körözés

Még nem ért véget a hajsza a katalizátortolvajok után

2021.02.24.

A debreceni járőrök tetten érték őket. Egy 24 éves és egy 27 éves férfit gyanúsítottként hallgattak ki, harmadik társuk, Hamza Dániel ellen pedig körözést adtak ki a nyomozók.

A debreceni járőrök tetten érték őket. Egy 24 éves és egy 27 éves férfit gyanúsítottként hallgattak ki, harmadik társuk, Hamza Dániel ellen pedig körözést adtak ki a nyomozók.

A rendőrségre 2021. február 22-én éjfél körül tett bejelentést egy férfi arról, hogy Debrecen, Angyalföld téren, a lakása előtt lévő parkolóból fűrészelő hangokat hallott. A járőrök a helyszínre mentek, de már csak azt tudták megállapítani, hogy az egyik parkoló autónak a kipufogóját ismeretlen személy lefűrészelte. Azonnal a hetekkel ezelőtti katalizátorlopásokra gondoltak.

Több egység az elkövetők nyomába eredt és kis idő elteltével, a helyszíntől nem messze az egyik járőrpárnak szemet szúrt egy gyanús személyautó. Az egyenruhások utána fordultak, felkapcsolták a megkülönböztető jelzéseket, azonban az Opel vezetője ezt meglátva gázt adott és elhajtott.

A gépkocsi Nyírábrány felé vette az irányt és felhajtott a 48-as főútra, nyomában a rendőrautóval. A Tevékenység-irányítási Központ azonnal riasztotta a nyírábrányi egyenruhásokat, valamint menet közben egy vámospércsi járőrpár is csatlakozott a menekülő autó követésébe.  Nyírábrány közelében az elkövetők ráhajtottak egy bekötőútra, ahol meglepetésükre egy újabb rendőrautóval találták szemben magukat.

A sofőr azonban még ekkor sem állt meg, inkább nekihajtott a szolgálati gépkocsinak, majd két társával együtt kiugrottak az Opelból és elrohantak. A rendőrök nem sérültek meg, így azonnal a három férfi után futottak. Egyiküket, egy 24 éves nyírábrányi lakost a közeli erdőben fogták el.

A helyi körzeti megbízottak, járőrök, valamint a debreceni nyomozók egy emberként kezdtek a másik két férfi keresésébe. Az összehangolt munka eredményeként 2021. február 23-án délelőtt elfogtak egy 23 éves fülöpi lakost, aki a gyanú szerint a sofőr lehetett a bűncselekmény elkövetése során. Harmadik társuk, a képen látható 20 éves Hamza Dániel keresésére tett rendőri intézkedések ezidáig nem vezettek eredményre, ezért elrendelték a körözését.

A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A gyanú szerint a trió több Debrecenben történt katalizátorlopással és autófeltöréssel is kapcsolatba hozható. A meneküléshez használt autót a rendőrök átkutatták és akkumulátoros flexet, valamint egyéb eszközöket találtak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított velük szemben eljárást, valamint az eset további körülményeinek vizsgálata folyamatban van. A kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt pedig szabálysértési eljárás indult ellenük.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit, Hamza Dánielt felismeri, tartózkodási helyéről, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányságon (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, vagy a 06-80/555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.04.15
Vadgázolás miatt hajtott árokba egy autó Tata és Naszály között - írja este a Katasztrófavédelem. ..
2021.04.15
Új pénz, felszálló helikopter, MÁG autó és robotember, aztán zsákmányolt fegyverek foglalták el a....
2021.04.15
A SEAT felfrissíti Ibiza modelljét, amely megújult külső formavilággal, forradalmi belső térrel és....
2021.04.15
A koronavírus-járvány miatt bevezetett kormányzati védelmi intézkedések fokozatos feloldására....
2021.04.15
Hétfőn délután alaposan meglepődött az az autós, akinek beépített navigációján megjelent a felirat....
2021.04.15
A ló elpusztult, a kutyákat sétáltató nőt gyanúsítottként hallgatták ki a XI. Kerületi....
2021.04.15
Nem is indíthatott volna jobban a DS E-TENSE FE21, hiszen a legelső versenyén Jean-Éric Vergne a....
2021.04.15
Ütközésben összetört autók Gyömrőn az Üllői úton 2021. április 15-én. A balesetben egy személyautó....
2021.04.15
A szín és a forma: ezt a két dolgot veszi észre először az ember, amikor rápillant egy autóra. A....
2021.04.15
Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román férfi az általa vezetett....