e-autógyártás

Beáldozzuk az autóipart a bolygó megmentéséért?

2022.07.06.

A Stellantis gyártási igazgatójától hangzott el a baljós gondolat: a villamosítás az autóipar halálos csapdája lesz, ha az elektromos járművek árát nem sikerül jelentősen csökkenteni - írja az auto.eveyeye.it. 

 

 

Carlos Tavares még márciusban tartott sajtótájékoztatót a Stellantis terveiről. A vezérigazgató a Dare Forward program célkitűzése kapcsán felvázolta a gigacég azon szándékát, hogy 2030-ra legalább 75 elektromos modell legyen a kínálatukban és elérjék az évi 5 millió villanyautó eladását világszerte. Terveik között van, hogy jelentősen fokozzák az akkumulátorok kapacitását, a hidrogén-üzemanyagcellás technológiát már 2024-ben bevezessék a nagyméretű furgonokba, a CO2-kibocsátást 2030-ra a felére csökkentsék, 2038-ra pedig elérjék a zéró emissziót. A 14 márkát tömörítő vállalat törekvése, hogy áttörő ötletekkel innovatív, tiszta, biztonságos és megfizethető mobilitást kínáljon. 

Ugyanakkor a portugál főnök sosem rejtette véka alá aggályait arról, hogy miként lesz megfizethető az elektromos autó a középosztály számára is. "Arra kérjük a kormányokat, hogy teremtsék meg a feltételeket ahhoz, hogy az emberek élvezhessék ezeket a járműveket. Azon kell dolgoznunk, hogy megszüntessük az elektromos autóhasználat előtt álló akadályokat, és biztosítsuk a megfizethetőséget. A villanyautó 50 százalékkal többe kerül és a kormányok ezt nem támogathatják örökké" – hangsúlyozta álláspontját többször is az elmúlt hónapokban.

És most újra megkongatták a vészharangot, ezúttal Arnaud Deboeuf gyártási igazgató, a franciaországi Trémery-Metz üzemben tett látogatása során (ez egyike azon telephelyeknek, amelyeket elektromos motorok és akkumulátorok gyártására alakítanak át),  jelentette ki, hogy "amennyire a belsőégésű járművek kivezetése megmentheti a bolygót, annyira szükséges az elektromos autók árának csökkentése, hogy elkerüljük a piac összeomlását".

Ugyanis az elektromos járművek előállítása többe kerül és így eladási áruk is magasabb, mint a belsőégésű motorral hajtott társaiké, így a vásárlókat a magas ár elriaszthatja, és továbbra is a hagyományos alternatívákat választanák, amire viszont 2035 után nem lesz lehetőségük.

A Stellantis azt tervezi, hogy 2030-ra 40 százalékkal csökkenti az elektromos járművek gyártási költségeit, és ezt a célt részben egyes alkatrészek saját gyártásával, részben pedig a külső beszállítókra gyakorolt nyomással kívánja elérni.

Trémery-Metzben Carlos Tavares vezérigazgató, megerősítette a csoport szándékát, hogy eleget tesz a belsőégésű motorok 2035-ig történő betiltásáról szóló uniós határozatnak, de egy kritikát is megfogalmazott: "az EU-döntéshozókat láthatóan nem érdekli, hogy a gyártóknak van-e elegendő nyersanyaguk az átálláshoz." Tavares arra utalt, hogy az akkumulátor-ellátás lehet majd a gyenge láncszem, hiszen ez olyan alapvető összetevőktől függ, mint a lítium, a nikkel, a mangán és a kobalt, amelyek ára az alulkínálat miatt már így is az egekbe szökött. És nagyon valószínű, hogy amikor a gyártók a dízel- és benzinüzemű járművek betiltását közvetlenül megelőző években nagy mennyiségben kezdenek új elektromos járműveket piacra dobni, a helyzet e tekintetben még rosszabb lesz.

Az elkövetkező években a Stellantis azt is fontolóra veszi, hogy az üzemek működtetéséhez szükséges energia egy részét saját maga állítsa elő, egyes területeken napelemeket telepítve.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.02
Ausztriát beborítja a hó. Az Osztrák Autóklub – ÖAMTC – felszólította az autósokat, hogy csak....
2023.02.02
Európa legnagyobb autókereskedői több autót adnak el évente, mint egész Magyarország teljes éves új....
2023.02.02
Száz kilogramm hasznos terhet vagy akár 300 liternyi árut vihet magával, és akár 100 kilométeren át....
2023.02.02
Január 27-én Purgel Csaba, a Continental váci gyárának vezetője átvette a Ford Q1 díjat Carlos....
2023.02.02
A legkelendőbb autók Ausztriában mind ésszerűek: Skoda Octavia, Toyota Yaris, Tesla Model Y. Az....
2023.02.02
Ismét egy kiégett autót rögzített a forgalomfigyelő kameránk az M0-s autóúton - írja Instagram....
2023.02.01
A kisvárdai nyomozók gyors felderítés után kilenc gépjármű megrongálásával gyanúsították meg a....
2023.02.01
Vevőt, kereskedőt, importőrt is sújt az autóhiány, és ki tudja, még meddig.   ..
2023.02.01
Tavaly több mint duplájára nőtt a polgári repülőterek utasforgalma Németországban a szövetségi....
2023.02.01
A Rheinmetall prémium gyártókat lát el kontaktorokkal – írja az automobilwoche.de   ..