biztosítás

AutoSOS: Hó? Nem akadály!

2014.12.08.

A tél beköszöntével nem árt óvatosnak lenni az utakon, nemcsak a gépjárművet kell felkészíteni a téli szezonra, hanem néhány óvintézkedést is illik tenni. Sokan vannak, akik ebben az évszakban nem szívesen ülnek volán mögé, mert félnek, hogy valahol az út szélén ragadnak. Ugye, még dereng valami a márciusi hóról?

Ha valaki nem emlékezne, akkor márciusban „szép” időnk volt. Mintha tegnap történt volna, hogy az utak járhatatlanok voltak, az autósokat pedig elterelték az autópályáról. Kora délutántól kezdve erőteljesen szakadt a hó, és a helyzeten a hófúvás sem enyhített. Utólag visszagondolva felelőtlen döntés volt autóval nekivágni a több mint 300 km-es útnak, de akkor előttünk nem lebegett más, csak a cél, és az, hogy a hétvégét családi körben tölthessük.

Havonta egyszer meglátogatjuk a nagyszüleinket, akik Szlovákiában élnek. Azon a bizonyos márciusi napon is úgy döntöttünk, hogy túl sokszor halogattuk már, ezért ha törik, ha szakad, mi útnak indulunk. Megvásároltuk az autópálya-matricát, és Hatvan után azt vettük észre, hogy nemcsak besötétedett, hanem az időjárás is egyre zordabbá vált. Kicsit aggódni kezdtünk, de semmi sem akadályozott meg minket célunk elérésében. Jóval Miskolc előtt villogó rendőrautókat pillantottuk meg, akiktől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az autópálya egy szakaszát lezárták. Nem szándékoztunk visszafordulni, de nem tudtuk, hogy milyen útvonalon folytassuk utunkat, ezért telefonos segítséget kértünk egyik környékbeli és egyben maximális helyismerettel rendelkező ismerősünktől.

Kisebb településeken haladtunk át, ahol a közlekedést a letakarítatlan utak sem könnyítették. Ha a sofőrön nem is, rajtam, aki az anyósülésen ültem, kezdett eluralkodni a félelem. Egész úton imádkoztam, de a gyanúm mégis beigazolódott. Annyira veszedelmes viszonyok uralkodtak, hogy az utat sem lehetett látni, és legnagyobb pechünkre, a hóban ragadtuk, nem mozdult meg az autó kereke. Elképzelésünk sem volt, hogy ilyen időben, kihez fordulhatnánk segítségért, míg eszembe nem jutott, hogy a pár hónappal ezelőtt kötött AutoSOS segíthet rajtunk. Az AutoSOS gyors, megbízható és költséghatékony szolgáltatásnak köszönhetően egy órán belül megérkezett a segítség, és sikerült a gépjárművet kiszabadítani a hóból.

Niki (22, Budapest)

Havonta többször utazunk külföldre, ezért az AutoSOS Prémiumra esett a választásunk. A Prémium csomag fokozottan ajánlott azok számára, akik 10 évnél fiatalabb autó birtokosai, de külföldi és belföldi utazások során egyaránt fontos számukra a biztonság. A csomag tartalmazza az 1 órán belüli helyszínre érkezést; a Bázis csomaggal megegyezően amennyiben helyszíni javítás nem lehetséges, a legközelebb szakszervizbe való szállítást valamint a gépjárműtárolást. Egyszerű és hatékony megoldásnak köszönhetően - mely már 11 900 Ft/évtől elérhető -, lehetővé válik a tovább- vagy hazautazás, a csereautó vagy szállás biztosítása és a visszautaztatás a megjavított gépjárműért. Fontos, hogy vészhelyzetben 10 liter üzemanyag ingyen igényelhető, továbbá kérhető dugófigyelés is, melynek köszönhetően értékes időt spórolhatunk.

Tíz évnél idősebb gépjárműve van? A Prémium 10+ csomag - mely már 14 900 Ft/év-től elérhető -, azokat az autósokat célozza meg, akiknek 10 évnél idősebb gépjárműve van. A szolgáltatás – külföldön és belföldön egyaránt érvényes - tartalmazza az 1 órán belüli helyszínre érkezést; és a fentebb említett csomagok mintájára amennyiben helyszíni javítás nem lehetséges, a szállítást a legközelebbi szakszervizbe és a gépjármű tárolását. Mindezen túl lehetőség van tovább- vagy hazautazásra, csereautó vagy szállás biztosítására illetve visszautazásra a megjavított gépjárműért. Ebben az esetben is opcionális a dugófigyelés valamint vészhelyzetben 10 liter üzemanyag is díjtalanul.

AutoSOS szolgáltatást legegyszerűbben online igényelhet, ehhez kérjük, látogasson el www.autosos.hu weboldalra vagy hívja a 14 567-es információs vonalunkat!

További hírek és információk: www.facebook.com/autoSOShungary

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.02.01
A kisvárdai nyomozók gyors felderítés után kilenc gépjármű megrongálásával gyanúsították meg a....
2023.02.01
Vevőt, kereskedőt, importőrt is sújt az autóhiány, és ki tudja, még meddig.   ..
2023.02.01
Tavaly több mint duplájára nőtt a polgári repülőterek utasforgalma Németországban a szövetségi....
2023.02.01
A Rheinmetall prémium gyártókat lát el kontaktorokkal – írja az automobilwoche.de   ..
2023.02.01
Január utolsó előtti napján 90 helyett 176 km/h-val előzött egy sofőr, a rendőrök kiszűrték a....
2023.02.01
Gyári adatok alapján nem jobb semmiben az új full hibrid Suzuki S-Cross, mint az eddigi lágy hibrid....
2023.02.01
A brit autóértékesítők meghatározó szakmai kiadványa, a Car Dealer magazin 2022-ben a Peugeot 208....
2023.02.01
Őrizetbe vettek nyolc kormánytisztviselőt, akik a gyanú szerint vesztegetési pénzt fogadtak el egy....
2023.02.01
Március 10-én kiderül, mely autók győznek az Év Magyar Autója 2023 verseny különböző kategóriáiban....
2023.02.01
Egyre több szó esik autók vezetőtámogató és önvezető funkcióiról, ezt szerettem volna jobban....