e-mobilitás

Kárpáti Rebeka és Nyári Dia kalandjai az új, elektromos Fiattal

2022.01.21.

Egyre több autógyártó fordul a fenntarthatóság felé és dönt úgy, hogy elektromos árammal működő autókat dob piacra. Így van ez a Fiatnál is, akik már a 3. generációs Fiat 500e-t mutatták be tavaly. Kárpáti Rebeka és Nyári Dia azon szerencsések közé tartoznak, akik ki is próbálhatták az autót: videóban mesélik el a rendszeres használatról szerzett élményeiket, tapasztalataikat.

A Fiat magyarországi képviselői úgy döntöttek, hogy Kárpáti Rebeka és Nyári Dia 2021 év végi utolsó nagy rohanását megkönnyítik, és a legújabb, teljesen elektromos Fiat 500e autót adják tesztelésre a lányoknak. Bár mindketten Fiat 500 tulajdonosok jelenleg is, de még számukra is újdonság és különleges élmény volt az ikonikus márka új zöld autója.

A lehető legjobb választás a városi közlekedésre

Az elektromos autók nagy részét kifejezetten városi közlekedésre találták ki. A tisztán villany meghajtással működő kocsik általános előnye, hogy akkora hatótávval rendelkeznek, hogy akár napokig egyetlen töltéssel használhatók nagy- és kisvárosban egyaránt, ráadásul kényelmesek és biztonságosak is.

A videó a képre kattintva indul

“Tényleg nem gondoltam volna, hogy ekkora ereje van, ilyen jól tud indulni, ennyire gyors és precíz. Annak ellenére, hogy ez egy kisebb autó, még egy plusz biztonságérzetem is volt vele” - fogalmazta meg Kárpáti Rebeka. Nyári Dia számára kiemelten fontos a környezetvédelem. Az új Fiat 500e volt számára az első elektromos autó, amit vezetett, annak ellenére, hogy a közlekedés szempontjából is fontos számára a környezettudatosság, így a tömegközlekedést ezidáig előnyben részesítette. Számára a legmeglepőbb dolog az volt, hogy mennyire egyszerű és gördülékeny akár a fővárosban is tölteni az elektromos autót.

Az FCA Central and Eastern Europe nemrég egy kutatásában a hazai autóvásárlási és -használati szokásokat vizsgálta. Az 1500 fős felmérés a klasszikus autóvásárlási kérdéseken túl olyan területeket is vizsgált, mint, hogy fontos szempont-e a fenntarthatóság. A válaszadók háromnegyedének fontos a környezetvédelem, mindössze negyede válaszolt nemmel arra a kérdésre, hogy fontosnak tartja-e a fenntarthatóságot vagy a környezetvédelmi szempontokat egy autó vásárlásakor.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.19
Jó eséllyel legjózanabb változatában járt nálunk az új Suzuki S-Cross, ami megmutatta, hogy képes....
2022.05.19
- Szűkíti középkategóriás autókból álló kínálatát, és egyre inkább a luxusra összpontosít a....
2022.05.19
Emlékezetesen alakult 2022 első negyedéve a Dacia számára: ez lett ugyanis a legkelendőbb külföldi....
2022.05.19
Május 19-én 11 óra 10 perc körül a 445-ös út 4-es kilométerénél - Kecskemét térségében - két....
2022.05.19
Az ittas vezetők kiszűrésére szervezett, 2 órás akcióban ellenőrzött 3666 sofőr közül 27-en vették....
2022.05.19
A gyártók által egységesen használt, harmadik generációs modell a széria kilencedik világbajnoki....
2022.05.19
Frissített formanyelvével, széleskörűen modernizált prémium hangulatával, valamint a digitalizáció....
2022.05.19
- A hétvégén rendezik a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei szezonjának első fordulóját az....
2022.05.19
- Kecskemétnél, a 445-ös út 4-es kilométerénél frontálisan ütközött két autó - adta hírül a Bács-....
2022.05.19
Pályafutását mentőként kezdte Franciaországban, de huszonhárom évesen szakmát és országot váltott,....