csabai kolbászfesztivál
Hozzávalók:
Rákóczi Feri és Főzős Ádi munka közben
A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rádobjuk a karikázott vöröshagymát. Ha üvegesre dinsztelődött, hozzátesszük a kimagozott, karikára vágott paprikát, a szeletelt fokhagymát és a paradicsomot. Aki nem szereti a felkunkorodó paradicsom héját, az hámozhatja is, de szerintem nem kell. Mehet hozzá egy csapott kiskanálnyi pirospaprika, bors. Sózni egyelőre nem kell, mert a szalonna és a kolbász is sós, fűszeres. Néhány perc után tegyük hozzá a karikázott kolbászt, rotyogtassuk még három percig. Turbózhatjuk tojással, de úgy az igazi, ha kicsit megszórjuk petrezselyemmel, és friss fehérkenyérrel esszük.
Jó étvágyat!
Rákóczi Feri és Főzős Ádi kolbászos lecsó készítése megtekinthető a Youtube Ebédszünet csatornáján.