AutoWallis Nyrt.

Közzétette első Fenntarthatósági jelentését az AutoWallis

2023.03.21.

Publikálta első fenntarthatósági jelentését az AutoWallis Csoport, melyet a jövőben minden üzleti évet követően közzétesz majd. A Budapesti Értéktőzsde autós vállalata elkötelezett a fenntartható működés mellett, így a tőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalatai közül elsőként dolgozta ki Zöld Finanszírozási Keretrendszerét. Első fenntarthatósági jelentésében az AutoWallis áttekintette működését, meghatározta a fenntartható működéshez köthető főbb folyamatokat, és átalakította a jelentéskészítéséhez szükséges belső információs rendszerét. Az AutoWallis terve, hogy a folyamat részeként 2024 végére megszerezze ESG minősítését.

Az AutoWallis Nyrt. publikálta első, a 2021-es évről szóló Fenntarthatósági jelentését, ezzel tovább haladva azon az úton, melyet 2019-es tőzsdei megjelenésekor kitűzött maga elé. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalat célja, hogy az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljon.

Ahhoz, hogy a régió 14 országában jelenlevő csoport ezt a célt elérje és folytatni tudja eredményes működését, megfelelően kell reagálnia az autóipari változásokra, és működése során az ESG szempontoknak is meg kell felelnie – jelentette ki Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Hozzátette: a szigorodó környezetvédelmi előírások miatt az autóipar átalakulása elkerülhetetlen, a technológiaváltáshoz folyamatos innováció szükséges. Kiemelte, hogy a jövőben egyre fontosabb lesz a teljes autóértékesítési értéklánc lefedése, a digitális értékesítési csatornák fejlesztése és a mobilitási szolgáltatások iránti növekvő kereslet kiszolgálása. A változásokhoz való alkalmazkodás mellett az AutoWallis stratégiájában kiemelt szerepet kap a környezettudatosság is, amit a vállalat jelentésében is bemutatott.

Az AutoWallis első Fenntarthatósági jelentésében megtalálhatóak a vállalat 2021-es ESG teljesítményei és kezdeményezései. A Csoport részvényesei, befektetői, elemzői, valamint munkavállalói így nemcsak a pénzügyi, gazdálkodási adatok alapján ítélhetik meg a társaság teljesítményét, hanem ezenfelül is betekintést kapnak a működésbe. Többek között ráláthatnak, hogy az AutoWallis milyen hatással van környezetére, közelebbi közösségére, szélesebb körben a társadalomra, valamint betekintést nyerhetnek az AutoWallis vállalatvezetési gyakorlataiba. Székely Gábor, az AutoWallis befektetői kapcsolatok és ESG igazgatója elmondta: annak érdekében, hogy a vállalat meglévő fenntarthatósági vállalásait magasabb szintre emelje, elindította az ESG-minősítés megszerzésére vonatkozó felkészülését. A társaság a Deloitte-ot bízta meg, hogy elkészítse ESG-jelentését és segítse az ESG-minősítés – jelenlegi tervek szerint – 2024 végéig történő megszerzéséhez szükséges további intézkedések kidolgozását. Az ESG igazgató elmondta, hogy a Deloitte kiemelkedő vállalati fenntarthatósági tapasztalatával, autóipari ismeretével megfelelő támogatást nyújtott az első fenntarthatósági jelentés elkészítésével járó feladatok menedzselésében. Szücs Réka, a Deloitte fenntarthatósági és klímaváltozási üzletágának vezetője hozzátette: megtisztelő volt, hogy részt vehettek az AutoWallis első fenntarthatósági jelentésének elkészítésében. Kiemelte, hogy a Deloitte célja hosszú távon is értéket teremteni, mely egybevág az AutoWallis ambíciójával.

Fenntarthatóság terén az AutoWallis kiemelt céljai között szerepel, hogy a Csoport működése, így az adminisztratív, értékesítési, szervizelési feladatok, valamint a szolgáltatások teljesítése során keletkező hulladékok minél magasabb arányban újrahasznosításra kerüljenek és a cégcsoport tulajdonában lévő ingatlanok energiahatékonyságát tovább fejlessze. Törekednek arra, hogy az energiaigényt egyre nagyobb részben megújuló energiaforrásokkal elégítsék ki, minél több eszközzel támogassák az elektromos autózás lehetőségeit, valamint a Csoport karbonlábnyomának csökkentése érdekében előnyben részesítsék a környezettudatos beszállítókat. Székely Gábor kiemelte, hogy az AutoWallis elhivatott amellett, hogy növekedése környezetileg és társadalmilag is fenntartható legyen, így fontos céljuk, hogy a működés során minden érintett területen megfelelő módon és mértékben érvényesüljenek a fenntarthatósággal kapcsolatos szempontok. Hozzátette, hogy a hosszú távú értékteremtést tartják szem előtt, nagy hangsúlyt fektetve a környezetbarát megoldások ösztönzésére és az átállás előmozdítására.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.03
A pénteken átadott 50 db, rendőri jelleggel ellátott 1250 RT típusú motorkerékpár mindegyike 136....
2023.06.03
140 km száguldás után a Hyundai finn versenyzőjének az előnye mindössze 0,1 másodperc az....
2023.06.03
Amióta a kínaiak leporolták a patinát az egykor brit MG-ről, az sikert sikerre halmoz Európában. A....
2023.06.03
A fordos vádlott négyszer is meg akarta leckéztetni a nőt. ..
2023.06.03
Az első gyakorláshoz hasonlóan a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen volt a leggyorsabb....
2023.06.03
Másodpercek alatt lopják el az értékeket.   ..
2023.06.02
Az "MM" kód: Soha ne vegyél ilyen autót! ..
2023.06.02
Ha a fenntarthatóságról van szó, a hamburgi székhelyű intralogisztikai szolgáltató, a Still, halad....
2023.06.02
Olaszországban országos sztrájkot jelentettek be a légiforgalmi irányítók és a földi kiszolgálók....
2023.06.02
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén a szokásosnál is nagyobb energiát fektet az út menti növényzet....