Forma–1

Ismerheti Hamilton titkát a Forma-1 olasz főnöke

2021.02.07.

Nem hiszi a Forma–1 elnöke, hogy Lewis Hamilton a fizetésével kapcsolatos vitája miatt nem kötött még megállapodást a Mercedesszel - írja az m4sport.hu.

Ha minden jól megy heteken belül lezárulhat végre Lewis Hamilton elhúzódó szerződéshosszabbításának ügye. Ezzel várhatóan az ennek oka körüli találgatásoknak is vége lesz. Hogy mi tartott ilyen sokáig a hétszeres világbajnoknak és a Mercedesnek a már egy évvel ezelőtt biztosnak jósolt hosszabbítás megkötésében, arról sokféle elmélet van. Többek szerint a legnagyobb akadályt a pénz körüli vita jelentette/jelenti: Hamilton a piaci értékét kihasználva lényegesen többet akart, mint amit a spórolni próbáló márka kínált neki.

A korábbi versenyző, Ralf Schumacher nemrég rámutatott, ha valóban ez áll a háttérben, az legalábbis elgondolkodtató, hiszen éppen Hamilton vált 2020-ban a fontos társadalmi ügyek élharcosává, és ennélfogva azt is látnia kell, hogy a gazdasági szempontból nehéz jelenben a legnagyobb sztároknak is le kell mondaniuk dolgokról.

Az F1 elnöke, Stefano Domenicali nem hiszi, hogy a címvédő bejelentése valóban efféle problémák miatt késik ennyit. „Nem látok bele Lewis fejébe, de még Toto (Wolff) helyzetébe sem. Viszont az élete egy fontos döntését kell most meghoznia. Remélem, hamarosan jön a bejelentés, mert idén sportszempontból valami egészen hihetetlenért fog harcolni” – utalt arra az olasz, hogy Hamilton nyolcszoros világbajnokként egyedüli rekordere lehet az F1-nek, lehagyva Michael Schumachert. „El tudom képzelni, hogy milyen nyomást jelent ez, és mennyire akarja ezt az új rekordot, mivel ez egy hihetetlen sztori lenne.”

Az F1 első embere szerint Hamilton 36 évesen egyszerűen hosszú távon szeretné látni a perspektívákat a Mercedesnél, valamint a saját későbbi pályafutása kapcsán. „A jövőjével kapcsolatos sok kérdést tisztázni akar. Szerintem sok mindent megvitatnak. Nem gondolnám, hogy ez csak egyetlen ponton, a fizetésén vagy hasonlókon múlna. Szerintem ez inkább arról szól, hogy mit akarnak együtt csinálni még a jövőben. Szerintem ez az oka. De az is lehet, hogy nem sietnek, mert már eldöntöttek mindent, és minden rendben van” – elmélkedett Domenicali, hozzátéve, a brit az F1-nek is „nagy energiát” ad.

„Ő egy hihetetlen versenyző, egy hihetetlen ember. Egy hihetetlen sportoló. És új dimenziókat adott az F1-nek, ami túlmutat a sporton. Emiatt mihelyst kiderül, hogy alakul a jövője, nagyszerű lesz figyelni őt valami olyasmiért küzdeni, amit Michael távozása után senki sem gondolt lehetségesnek.”

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.26
Összeroncsolódott személyautó a II. kerületi Nagykovácsi úton november 26-án, miután a járműre....
2021.11.26
Az FIA Túraautó Világkupa menetrendje szerint 2022-ben ismét 10 versenyhelyszín lesz. ..
2021.11.26
A legtöbb európai országban már kötelező a téli abroncs, van, ahol a hólánc is, de vannak, akik....
2021.11.26
A BMW Group újabb húsz európai városban, így többek között Koppenhágában, Veronában és Toulouse-ban....
2021.11.26
A Bács-Kiskun megyei rendőrök közúti veszélyeztetés bűntette miatt folytattak eljárást, és....
2021.11.26
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján elsősorban Győr-Moson-Sopron, Vas,....
2021.11.26
A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat....
2021.11.26
A Kia és új partnere, a BlackRock Global Renewable Power, más részvényesekkel együtt, újabb 700....
2021.11.26
Magyarországon közlekedési balesetben évente mintegy 600-an vesztik életüket. ..
2021.11.26
Két holland fiatalember pár száz euróból kivételesen takarékos autót épített. A sikerből persze az....