illegális gyorsulási verseny

Illegális gyorsulási versenyek: meghökkentő ötlet Atlantából

2020.06.23.

Az amerikai Atlantában úgy gondolják, hogy a tiltás helyett szabályozott engedélyezéssel tennék kevésbé kockázatossá a város környéki éjszakai illegális gyorsulási versenyeket.  Erre a célra a város kész akár egy külön területet is kijelölni – írja az automoto.it olasz autós szakportál.

Az amerikai Georgia állam fővárosában, Atlantában – ahogy a világ számos más nagyvárosában is – sok fiatal életének részévé váltak az éjszakai illegális gyorsulási versenyek. Egyfajta „drogról” van szó, amit ugyan lehet a jog eszközeivel büntetni, a rendőrség embereivel üldözni, de valószínűleg a jelenség maga továbbra is hódít majd. Annyira, hogy az illegális gyorsulási versenyek tucatnyi amerikai filmnek adtak témát, felkeltve így a kíváncsiságot a tiltott gyümölcs iránt olyanokban is, akik ezt még nem próbálták. A versenyek azonban már eddig is számos áldozatot követeltek. Tavaly év végén egy ilyen verseny alkalmával egy 200 km/h sebességgel kisodródó autó két fiatalt ölt meg.

Ennek akarja elejét venni a város első embere, de nem a megszokott eszközökkel. A polgármester véleménye szerint a tiltás helyett legalizálni kellene a kockázatos versenyeket, de olyan keretek közé szorítva, hogy azok veszélyessége csökkenjen.  A szabályozással Keisha Lance Bottoms szerint sok fiatal életet lehetne megmenteni a városában.

A koronavírus-járvány kellős közepén az atlantai rendőrség - az illegális gyorsulási versenyek felderítésére indított, kiterjedt akció során - 44 embert tartóztatott le, 114 személy ellen indult eljárás és 29 autót koboztak el. Drogot és fegyvereket is találtak.

A polgármester azonban más eszközökkel szeretne eredményt elérni. Keisha Lance Bottoms – bevallottan 18 éves fia tanácsára – radikálisan új módon közelítené meg a témát. Olyan elképzeléssel állt elő, amely egyik oldalról kielégítené a „street racing” rajongók vágyait, ugyanakkor szolgálná a város lakóinak biztonságát. Ez pedig egy olyan, a város által kijelölt, védett terület lenne, ahol szabadon, biztonságosabb körülmények között lehetne lebonyolítani a „civil” gyorsulási versenyeket.  

A polgármester május első napjaiban hivatalosan is bejelentette ötletét a városi tanácsnak. Már dolgoznak a megvalósíthatósági tanulmányon. A tervnek azonban nagyon sok az ellenzője. Első helyen maga a rendőrség, amelynek sok munkát adnak az illegális versenyek, és nem lát garanciát arra, hogy a polgármester ötlete visszaszorítaná a jelenséget.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.04
Valaki még mindig csodálkozik, hogy a használt autóval foglalkozni kell vásárlás után. ..
2020.07.04
A német konszern pénteken bejelentette, hogy tárgyalásokat kezd a  franciaországi Hambachban....
2020.07.04
Nem volt túl sportszerű húzás Daniel Abttól, hogy csaláshoz folyamodott az online időszak alatt,....
2020.07.04
Valerij Arasenko Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.04
A Fiat a Virtual Casa 500 virtuális múzeum életre hívásával ünnepli az 500, azaz a "Cinquino" 63.....
2020.07.04
A Mercedes finn versenyzője szoros csatában nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati....
2020.07.04
Tavalyhoz képest az idén akár 25 százalékkal kevesebb új autót adhatnak el a koronavírus-járvány....
2020.07.04
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője futotta a....
2020.07.04
Interjúnk előző részében Borsodnádasd polgármesterével beszélgettünk azokról a fejlesztésekről,....
2020.07.04
Intercity vonattal ütközött egy személyautó péntek este a vasúti átjáróban, a vezetője a helyszínen....