motortechnika

A General Motors és a FEV új 3 literes dízelmotorja (2. rész)

2020.06.23.

A GM bevezette az új Duramax, 3 literes dízelmotort. A FEV-vel együttműködve fejlesztették ki a hathengeres motort, ami hatékonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett a károsanyag-kibocsátást is az új határértékek alá mérsékli.

Kifejezetten a GM nagyméretű terepjáróihoz tervezték, a motor maximális teljesítménye 277 lóerő és 624 Nm nyomaték. Az összes alumínium egység be lesz építve a következő generációs Chevrolet Silverado-ba és GMC Sierra-ba. 

Az előző részben megnéztük a motorblokk és a hengerfej sajátosságait, technikai jellemzőit, most nézzük a perifériákat, kiszolgáló egységeket és a károsanyag-kibocsátást csökkentő alkatrészeket.

A változó geometriás turbófeltöltő minimális hatással van az általános hatásfokra, emellett pedig kimagasló teljesítményt nyújt a piacon. A rendszer zárt szabályzási kör jellemzi, mivel az állító pozícióját szenzor figyeli és a kifinomult elektronikus vezérlőelemeket használva automatikusan beállítja a feltöltőnyomást a kívánt értékre a motor járási körülményei és pillanatnyi energia-igény alapján. A folyadékkal hűtött turbófeltöltő alacsony súrlódási együtthatójú golyóscsapágyakkal rendelkezik és a kipufogó csonk közelében van felszerelve a gyorsabb feltöltés és katalizátor-bekapcsolás érdekében. A maximális turbónyomás abszolút értéke 3 bar.

A Duramax új, kisnyomású EGR-t használ a teljesítmény és hatékonyság optimalizálása érdekében. Az EGR-rendszer elvezeti a kipufogógázok egy részét, és visszakeveri a friss beszívott levegőáramba. Ez csökkenti az égési hőmérsékletet és a NOx-kibocsátást.

Hagyományosan a dízelüzemű EGR-rendszerek a kipufogógázokat a két nagynyomású pont, a szívósor és a kipufogócsonk között vezetik vissza a körforgásba. Általában szükség van más alkatrész, például a turbófeltöltő hatékonyságára, ahhoz, hogy elérjék a megfelelő EGR-áramláshoz szükséges nyomáskülönbséget.

Az új kisnyomású rendszer hozzáadva a nagynyomású rendszerhez, támogatva a kipufogógáz ellennyomásának folyamatos beállítását a hatékonyabb működés érdekében. Keringeti a gázokat a kipufogórendszer alacsony nyomású pontjai (a részecskeszűrő után) és a kompresszor bemenete előtt.

Amikor az alacsony nyomású EGR-t egy elektronikusan szabályozott szelep aktiválja, a motor olyan kipufogógázt éget, amely már áthaladt a részecskeszűrőn. Ez növeli a turbó és a jármű általános hatékonyságát anélkül, hogy növelné a motor által kibocsátott részecskék mennyiségét.

A változtatható szívósor hengerenként két bemenetet biztosít. A pillangószelepek – hengerenként egy – lerövidítik, vagy meghosszabbítják az egyes hengerek légáramát. Ez optimalizálja a motorba áramló légáramot, javítja a teljesítményt és a reakcióképességet, különösen alacsonyabb fordulatszámon.

A változtatható nyomású olajrendszer a folyamatosan válktoztatható szállítású olajszivattyúval növeli a hatékonyságot az olajnyomás optimalizálásával, a motorfordulatszám és a terhelés függvényében. Ezzel az olajellátás a motor igényeihez van igazítva, nem pedig a hagyományos, állandó munkavégzésű olajszivattyú túlzott mennyiségéhez. A motor alacsony súrlódási együtthatójú Diesel Dexos 0w20 olajat igényel.

A motorban található olajfúvókákat a teljesítmény és a hőmérséklet szabályozására használják. A dugattyú belső felét megcélzó hűtő, súrlódást csökkentő olajjal a fúvókák csökkentik a dugattyú hőmérsékletét, lehetővé téve a motor számára, hogy nagyobb energiát termeljen és fokozza a hosszú távú tartósságot, mint a technológia nélküli motorok.

