Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA)

Kiderült, miért adnak Orbánék motoros védősisakokat Kenyának

2021.06.24.

Jean Todt az ENSZ-ben folytatott munkája során olyan kampányt indított, melynek az a célja, hogy a kevésbé fejlett országokba is eljussanak a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenül fontos eszközök. 

A közúti motorozásban használatos védősisakokat adományozott Magyarország Kenyának az ENSZ közlekedésbiztonsági programjában - mondta el Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az MTI-nek csütörtökön.

A miniszter a rali-világbajnokság kenyai futamának megnyitója után a helyszínről úgy nyilatkozott, hogy a sisakok adományozásának ötlete annak a tárgyalási folyamatnak az egyik eredménye, amelyet Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökével, az ENSZ közlekedésbiztonságért felelős különmegbízottjával folytattak az elmúlt években.

"Todt elnök úr támogatta a magyar autó- és motorsport fejlesztésére vonatkozó ambícióinkat, ugyanakkor arra kért minket, hogy ne csak a versenysporthoz kapcsolódó programokba szálljunk be, hanem például a járművek alternatív hajtásának fejlesztése, valamint a közlekedésbiztonság irányába is nyissunk" - mondta Palkovics László. Hozzátette, Jean Todt az ENSZ-ben folytatott munkája során olyan kampányt indított, melynek az a célja, hogy a kevésbé fejlett országokba is eljussanak a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlenül fontos eszközök.

"Kenya ezek közé az országok közé tartozik, nekünk pedig több területen is jó kapcsolatunk van az országgal, ezért döntöttünk úgy, hogy a program keretein belül 300 védősisakot adományozunk, melynek a költségeit a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség, a HUMDA állta" - nyilatkozta az innovációs és technológiai miniszter. Emlékeztetett rá, a kormány két évvel ezelőtt döntött úgy, hogy komolyabban támogatni kívánja a hazai autó-motorsportot, ennek eredményeként jött létre a HUMDA, és épül Hajdúnánás közelében egy gyorsaságimotoros-világbajnoki futamok rendezésére alkalmas versenypálya.

"Ezeket a sisakokat a terveink szerint magyar és kenyai vállalatok közreműködésével gyárthatják majd a jövőben" - mondta Palkovics László.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.08.03
Egy 56 éves férfi ittasan okozott közúti közlekedési balesetet, majd elhajtott a helyszínről....
2021.08.03
Ismerni és megőrizni a múltat, élni a jelent, álmodni a jövőt, a mottó legalább annyira igaz a....
2021.08.03
Őrizetbe vették és bíróság elé állították a rendőrök azt a nőt, aki Miskolcon balesetet okozott, és....
2021.08.03
A Toyota Gazoo Racing bejelentette, hogy a Land Cruiser 70. születésnapjának évfordulója alkalmából....
2021.08.03
A Körmendi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás vétség elkövetésének....
2021.08.03
A kínai autóipar által előállított számtalan klón között most egy olyat is elkezdtek forgalmazni,....
2021.08.03
Minden év azzal kezdődik, hogy február tájékán bemutatják terveiket, majd nekiállnak az....
2021.08.03
Személyi sérüléses baleset történt Füzesabony térségében – írta a police.hu. ..
2021.08.03
Nem egy, hanem két teherkocsi szabadult el a felújítás alatt álló 3-as metró alagútjában múlt....
2021.08.03
Szenzációs, eddig titkos videók kerültek fel a közelmúltban a Youtube-ra, amelyek a szupersportautó....