elismerés

A Generali Csoport hozta el a legtöbb elismerést

2022.09.20.

A nemzetközi pénzügyek egyik legtekintélyesebb szakmai magazinja, egyben független kutatóintézetként is működő Institutional Investor által kiadott legfrissebb intézményi rangsorban a Generali Csoport többek között a legjobb környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (Environmental, Social and Governance – ESG) stratégiának járó címet is elnyerte, miközben Philippe Donnet-t a biztosítási szektor legjobb vállalatvezetőjének választották.

Az Institutional Investor nemzetközi elismerésnek örvendő legújabb rangsorát több mint 600 pénzügyi területen tevékenykedő vállalat 1380 szakemberének és befektetőjének visszajelzései és véleménye alapján alakították ki. A listán szereplő cégek együttes teljesítménye mellett a döntéshozók a cégek vezetését meghatározó menedzserek teljesítményét is értékelték, így a legjobb vállalat- és pénzügyi vezetőket hitelességük, kommunikációs készségeik vagy éppen az irányításuk alatt kihelyezett tőke nagysága alapján is díjazták. Kiemelt szempont volt a befektetői kapcsolatok színvonala is, melynek során a közölt pénzügyi információk minősége, a marketingtevékenység és vállalat reakciókészsége is sokat nyomott a latba.

Fotó: Generali

A sokrétű és összetett kritériumok miatt is számít rendkívüli elismerésnek, hogy a Generali szinte minden fontos kategóriában remekelt. Első díjat nyert Cristiano Borean, mint legjobb pénzügyi vezető (CFO), de valósággal letarolta a mezőnyt a befektetői kapcsolatokkal foglalkozó ’Investor & Rating Agency Relations’ csapat, mely a legjobb I&R programnak, eseménynek, és csapatnak járó elismeréseket is elnyerte, míg az egység két tagját, Giulia Raffót és Rodolfo Svarát külön is kiemelték. A Generali büszkélkedhet emellett a legjobb igazgatótanáccsal, valamint környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (ESG) stratégiával, miközben Philippe Donnet-t választották a biztosítási szektor legjobb vállalatvezetőjének (CEO).

Philippe Donnet, a Generali Csoport CEO-ja elmondta: „Ez a rendkívüli eredmény megerősít minket abban, hogy jó úton járunk, miközben pontosan rámutat a siker titkára – a Generali fenntartható növekedése iránt elkötelezett, kiemelkedő szakmai felkészültséggel rendelkező csapatunk van. A visszajelzések alapján elégedettek lehetünk a pénzügyi szektorral, illetve a közösséggel ápolt kapcsolatainkkal és az ESG stratégiánk megvalósításával is.”

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.02
A HangZóna mai vendége Meggyesfalvi Tamás r. alezredes, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság....
2023.02.02
A mai napon megtartották a bértárgyalások első fordulóját az Audi Hungariánál, melynek keretében az....
2023.02.02
Az amerikai Rivian céget a Tesla lehetséges kihívójának tartották. De a fiatal gyártó már régóta....
2023.02.02
Baleset történt az M1-esen, Hegyeshalomnál - írja a Katasztrófavédelem. Egy sávon halad a forgalom....
2023.02.02
Interjú Bartal Tamással, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkárával. ..
2023.02.02
A Honda a mai sajtótájékoztató keretein belül ismertette hidrogénüzletágával kapcsolatos....
2023.02.02
A brit Shell olaj- és gázipari cég rekordnyereséggel zárta a 2022-es évet - derült ki a társaság....
2023.02.02
A győri központú, de képzéseivel, kutatásaival Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen és Budapesten is....
2023.02.02
Ausztriát beborítja a hó. Az Osztrák Autóklub – ÖAMTC – felszólította az autósokat, hogy csak....
2023.02.02
Európa legnagyobb autókereskedői több autót adnak el évente, mint egész Magyarország teljes éves új....