan értesülések láttak napvilágot, hogy a háttérben folytatódtak az egyeztetések a Volkswagen és Törökország között.

B. Cs. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.27
Minden út a Rimac és Porsche márkához vezet. Jó, van még néhány hiperszupergép, itt épp egy....
2021.10.27
A két dobozos típus nem más, mint a hasonló Opel, Peugeot, Citroen, és Toyota modellek....
2021.10.27
Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy....
2021.10.27
A sárga Zonda C12S Prága közelében, egy kanyargós országúton csúszott az árokba. ..
2021.10.27
Több mint öt órán át tartott az oltás, mert az akkumulátor többször újra kigyulladt. ..
2021.10.27
Az egykori Issigonis féle Mini Morris homokfutó változata, a Moke jövő év elejétől már kizárólag....
2021.10.27
Elemzők által vártnál kisebb negyedéves nyereségről jelentett a Hyundai Motor Co. dél-koreai ....
2021.10.27
A HUMDA Zrt. Zöld Busz Mintaprojektben új, elektromos meghajtású csuklós busz tesztelésére nyílik....
2021.10.27
A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) minden utasnak a maszk viselését....
2021.10.27
Nyolc kategóriában lehet jelentkezni november 1. éjfélig a HUMDA Startup Programra, amelyet olyan....