Kétéltűek

Már ilyen is van - kétéltű elektromos tricikli fekhellyel, két főre

2020.08.03.

A Zeltini Z-Triton az egyike azoknak a modelleknek, amelyek jelzik, milyen irányba indulhat el a pedállal hajtott, elektromos rásegítős közlekedési eszközök fejlődése. Ez a jármű ugyanis jóval túlmutat azon, amit az ember a kerékpár vagy a tricikli fogalma alatt értett idáig. A Zeltini Z-Triton ugyanis pedállal hajtott jármű, lakósátor és vízi jármű is egyben – írja a legnépszerűbb olasz napilap, a Corriere della Sera autós rovata. 

A fenntartható fejlődés iránti igény immár a mindennapok része lett. Ennek megjelenési formái a legnagyobb változatosságot mutatják. Jó példa erre a közlekedés világa, ahol a fejlődés robbanásszerű és mindenre kiterjedő. A szabadidő ésszerű felhasználásra számtalan – olykor extravagáns - ötlet születetik nap mint nap. Az egyik ilyen Litvániából származik és a kompakt megoldások kedvelői számára jelenthet alternatívát.

A Zeltini Z-Tritonról van szó, amely alapjában egy elektromos tricikli, de ez az elnevezés túlságosan leegyszerűsítő lenne ebben az esetben. Az elektromos rásegítő pedálos eszköz ugyanis kicsit sátor, kicsit hajó is egyben. Örömét lelik benne a kerékpározás szerelmesei, a vízpartok hobbi-hajósai és a kempingezni vágyók is. Egy biztos: nincs híján az eredetiségnek.

A tricikli vázra szerelt felépítmény üvegszálból készült. Felhajtóereje folytán fennmarad a vízen, vagyis egyfajta kétéltű, úszó sátor. Elegendő hely van benne ahhoz, hogy két ember fekve is elférjen benne. Noha a Zeltini Z-Tritont nem arra tervezték, hogy hosszú vízi túrákat tegyenek vele, egy tóparti hétvégéhez tökéletes eszköz.

A „Ház, hajó, tricikli” két 250 wattos villanymotorral rendelkezik, ami elegendő rásegítő erőt garantál mind a pedálozáshoz, mind pedig a vízen való haladáshoz. A jármű hossza 3,6 méter; szélessége 1,2 méter; magassága 1,55 méter. A hátsó kerekek átmérője 20 hüvelyk, az első keréké 36 hüvelyk.

Az eszköz gyártója, a litván Zeltini cég azzal számol, hogy a hármas hasznosítású közlekedési eszközt házilag összeszerelhető egységcsomagban is piacra dobja majd. Az ára 7-9 ezer euró (2,5-3 millió forint) körül mozog majd, felszereltségtől függően.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.26
Egy személyautó és egy segédmotor kerékpáros ütközött össze az 54121-es út egyik bekötőútján,....
2020.09.26
Három darab 3.000 köbcentis dízel Audi a terítéken ..
2020.09.26
Mintegy 411 millió forint értékben 33-35 ezer pár lábbelire írt ki nyílt közbeszerzést a MÁV Zrt.,....
2020.09.26
Antoniono Garci Mexikóból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.26
Hamarosan törvényt fogadhatnak el, amely megtiltja, hogy magánszemélyek autóbuszt üzemeltessenek –....
2020.09.26
Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani - írja a BM Katasztrófavédelmi....
2020.09.26
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője volt a leggyorsabb a....
2020.09.26
Még be sem jelentette kocsija eltűnését a tulajdonos, amikor az őt felkereső egyenruhások közölték....
2020.09.26
Az új ID.4 már nem csak fotókon, tekinthető meg: a Volkswagen videón mutatja be a legújabb, 100%-....
2020.09.26
Nem kevesebb, mint 145 pert indítottak hitelezői a súlyosan eladósodott Emerson Fittipaldi, a Forma....