Budapest

Már a VI. és VII. kerületben is elérhető a TIER e-rollermegosztó szolgáltatása

2021.10.12.

Alig egy hónappal a budapesti indulást követően tovább bővíti működési területét a fővárosban Európa vezető mikromibilitási rollermegosztója. Felhasználóbarát és biztonságos megoldásainak köszönhetően a TIER klímasemleges elektromos rollerjei hamar népszerűvé váltak a VIII., IX. és XI. kerületekben, így a német társaság az érintett önkormányzatokkal előzetesen egyeztetve a VI. és VII. kerületben is elérhetővé tette szolgáltatását.

Európa vezető mikromobilitási szolgáltatója szeptember elején érkezett Budapestre, és a kedvező fogadtatásnak köszönhetően immár 1000 darab elektromos rollerből álló flottával van jelen a VIII., IX. és XI. kerület közterein. A szolgáltatás iránti látványos érdeklődés eredményeképpen, alig néhány hét után a VI. és VII. kerületben is elérhetővé váltak a berlini székhellyel rendelkező vállalat elektromos járművei.  

A legmodernebb, újgenerációs “TIER V” elektromos rollereket hamar megkedvelték a fővárosiak, ugyanis széles kerekeinek köszönhetően a szűkebb utcákban, illetve a térköves útszakaszokon is biztonságosan lehet vele haladni. A hármas fékrendszer, dupla kézifék, erős fényű lámpa és irányjelzők együttese pedig kiváló felhasználói élményt kínálnak a rollerezőknek.

Az e-rollerezők ezentúl a Hősök terétől egészen a Nyugati pályaudvarig eljuthatnak megszakítás nélkül, vagy akár a Keleti pályaudvar és Corvin negyed közötti szakaszt is megtehetik a TIER járművek segítségével, amellyel elkerülhetik a felesleges autóhasználatot, és az abból adódó károsanyag-kibocsátást. A bővüléssel az ingázók számára is gyors, könnyen hozzáférhető és fenntartható utazási megoldást kínál a mikromobilitási szolgáltató. Az utazás végeztével a felhasználók a VII. kerületben bárhol parkolhatnak, míg a VI. kerületben ez a főutak mentén lehetséges. A TIER egy külön, a járművek szabályos parkolásának ellenőrzésére dedikált csapattal is rendelkezik.

Rengeteg pozitív felhasználói visszajelzés érkezett hozzánk a TIER budapesti indulása óta eltelt pár hét folyamán, amelyek még inkább megerősítettek minket azon törekvésünkben, hogy a városi közlekedést igenis zöldebbé, hatékonyabbá és tudatosabbá tegyük. Folyamatos párbeszédet folytatunk a helyi önkormányzatokkal, valamint az illetékes hatóságokkal a működési feltételekről, és a többi kerülethez hasonlóan az új szolgáltatási területeken is kiemelt figyelmet fordítunk a helyi szabályok betartására” – mondta Lendvai Tímea, a TIER magyarországi City Managere.

A TIER rollereket a mobilapplikáció letöltése után 250 forintos feloldási díj ellenében percenként 50 forintért vehetik igénybe a felhasználók. A fizetés bankkártyával és a PayPal rendszerén keresztül egyaránt lehetséges.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.22
Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset miatt teljes útlezárásra kell számítania a....
2021.10.22
Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája volt a leggyorsabb pénteken az első szabadedzésen a Forma-1-es....
2021.10.22
Ha nem vársz sokat, nem fogsz csalódni. ..
2021.10.22
Pick up-kedvelők számára érdekesség, hogy a Nissan vadonatúj Frontier 2022 NISMO Off Road....
2021.10.22
Az M3-ason baleset, az M43-ason a tranzitforgalom, az M0-áson műszaki hibás teherautó okoz....
2021.10.22
A 2022-ben rajtoló, teljesen megújult Air Race világbajnokságon egy bevált páros is ott lesz a....
2021.10.22
Szeptemberben nem adtak el egy Ferrarit sem, de nem volt rossz hónapjuk a luxusautó-kereskedőknek....
2021.10.22
Lezárták az 67-es utat Mozsgó és Szigetvár között baleset miatt – tájékoztatta a Baranya Megyei....
2021.10.22
Károkat és közlekedési fennakadásokat okozott és egy halálos áldozatot is követelt Németországban a....
2021.10.22
A magyar autóipar történelmi mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy most először kezdődik meg az....