járműgyártás

Ford Tourneo Connect, az első 5 csillagos kompakt

2013.12.20.

A vadonatúj Ford Tourneo Connect az első kompakt személyszállító, amely maximális, ötcsillagos minősítést kapott az autók biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP töréstesztjén.

A sokoldalú Tourneo Connect 94 százalékos eredményt ért el a felnőtt utasok védelmének vizsgálatán, és 83 százalékot teljesített az általános védelem tekintetében. A Tourneo Connect maximális, ötcsillagos töréstesztje előtt már a Ford nagyobb méretű személyszállítója, a Tourneo Custom is hasonlóan kiemelkedő eredményt ért el, és kategóriájában továbbra is ez az egyetlen modell, amely ötcsillagos értékeléssel büszkélkedhet.

– A Tourneo Connect megfelelő teret és sokoldalú használhatóságot biztosít az aktív családok számára – mutat rá Stephen Lest, a Tourneo Connect programvezető főmérnöke. “Az Euro NCAP tesztjén elért teljesítmény azt bizonyítja, hogy tisztában vagyunk azzal, mennyire fontos vásárlóink számára a biztonság.


Jól bírja a gyűrődést

A vadonatúj Ford Tourneo Connect személyszállító tervezése során a mérnökök arra összpontosítottak, hogy az autó mindenféle baleseti helyzetben maximális védelmet nyújtson az utasok és a gyalogosok számára. Az új modell ugyanarra a globális Ford-padlólemezre épült, mint más, szintén ötcsillagos minősítést szerzett járművek, például a Focus, a C-MAX vagy az új Kuga.

Fejlesztése során a Tourneo Connect több mint 100 valós törésteszten esett át, nem beszélve a mintegy 10 ezer számítógépes szimulációról. A vezető és az utasok védelméről rendkívül erős biztonsági utascella gondoskodik; a szerkezet 53 százalékban ultra-nagy szilárdságú acélból, ezen belül pedig 16 százalékban ultra-nagy szilárdságú bóracélból készült.

A Ford alapáron kínálja a Tourneo Connect átfogó utasvédelmi rendszerét, amelyben vezető- és utasoldali első és oldallégzsákok, valamint az utastér teljes hosszában kinyíló függönylégzsákok találhatók. A második üléssor szélső ülésein a gyermekek biztonságát ISOFIX rögzítőpontok garantálják, amelyeket – a gyerekülések egyszerű rögzíthetősége miatt – 100 százalékra értékelt az Euro NCAP. Az autó orr-részének körültekintő tervezésével sikerült mérsékelni a gyalogosgázolások súlyosságát: a motorháztető, a szélvédő és a műszerfal innovatív kialakítása minimumra csökkenti a fejsérülések veszélyét.  A Tourneo Connect a kategóriában elsőként kínál olyan fejlett utasvédelmi rendszereket, mint például a lassan haladó városi forgalomban a ráfutásos ütközések elkerülésére szolgáló Alacsony Sebességű Ütközés Elkerülő Rendszer vagy a Vészhelyzeti Segélyhívóval kiegészített SYNC, amivel az utasok egy baleset után segítséget kérhetnek.


Fő az utasbiztonság

– Az autó átfogó biztonsági felszereltségében megtalálható a vezető által beállítható sebességhatároló rendszer; alapáron jár a be nem kötött első biztonsági övekre figyelmeztető jelzés; az Alacsony Sebességű Ütközés Elkerülő önállóan fékez az araszoló forgalomban. A Tourneo Connect tehát igazán vonzó ajánlat azok számára, akik fontosnak tartják a biztonságot - fogalmaz Michiel van Ratingen, az Euro NCAP főtitkára.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.07
Itt az Útinform friss jelentése a közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló....
2022.07.06
A magyar mérnöki tudás mindig rendelkezésre állt speciális járművek tervezéséhez és fejlesztéséhez....
2022.07.06
- Halálra gázolt egy kétéves gyereket egy kisteherautó Hajdúhadházon szerda délután - közölte a....
2022.07.06
Újabb hátborzongató videót tett ki közösségi oldalára a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Mondhatnánk,....
2022.07.06
A Stellantis gyártási igazgatójától hangzott el a baljós gondolat: a villamosítás az autóipar....
2022.07.06
Életbe lépett szerdán az az európai uniós rendelet, amely a közúti közlekedésbiztonság javítása....
2022.07.06
- Személygépkocsival ütközött és meghalt egy motoros az 56-os úton Várdomb közelében - közölte....
2022.07.06
A Hyundai története 1947-ben kezdődött, amikor Chung JuYung megalapította a Hyundai Engineering and....
2022.07.06
Duplázott az az autós, aki a 37-es számú főúton jelentősen túllépte a sebességhatárt, ott ahol a....
2022.07.06
- Kibővíti lakossági zajvédelmi programját a Budapest Airport szeptembertől, a következő három....