Egyetem

Az önműködő gépkocsikról, a világ leggyorsabb autóiról a BME tudományos konferenciáján

2014.04.14.

Az önműködő gépkocsikról, a világ leggyorsabb autóiról, a hobbiűrkutatás legújabb fejlesztéseiről is szó lesz a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Simonyi Károly Szakkollégiumának április közepére szervezett tudományos konferenciáján.

Magyarország egyik legnagyobb, egyetemi hallgatók által  szervezett éves tudományos rendezvényén a villamosmérnöki és  informatikai szakma kutatói, fejlesztői, cégeinek képviselői  tartanak előadásokat és bemutatókat a legújabb technikai  vívmányokról, a diákok pedig workshop jellegű előadásokon mutatják  be kutatásaikat.  

Fotó: BME

Oláh Ákos, a BME Simonyi Károly Szakkollégiumának vezetője, a  konferencia sajtófelelőse az MTI-nek elmondta, hogy a Schönherz  Zoltán Kollégiumban működő szakkollégium - amely az ország egyik  legnagyobbja csaknem kétszáz taggal - 2003-tól szervez ilyen szakmai  konferenciákat.  

Az április 15-i rendezvényen az egyetem fejlesztőcsapata  bemutatja azt a teljesen elektromos hajtású autóját, amely kevesebb  mint három és fél másodperc alatt éri el az óránkénti száz  kilométeres sebességet, így a lóerő/tömeg aránya a Forma-1-es  versenyautókéval vetekszik. 

Elmondta azt is, hogy a konferencián feleresztenek a világűr  határára egy ballont, és a harminc kilométeres magasságból kapott  adatok elemzése közben bemutatják a mérőballon moduláris felépítésű  fedélzeti rendszerének tervezési fázisait is. 

A holland Jan Jongboom, a Firefox OS vezető fejlesztője mindent  elárul a legújabb mobil operációs rendszer felépítéséről és  alkalmazásairól, a Microsoft képviselője pedig a játékkonzolok  jövőjét vázolja fel. 

Szó lesz a manapság egyre jelentősebb etikus hackelésről, a  Bosch szakembere a teljesen önműködő autós közlekedésről fog  bemutatót tartani, de például a "brutális fizika" keretében az  elektromágneses indukció elve alapján képlékenyen alakított fémekről  is tartanak demonstrációt. A konferencián jelen lesznek a világ  olyan nagy fejlesztőcégei is, mint például az NNG, a National  Instruments, a ThyssenKrupp vagy az Accenture. 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.03
A pénteken átadott 50 db, rendőri jelleggel ellátott 1250 RT típusú motorkerékpár mindegyike 136....
2023.06.03
140 km száguldás után a Hyundai finn versenyzőjének az előnye mindössze 0,1 másodperc az....
2023.06.03
Amióta a kínaiak leporolták a patinát az egykor brit MG-ről, az sikert sikerre halmoz Európában. A....
2023.06.03
A fordos vádlott négyszer is meg akarta leckéztetni a nőt. ..
2023.06.03
Az első gyakorláshoz hasonlóan a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen volt a leggyorsabb....
2023.06.03
Másodpercek alatt lopják el az értékeket.   ..
2023.06.02
Az "MM" kód: Soha ne vegyél ilyen autót! ..
2023.06.02
Ha a fenntarthatóságról van szó, a hamburgi székhelyű intralogisztikai szolgáltató, a Still, halad....
2023.06.02
Olaszországban országos sztrájkot jelentettek be a légiforgalmi irányítók és a földi kiszolgálók....
2023.06.02
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén a szokásosnál is nagyobb energiát fektet az út menti növényzet....