Toyota Motor Company

Hetvenéves modell miatt indul újra a gyári alkatrészellátás

2021.09.06.

A Toyota Gazoo Racing a J40-es széria 70. születésnapja alkalmából hivatalosan megerősítette, hogy ismét elkezd alkatrészeket gyártani a veterán terepjáróhoz a GR Heritage Parts Project keretében.

Ha klasszikus Toyota Land Cruiserekre terelődik a szó, a legtöbbünknek nem az 1951-től 55-ig gyártott első (BJ, FJ), és nem is az 1955-től 1960-ig gyártott második (J20/30), hanem az 1960-tól egészen 1984-ig gyártott harmadik, J40-es sorozat ugrik be elsőként, mivel karakteres megjelenésével, elpusztíthatatlanságával, robusztusságával és kiváló terepjáró-képességével talán ez a generáció hagyta a legmélyebb nyomot az autózás történetében.

Később a Toyota még egy belül modern, de retró külsejű szabadidő-autóval is megidézte legendás terepjárója szellemét 2006-ban, a J40-esből merítő FJ Cuiser végül annyira sikeres lett, hogy még ma is gyártásban van.

A bejelentés fontosságát hangsúlyozza, hogy a Toyota Gazoo Racing olyan pótalkatrészeket gyárt majd a J40-eshez, amelyek már évtizedekkel ezelőtt kifogytak a boltok polcairól. Eredeti gyári alkatrészként értékesítik majd ezeket (a beszállítókkal folytatott különleges együttműködés révén), így a tulajdonosok még hosszú éveken át könnyedén szervizelhetik és vezethetik majd kedvenc autójukat, melyhez sok emlék köti őket.

A Land Cruiser régi ígérete, hogy „bárhová elviszi az embereket, és épségben vissza is hozza őket”. Még azok a modellek is, amelyeknek a gyártását már több évtizede beszüntették, a vásárlók dédelgetett kedvenceinek számítanak, és továbbra is részt vesznek a mindennapi életben a világ azon részein, ahol úttalan utakon kell közlekedni: segítik a megélhetést és az aktív életvitellel járó kikapcsolódást is. Az utóbbi években azonban rendkívül komoly hiány mutatkozott a J40 alkatrészeiből, emiatt a Land Cruiser tulajdonosok aggodalmukat fejezték ki a gyár felé, hogy már nem sokáig tudják életben tartani hűséges terepjárójukat.

Ezért döntött úgy a Toyota Gazoo Racing, hogy ismét gyártásba veszi azokat az alkatrészeket, amelyekre a legnagyobb igény mutatkozik. A vállalat előzetes felméréseket végeztetett a kereskedőkkel és a Land Cruiser rajongói klubok képviselőivel, és ezen egyeztetések után most az előkészítése zajlik a legfontosabb funkciókkal - hajtás, kanyarodás és fékezés - kapcsolatos alkatrészek újragyártásának és értékesítésének a J40-es sorozat számára.

Miután lezárul az előkészítés szakasza, a motorokat, hajtásláncokat és kipufogórendszereket a modern alkatrészektől elkülönítve, ún. „heritage” alkatrészként kínálják majd, várhatóan 2022 elejétől kezdve.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.27
Ma már mindent elural a CO2 és az önvezetés, 40 évvel ezelőtt viszont jó üzletnek tűnt beszállni a....
2022.01.27
A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági kampányt indít a vasúti átjáróban történő közúti balesetek....
2022.01.27
A Vitesco autóipari beszállító több nagy megrendelést kapott a gyártóktól: egy milliárdos....
2022.01.27
A kínai Nio márka megnyitotta a 800. akkumulátorcserélő állomását , ezúttal a Hangzhou városban....
2022.01.27
Azt remélik, az új, i20 N alapú hibrid Rally1-es autóval végre az egyéni bajnoki címet is....
2022.01.27
Egy autómentő kisteherautó és egy személyautó csapódott egymásnak valamivel 14 óra után - írja a....
2022.01.27
A miskolci rendőrök előállították a férfit - írja a police.hu. ..
2022.01.27
A holland DSM is jelezte részvételét a májusi magyar kerékpáros körversenyen, a Tour de Hongrie-n,....
2022.01.27
Kiderült, milyen problémákkal kell szembenézniük az orosz autósoknak az ukrán válság miatt. ..
2022.01.27
Andrzej Duda lengyel elnök aláírta azt a törvényt, amelynek értelmében február 1-jétől július....