Olaszország

Az öszvéreket elektromos kerékpárokra cserélik az olasz hegyivadászok

2021.05.03.

Alpesi forradalom zajlik az olasz védelmi erőknél. A hegyivadász egységekhez kerékpárok érkeznek öszvérek helyett. Az elektromos technológia forradalma az eddig járhatatlan sziklás ösvényeket is meghódítja.

Az olasz hadseregnél megkezdődött a hegyivadász egységeknek szánt elektromos kerékpárok féléves tesztje – írja a római La Repubblica internetes kiadásának autós rovata.

Az Alto Adigében, azaz Dél-Tirolban szolgálatot teljesítő alpesi csapatok parancsnoka a fejlesztés kapcsán úgy fogalmazott: „Az elektromos segédmotorral ellátott kerékpárok katonai használata lehetséges és hasznos, még azokon a terepeken is, ahová eddig szinte lehetetlen volt eljutni.

Öszvérek helyett tehát jöjjenek e-biciklik. Pedig a zord hegyi terepen történő járőrözéshez, az egyébként megközelíthetetlen helyek eléréséhez eddig az öszvér volt az univerzális szállító- és közlekedési eszköz az alpesi csapatoknál. De most eljött az idő a korszerűsítésre, és a négylábúakhoz a speciális kialakítású és felszereltségű e-kerékpárok is csatlakozhattak. Az elektromos kétkerekűeket kifejezetten hegyi ösvényekre és havas körülmények közötti intenzív használatra tervezték.

A katonai járműveket a velencei Fantic Motor cég szállítja, amely a piac egyik vezető vállalata, és immár ikonikussá vált terepkerékpárok gyártója. Eddig 9 darab elektromos pedálost juttatott el az olasz hadsereg alpesi csapataihoz Dél-Tirolba.

A kezdeményezés maguktól a terepen szolgálatot teljesítő katonáktól érkezett. Az elmúlt időszak járőrtapasztalatait alapul véve a hegyivadászok benyújtották igényüket egy olyan könnyű, mozgékony, környezetbarát és csendes járműre, mely a modern hadviselés változó körülményeihez is gyorsan alkalmazkodni tud a hegyi terepen.

Mariano Roman, a Fantic Motor vezérigazgatója szerint "a hathónapos intenzív alpesi teszt lehetővé teszi a vállalat számára, hogy még több adatot gyűjtsön a folyamatos termékfejlesztés érdekében".

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.05.10
A Volkswagen-csoport a Skoda és a Seat márkákkal nem tervezi a részvételt az új müncheni IAA-n. Ez....
2021.05.09
A pandémia miatti megszigorított határátlépés miatt most vasárnap is ostromállapotok jellemezték a....
2021.05.09
Fennmaradásunk előfeltétele megőrizni a földkerekség természetes viszonyait, amelyet többek között....
2021.05.09
Gaoy Xia Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra pályázatára....
2021.05.09
Bármilyen hihetetlen, a 10 napos fokozott közúti ellenőrzés során 17 ezer sofőrt büntettek meg....
2021.05.09
Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani. ..
2021.05.09
A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a Forma-1-es....
2021.05.09
2021 első harmadában 42 714 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 9,9....
2021.05.09
"Én találtam fel újra az elektromos autókat, és embert fogok küldeni a Marsra. Komolyan gondoltátok....
2021.05.09
E heti rajzunk készítője Kelemen István, rajzának címe: Gumicsere. ..