Mercedes

Leszedték a Mercedes csillagát Németországban

2021.04.01.

Közel hetven év után eltávolították a stuttgarti központi pályaudvar tornyát uraló hatalmas, háromágú Mercedes-csillagot. 

A műveletre azért volt szükség, hogy előkészítsék a terepet a Stuttgart Hauptbahnhof várócsarnokának otthont adó történelmi épület, a Bonatz felújításához - írja a quattroruote.it, a legnépszerűbb olasz autós magazin internetes kiadása. 

Az öt méter átmérőjű, körülbelül kéttonnás Mercedes-Benz szimbólumot 2025-ig, a vasúti udvar korszerűsítési munkálatainak tervezett befejezéséig a cég múzeumában őrzik.

Az 1928-ban felavatott stuttgarti vasútállomás a Baden-Württemberg régió egyik fő közlekedési csomópontja. A második világháború idején az állomás egyes részei megrongálódtak a bombázások során.  A Mercedes-Benz ezért úgy döntött, hogy hozzájárul az állomás rekonstrukciójához. A munkálatok végén, 1956-ban forgó emelvényt telepített az állomás tornyának tetejére, amelyre egy hatalmas, megvilágított, háromágú csillag került. Ez azóta is Stuttgart panorámájának meghatározó eleme.

 „Az állomás tornyának Mercedes-csillaga csaknem hetven éve része Stuttgartnak, csakúgy, mint a TV-torony. Örülünk, hogy ez a nevezetesség a Bonatz-épület korszerűsítése után is megmarad" - mondta Nikolaus Hebding állomásfőnök.

Bettina Fetzer, a Mercedes-Benz marketing alelnöke az esemény kapcsán úgy fogalmazott: "Márkánk logója több mint 130 éves autóipari hagyományunk, bátor úttörő szellemünk és a változó világhoz való alkalmazkodásunk szimbóluma. A stuttgarti vasútállomás tornyán álló Mercedes-csillag különösen közel áll a szívünkhöz, mert szimbolizálja a márkát abban a városban, amely vállalatcsoportunk központjának ad otthont. Ezért alig várjuk, hogy újra ragyogjon a város felett a torony 2025-ös felújítása után ".

A főpályaudvar 8 milliárd euróba kerülő felújítása része a "Stuttgart 21" projektnek, amely magában foglalja a vasúti csomópont teljes átszervezését, új vágányok, alagutak és hidak építésével. A Bonatz körüli területet korszerűsítik, de a történelmi épület megmarad, és négy év múlva a háromágú csillag ismét az 56 méter magas torony tetején foglalja majd el méltó helyét. 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.04.15
Vadgázolás miatt hajtott árokba egy autó Tata és Naszály között - írja este a Katasztrófavédelem. ..
2021.04.15
Új pénz, felszálló helikopter, MÁG autó és robotember, aztán zsákmányolt fegyverek foglalták el a....
2021.04.15
A SEAT felfrissíti Ibiza modelljét, amely megújult külső formavilággal, forradalmi belső térrel és....
2021.04.15
A koronavírus-járvány miatt bevezetett kormányzati védelmi intézkedések fokozatos feloldására....
2021.04.15
Hétfőn délután alaposan meglepődött az az autós, akinek beépített navigációján megjelent a felirat....
2021.04.15
A ló elpusztult, a kutyákat sétáltató nőt gyanúsítottként hallgatták ki a XI. Kerületi....
2021.04.15
Nem is indíthatott volna jobban a DS E-TENSE FE21, hiszen a legelső versenyén Jean-Éric Vergne a....
2021.04.15
Ütközésben összetört autók Gyömrőn az Üllői úton 2021. április 15-én. A balesetben egy személyautó....
2021.04.15
A szín és a forma: ezt a két dolgot veszi észre először az ember, amikor rápillant egy autóra. A....
2021.04.15
Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román férfi az általa vezetett....