Zöldrovat

Az ITS Világkonferencia tapasztalatai

2021.12.14.

Október 11-15. között rendezték meg Hamburgban az ITS szektor hagyományosan legnagyobb és legnépszerűbb rendezvényét. A Világkonferencia néhány fontos megszólalásából szemezgettünk a Traffic Technology Today jóvoltából.

Melyek voltak a múlt heti hamburgi ITS Világkongresszus főbb eredményei? Kezdjük mindjárt Barack Obama féltestvérének, Auma Obamának a köszöntőjével, melyet a megnyitó ünnepségen mondott a fejlődő világ előtt álló közlekedési kihívásokról.

„Afrika nagyon gyorsan növekszik. Nagyon fiatal a lakosság, tehát óriási lehetőség áll előttünk – a mobilitáshoz való hozzáférés a lehetőségekhez való hozzáférést jelenti. Ha képesek vagyunk a közlekedési rendszereink helyreállítására és fejlesztésére, akkor ez elősegíti a gazdaságunk növekedését, és csökkenti a szegénységet. De ez egy nagyon alaposan átgondolt és megtervezett folyamat kell legyen, mert bizony ez nem fog csak úgy megtörténni velünk. Bárcsak a mobilitás azon szintjén tartanánk, amelyről Európában és Amerikában beszélnek. Mi még nem tartunk ott. Küzdünk a gyors növekedéssel, és küzdünk azért is, mert a fejlesztés egyelőre átgondolt tervek nélkül zajlik. Jelenleg is intenzíven dolgozunk szuper autópályák kialakításán, ahogy mi nevezzük őket, de az átlagembereknek mégis gyalogolniuk kell, mert nincsenek járműveik, így nem tudják használni a szuper autópályákat. A megfelelő várostervezés kell, hogy az első lépés legyen, ezért ennek támogatására kérem a kormányokat. Az egész gondolkodásmódunknak meg kell változnia; számunkra az intelligens mobilitás azt jelenti, hogy el kell kezdenünk bevonni a kormányokat.”

Dr. Auma Obama, a Sauti Kuu Alapítvány alapítója az ITSWC megnyitó ünnepségén

„Az idei ITS Világkongresszust részben elképesztőnek, részben szürreálisnak, részben pedig kimerítőnek találtam. Az első pár nap rengeteg izgalommal szolgált, rengeteg ismerős arccal találkoztam. A negyedik és ötödik napon már nagyon túltelített az agyad, de csinálni kell, mert messze ez a legizgalmasabb rendezvény ebben a szektorban. A pandémiás kihagyást követően olyan ez, mintha egy ideje nem edzettél volna, aztán visszatérsz az edzőterembe, és érzed, ahogy nyered vissza az állóképességed. A járvány megmutatta, hogy olyan helyen vagyunk a történelemben, ahol a technológia és a szállítás konvergenciájára nagyon is valós igény mutatkozik. Hamburg nagyszerű fogadó város volt, de most már nagyon várom, hogy jövőre Los Angelesben rendezhessük meg a folytatást. Én leszek a Los Angeles-i ITS Világkongresszus igazgatótanácsának elnöke. Annyit elmondhatok, hogy az előkészületekkel már nagyon előrehaladott állapotban vagyunk.”

Shailen Bhatt, alelnöke, globális közlekedési innováció és alternatív szállítás, AECOM

„Nagyszerű volt látni a résztvevők tömegét, és nagyszerű volt látni a fejlődést. Engem különösen az nyűgözött le, hogy a Volkswagenek mire képesek a V2X technológiával. Míg az Egyesült Államokban jócskán be voltak szabályozva a kommunikációs protokollok, addig Európában a Volkswagen töretlenül halad előre. A Volkswagenek annyira elöl járnak, hogy az összes többi startup most a kerékpározásról beszél, és arról, hogyan lehet kerékpárokat összekapcsolni az autókkal, így az autók tudják, hogy egy kerékpár van előtte, a kerékpárosok pedig tudják, hogy egy autó jön mögötte. Szóval, úgy gondolom, hogy jön néhány igazán érdekes technológiai újítás, amely komolyan hozzájárul a közlekedésbiztonság színvonalának fejlődéséhez.”

Kirk Steudle, az Econolite alelnöke

 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

forrás és képek: Traffic Technology Today

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.27
Az M0-s autóút déli szektorán az 1-es főúti végcsomópont felé, a 14-es km-nél két kamion ütközött....
2023.09.27
A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot....
2023.09.27
Egri és tarnamenti focisták, világhírű magyar labdarúgás szakértő, állatbarát, jótékony heves....
2023.09.27
Tíz év után látható ismét Párizsban a Titanic történetét megidéző nagyszabású kiállítás, amelynek....
2023.09.27
Az új generációs Lexus NX szabadidőjármű számos innovatív szolgáltatása, megoldása között szürke....
2023.09.27
Ötödik generációs harci repülőgépek beszerzéséhez kérte a parlament jóváhagyását a román védelmi....
2023.09.27
Tudóscsoport jelentése az UFO-król.   ..
2023.09.27
Egy kamion és egy személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya 86-os kilométerszelvényénél,....
2023.09.26
"Volt olyan autós a múlt héten vármegyénkben, aki egy órán belül kétszer került lencsevégre: a....
2023.09.26
14 évesen is jó a hibrid Lexus ..