Forma 1

Button is indul Le Mans-ban

2018.04.28.

Neves ellenfelet kapott a hosszútávú sportautó-világbajnokságban (WEC) is induló Fernando Alonso, a széria 2018/2019-es szezonjának futamain ugyanis a korábbi csapattárs, is részt vesz majd az orosz SPM Racing LMP1-es autójával.

Miután 2016 végén visszavonult a királykategóriától, Button „pihenéssel és feltöltődéssel” töltötte a 2017-es évet - teljesen persze ekkor sem távolodott el a versenyzéstől, hiszen indult GT-futamon és a Monacói Nagyíjon is részt vett -, idén viszont visszatért a pályákra. Azt már régóta tudjuk, hogy a japán Super GT-ben versenyez majd, most viszont kiderült, nemcsak ebben a sorozatban indul.

Korábbi mclarenes csapattársához, Fernando Alonsóhoz hasonlóan ő is részt vesz majd a WEC-futamokon, tehát indul a legnívósabb sportautós viadalon, a Le Mans-i 24 óráson is, amivel kapcsolatban már évekkel ezelőtt elmondta, egy nap szívesen nevezne. - Nagyon izgalmas híreim vannak számotokra – kezdte mondandóját a 2009-es világbajnok új csapatának, az orosz SMP Racignek a videójában.

- A WEC-ben fogok versenyezni, ez a szezon pedig az idei és a jövő évi Le Mans-i futamot is magában foglalja. Mindig az volt az egyik álmom, hogy részt vegyek ezen a futamon. De szerintem minden pilótának ez az álma, hogy induljon a futamon, és megszerezze a győzelmet. Számomra ezen kívül a silverstone-i verseny is különleges lesz – folytatta.

- A csapattársaim Mihail Aljosin és Vitalij Petrov lesznek. Vitalijt nagyon jól ismerem a Forma–1-es időkből, Mihalilt pedig az IndyCar-versenyekről. Együtt rengeteg tapasztalatunk van a különböző versenyszériákból, a csapat pedig nagyon rutinos, ami a hosszútávú versenyeket illeti. A csúcskategóriában viszont idén vesznek részt először – mutatta be röviden az orosz istállót.

- Azért megyünk Le Mans-ba, hogy a győzelemért harcoljunk. Persze minden versenyző, minden futam előtt ezt a célt tűzi ki, de szerintem nagyon jó esélyeink lehetnek. Ez a futam elsősorban a célba érkezésről szól, és majd látod, hol tanyázol 24 órányi versenyzés után. Remélhetőleg mi a győzelemért harcolunk majd – zárta gondolatát a 38 éves pilóta, kinek stílusa sok pályatársa és több szakértő szerint is remekül passzol a megbízhatósági versenyekhez.

Forrás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.27
Minden út a Rimac és Porsche márkához vezet. Jó, van még néhány hiperszupergép, itt épp egy....
2021.10.27
A két dobozos típus nem más, mint a hasonló Opel, Peugeot, Citroen, és Toyota modellek....
2021.10.27
Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy....
2021.10.27
A sárga Zonda C12S Prága közelében, egy kanyargós országúton csúszott az árokba. ..
2021.10.27
Több mint öt órán át tartott az oltás, mert az akkumulátor többször újra kigyulladt. ..
2021.10.27
Az egykori Issigonis féle Mini Morris homokfutó változata, a Moke jövő év elejétől már kizárólag....
2021.10.27
Elemzők által vártnál kisebb negyedéves nyereségről jelentett a Hyundai Motor Co. dél-koreai ....
2021.10.27
A HUMDA Zrt. Zöld Busz Mintaprojektben új, elektromos meghajtású csuklós busz tesztelésére nyílik....
2021.10.27
A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) minden utasnak a maszk viselését....
2021.10.27
Nyolc kategóriában lehet jelentkezni november 1. éjfélig a HUMDA Startup Programra, amelyet olyan....