terepjáró

AMTS percről-percre - Terepjárók szállták meg az A pavilon mögötti területet

2018.03.25.

Az AMTS-re idén új programként érkezett meg az Off-Road Show és kiállítás.

Hazánkban első alkalommal került megrendezésre magyarok által épített terepjárók hivatalos kiállítása, illetve épített pályán történő bemutatása. Az „A” pavilon mellett kialakított parkolóban és terepen közel 50 terepjáró-különlegesség vonult fel, nem kis látványosságot szolgáltatva.

A program minden kategóriát felvonultatott az itthon elérhető off-road járművekből. A legegyszerűbb, hétvégi túrákra használt utcai verziót a komolyabb, sziklás terepre szánt gépeken át a legextrémebb, rendszám nélküli összeépített versenyvasakig minden megtalálható volt odakint, külön részleget kaptak a ritka, veterán járművek is.

Nem csupán találkozni és beszélgetni lehetett a hétvégi terepjárósoktól kezdve egészen az offroad bajnokokig, hanem átérezni is a terepjárózás igazi hangulatát is. Kevesen tudják, hogy az off-road nem feltétlenül a versenyzésről szól, hanem remek szabadidős elfoglaltság is. Számos remek szervezett út, kalandtúra érhető el Magyarországon, melyek minden korosztály számára izgalmas kikapcsolódást nyújtanak. A túrákról, valamint, hogy miként érdemes belevágni az off-roadozásba, minden infót megtudhattak az érdeklődők a kiállítóktól.

Természetesen számos program is várta a látogatókat ezen a részlegen, a főszereplő pedig egy több 10 éves tapasztalattal rendelkező, profi versenyzők instrukciói által épített demó offroad-pálya volt, melyen nyitástól-zárásig folyamatosan dübörögtek majd az ország minden tájáról érkezett extrém képességű terepjárók.

Azonban nem csak nézni lehet őket: a legbátrabbak akár be is ülhetnek a sofőrök mellé az off-road taxizás keretei között, fejenként 3000 forintért (a páros jegy 5000, a családi 7000 forint). Az erre a célra kijelölt járműveket a szervezők "D" betűvel jelölik meg, a látogatók pedig szabadon választhatnak, melyik gépet szeretnék kipróbálni. 

Ezen kívül minden nap az AMTS ideje alatt 3-3 alkalommal került sor az AMTS off-road show-ra, melyen a legextrémebb, akár több 10 millió forint értékű, teljesen átépített terepjárművek bemutatóznak majd.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.04
Az 53-as főúton két kamion és egy traktor ütközött össze, a teherautók kigyulladtak - a rendőrség....
2022.07.04
Az NHTSA amerikai közlekedési hatóság közzétette az első jelentését a vezetéstámogató- és....
2022.07.04
A Hódmezővásárhelyről 13:31-kor Szegedre indult, 33021 pályaszámú vasútvillamos (33021)....
2022.07.04
Egy terepjáró katonai felszereléssel – írja a Stern.   ..
2022.07.04
A robotrendelések ismét megugrottak az első negyedévben az Amerikai Egyesült Államokban, ahogy a....
2022.07.04
PR szakembert igazolt a Porsche Hungaria kommunikációs igazgatósága: június közepétől Uzoni Eszter....
2022.07.04
- Romániában 23 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az idei első fél évben a....
2022.07.04
A horvát kormány további két héttel meghosszabbított az üzemanyagár-stopot - közölte a kabinet....
2022.07.04
- Megkezdődött szombaton a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási főidénye: 17 kikötőben....
2022.07.04
A belsőégésű motorok betiltására vonatkozó uniós parlamenti döntést széles körben bírálták a német....