Hankook

Közúti abroncsok a csúcsteljesítményű kategóriában

2013.10.01.

A prémium gumiabroncsgyártó Hankook tovább bővíti termékválasztékát a nagy teljesítményű szabadidőautók és a sportcélú haszonjárművek számára. A vállalat vezető gumiabroncs modellje, a Ventus S1 evo2 egy újonnan kifejlesztett, kimondottan SUV változatban is kapható lesz 2014 tavaszától, 30 különböző méretben, 17 és 22 coll között.

A Hankook vezető gumiabroncs modellje, a Ventus S1 evo2 új SUV változata a nagy teljesítményű, dinamikus gépjárművek vezetőit célozza meg, akik minden tekintetben sportos teljesítményt várnak el a gumiabroncsoktól, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötniük a rugózási kényelem, a gördülési zaj vagy az alacsony gördülési ellenállás tekintetében. A Ventus S1 evo2 dinamikus vezetési jellemzőinek sikeres kombinációja többek között annak is köszönhető, hogy a Hankook kizárólagos gumiabroncsbeszállító partnerként részt vesz a közkedvelt Német Túraautó Bajnokságban (DTM).

A Ventus S1 evo2 SUV a rendkívül fejlett, Multi-Tread Radius (többszörös futófelületi sugár) technológiával és a kétrétegű műselyem szövetvázzal ideális érintkezési felületet biztosít mindenféle vezetési körülmények között. A gumiabroncs kiváló vízenfutási jellemzői mellett meggyőző a nedves és száraz útfelületen egyaránt kiegyensúlyozott, optimális tapadása is. A nagy sebesség melletti irányíthatóság és biztonság szintén jelentősen javult. A DTM által inspirált, innovatív, 3-rétegű mintázati kialakítás és a külső mintaelemek speciális, lépcsőzetes elrendezése jobb érintkezési felületet biztosít a gumiabroncs kopásának előrehaladásával is, ami hatékonyabb vonóerőátvitelt tesz lehetővé az abroncs teljes élettartamán keresztül.

– A nagy teljesítményű SUV modellek számára gyártott modellünket is olyan innovatív technológiák és tervezési sajátosságok jellemzik, amelyeket a DTM csapatok – az Audi, a BMW és a Mercedes-Benz – kizárólagos gumiabroncsbeszállító partnereiként szerzett tapasztalatunk alapján fejlesztettünk – mondta Jin-Wook Choi, a Hankook európai igazgatója. – Prémium abroncsaink közvetlen, sportos vezetési élményt biztosítanak, biztonsággal és kényelemmel kombinálva, miközben a környezetbarát jellemzők terén sem vallanak szégyent. A Ventus S1 evo2 SUV így a Kontrol Technology egy másik kiváló képviselője, amely vállalati filozófiánkra, a technológia, a csúcsteljesímtény és a biztonság kombinációjára utal minden termékünkben – tette hozzá a cégvezető.

A Ventus S1 evo2 SUV a legújabb, legfejlettebb típusú szilika keverékkel készül, egy optimálizált térhálós rendszerrel, amely javítja vizes úton a vonóerőátvitelt és a hő által okozott elhasználódással szembeni ellenállást, illetve csökkenti a kopást. A nagy vonóerőátvitelt biztosító sztirén polimer jobb teljesítményt biztosít nedves úton, csökkenti a gördülési ellenállást, elősegítve a környezetvédelmet. A futófelületi mintaelemek alján kialakított felületnövelő lamellák és a vállrészi mintaelemek külső szélén található, mikroturbulenciát okozó kis mélyedések egy kifinomult hűtőrendszert alkotnak, amely gyorsabb hőeloszlást biztosít a stabilabb kezelhetőség és az abroncs hosszabb élettartama érdekében. A kényelmesebb vezetési élmény biztosítására a Hankook csúcsteljesítményű UHP modelljét egy aerodinamikus kialakítású szárnnyal készítik, ami csökkenti a gumiabroncs zaját és kiemeli sportos megjelenését. A Ventus S1 evo2 SUV abroncsot elsősorban a vállalat világszínvonalú rácalmási üzemében gyártják.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.07
A második világháború előtti magyar autópiacon négyezer pengőnél kevesebbe került egy személyautó,....
2023.06.07
Hamisítás Elleni Világnap alkalmából látványos, hamis termékek megsemmisítésével egybekötött....
2023.06.07
Az AI lesz az új, mindent kontrolláló über-nagynéni.   ..
2023.06.07
Lezárták az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalát szerda délután Martonvásár közelében, mert....
2023.06.07
Egy napon 23 sebességi, illetve lassulási rekordot állított fel a Rimac Nevera horvát gyártmányú....
2023.06.07
A Wizz Air légitársaság támogatja a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) fejlesztésével....
2023.06.07
Horvátországban az első öt hónapban 26 584 új személygépkocsit adtak el, 44,3 százalékkal többet,....
2023.06.07
Biztató, hogy a magyar gazdaság iparágai között a legnagyobb súllyal szereplő járműgyártás,....
2023.06.07
Az utasbiztosítási piac tavaly elérte a járvány előtti szintet, a biztosítók utasbiztosításokból....
2023.06.07
Négy évvel a bemutató után jött el a ráncfelvarrás ideje a harmadik generációs Touareg számára. ..