 

 

Az aktív termomendzsment elősegíti a motor gyors felmelegedését, hogy elérje és fenntartsa a motor teljesítményének és hatékonyságának optimális hőmérsékletét a teljes üzemi tartományban. A rendszer forgócsappantyúkat használ a hűtőfolyadék célzott elosztására a motoron keresztül. Hőt továbbít oda, ahol szükség van a motor melegítésére, hogy csökkentsék a súrlódást, és melegítsék vagy hűtsék az utasteret, amikor nagy teljesítményű működésre van szükség. A Duramax 3.0L külön hűti a blokkot és a hengerfejet.

A Common rail közvetlen tüzelőanyag-befecskendező rendszer (2500 bar) elősegíti a nagy nyomatékot és teljesítményt. A rendszernyomást egy két dugattyús nagynyomásó szivattyú állítja elő, a befecskendezés mágnesszelepes, 9 furatos injektorokkal történik. Ezek biztosítják a tüzelőanyag mennyiségének pontos szabályzását a sima alapjárathoz és a kisebb égési zajhoz. A tüzelőanyagrendszer égési ciklusonként több befecskendezésre -injektoronként akár 10- képes, a következetesebb és stabilabb égési teljesítmény érdekében. Ez sima és finom alapjáratot eredményez.

A szívósor nyomásának szabályozására és a kipufogógáz visszavezetési sebességének optimalizálására alkalmazzák az elektromos fojtószelepet. Ez egyúttal hozzájárul a motor gyors leállításához egy szabályozhatóbb légáram-csökkentési módszerrel.

A Duramax 3.0L-ben használt kerámia izzítógyertyák gyorsabban melegednek fel magasabb hőmérsékletet elérve, mint a hagyományos fémalapúak. Ez elősegíti a motor gyorsabb felmelegedését hidegebb időben is.

A stop/start funkció segít optimalizálni a hatékonyságot városi vezetés során. Ez a rendszer leállítja (vezető választására) a motort lámpás kereszteződésekben, valamit egyéb „stop-and-go” szituációkban. A motor automatikus újraindít, amikor a vezető leveszi a lábát a fékről.

Az alábbi linkre kattintva egy videó is megtekinthető a motorról és alkalmazásáról:

https://media.chevrolet.com/media/us/en/chevrolet/news.detail.html/content/Pages/news/us/en/2019/jun/0603-silverado.html

 

 

P.D. – Ő.P.

 

 

Forrás: 
Forrás: https://www.enginetechnologyinternational.com/news/new-engine/gm-and-fev-develop-new-3-liter-diesel.html https://media.chevrolet.com/media/us/en/chevrolet/news.detail.html/content/Pages/news/us/en/2019/jun/0603-silverado.html

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.07
Szabad, de nagyon nem ajánlott – írja a Kronen Zeitung online kiadása. ..
2022.08.07
Tíz Suzuki Vitara típusú személygépkocsi és 13 robogó áll szolgálatba az ország különböző polgárőr....
2022.08.07
Különleges szülinapi buli helyszíne volt a Harley-Davidson budapesti Bázisa. A tulajdonos Hankó....
2022.08.07
Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva....
2022.08.07
A Volánbusz Közlekedési Zrt. a 4iG  ajánlatát hirdette ki nyertesnek a Helyközi közösségi....
2022.08.07
Júliusban is kevesebb autót helyeztek forgalomba Németországban, mint egy évvel korábban és az év....
2022.08.07
Az önfeledt bulizás mellett pár dologra érdemes odafigyelniük a fesztiválozóknak, Tóbiás és....
2022.08.07
A Hyundai észt versenyzője harmadik finn győzelmére hajt, de a helyi sztár nem akarja hagyni. ..
2022.08.07
Ahogy arról korábban beszámoltunk, két halálos baleset is történt ma hajnalban. Az egyik....
2022.08.07
A Mol-csoport a második negyedévben 483,7 milliárd forint újrabeszerzési árakkal becsült "tiszta"....