AMTS percről-percre

AMTS: A lóerők a konnektorból jönnek

2021.08.29.

Mindenképpen némi képzavarral küzd a cím, de annyi igazság azért van benne, hogy míg az egyik kiállítási csarnokban az egyedi autóépítők demonstrálják tudásukat és kreativitásukat, mind technikai, mind optikai oldalról – pár méterrel odébb az elektromos lovagok „erősödő csendben” próbálnak minél nagyobb teret hódítani a mobilitásban

Bár még nagyon sokáig velünk lesznek a belsőégésű motorok, minden benzingőzért rajongónak együtt kell élnie a gondolattal, hogy egy motorizációs forradalom közepén vagyunk, ahonnan a klasszikusok aligha kerülhetnek ki majd győztesen. Az autógyártók egyre másra tökéletesebb és nagyobb hatótávolságú villanyos modellekkel lépnek piacra és bevallhatóan ez a trend – akár tetszik, akár nem – hatással van ránk.

Jó értelemben hétköznapi anomália lehet, az is, hogy miközben Michelisz Norbi egy benzines erőgépben küzd az elemekkel a WTCR-en, addig a Hyundai standján az IQNIQ 5 van a reflektorfényben, amivel szintén a jó értelemben vett paradox egymás mellett élés pillanatát éljük meg ezzel. Miközben vitathatatlan, hogy a dél-koreai márka elektromosmeghajtás tekintetében ott van a mezőny elitjében. Az IQNIQ 5 egy újabb mérföldkő a márka palettáján. A vállalat első sorozatgyártású modelljének, a Hyundai Pony-nak a merészségét idéző IONIQ 5 rávilágít arra a 45 éve tartó utazásra, amely kapocsként szolgál a múlt, a jelen és a jövő között. 

Az IONIQ 5-höz elérhető, elektromos hajtási konfigurációk minden felhasználó mobilitási igényeihez igazodnak, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni a teljesítmény terén. Az autó kétféle akkumulátorcsomaggal – 58 kWh vagy 72,6 kWh – érhető el, ahogy villanymotor-konfigurációból is kettő áll rendelkezésre: az egyiknél csak a hátsó tengelyen, a másiknál elöl és hátul egyaránt található villanymotor. Az összes elérhető elektromos hajtási konfiguráció kiemelkedő hatótávolságot kínál; a végsebesség minden esetben 185 km/óra.

A hajtáslánc-kínálat csúcsán a 72,6 kWh-os akkumulátorral társított összkerékhajtású (AWD) konfiguráció áll: ennek rendszerteljesítménye 225 kW; maximális kombinált forgatónyomatéka 605 Nm. Ez a hajtáslánc 5,2 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órára.

Az IONIQ 5 E-GMP padlólemeze 400V és 800V töltési rendszereket is képes kezelni. 350 kW teljesítményű töltőt használva az IONIQ 5 mindössze 18 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra tölthető. Az IONIQ 5 csupán 5 perc alatt 100 kilométer megtételére (WLTP) elegendő töltést képes felvenni.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.27
A magyar rendőrök egy, a norvég hatóságok által körözött quadot foglaltak le a Röszke autópálya....
2022.05.27
Palkovics László technológiai és ipari miniszter jelenlétében péntek kora délután kilencedik....
2022.05.27
- Felszállás előtt kigyulladt egy utas telefonja a Liszt Ferenc-repülőtéren, a Wizz Air malmői....
2022.05.27
- Az elsőhöz hasonlóan a Forma-1-es Monacói Nagydíj pénteki második szabadedzésén is Charles, a....
2022.05.27
A Toyota májusban 8 gyárát zárta be Japánban. A döntés az ázsiai régióban kitört koronavírus-....
2022.05.27
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről folyamatosan ad hírt az....
2022.05.27
- A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi....
2022.05.27
Hosszabb kihagyás után folytatódik mesteremberek sorozatunk, ahol különböző járműjavítókat, és az....
2022.05.27
- A kilencedik helyen zárta a túraautó-világkupa (WTCR) Nürburgringen zajló második fordulójának....
2022.05.27
Halálos baleset történt Kiskőrösön, az érintett útszakaszon a szemle ideje alatt félpályás....