AMTS percről-percre

AMTS: Félidő

2021.08.28.

A pandémia után az újraindult kiállítási szezont az Automobil és Tuning Show (AMTS) nyitotta meg. A megújult vásárvárosban tizenötödik születésnapját ünneplő rendezvény szervezőinek nem volt könnyű dolguk, mivel az újrakezdés minden ódiumával meg kellett küzdeniük. A szervezés körülményeiről és az elmúlt másfélnap tapasztalatairól Nokta Balázst az AMTS főszervezőjét kérdeztük.

Autószektor: Az AMTS két év kényszerszünet után térhetett vissza. Minden visszazökkent a régi kerékvágásba vagy ez már egy új időszámítás, már ha ezt meg lehet ítélni másfélnap után.

Nokta Balázs: A környezet megújult, a heyzet viszont nem túl ideális, hiszen a covid miatt nagyon sok jogszabályi feltételnek meg kell felelni, ami nehezítő körülmény nekünk is a kiállítók és a nagyközönség számára is. Mi ezer százalékos energiával dolgoztunk a szervezésben, mert óriási lendületet akartunk adni az újraindulásnak. Egyelőre nagyon jók a visszajelzések, igaz még csak félidőnél járunk.

Nokta Balázs

Autószektor: A nehezítő körülmények mennyire befolyásolták a kiállítók kedvét?

Nokta Balázs: Bizonyos tekintetben átalakulások tapasztalhatók, hiszen a van, akiket felőrölt a pandémia, de öröm az ürömben, hogy a régi kiállítóink mellett nagyon sok új cég is csatlakozott. Úgy gondolom, hogy a helyzet ellenére bizonyos tekintetben páratlan lett az idei benzingőzös tárlat, hiszen ennyi autót ilyen összeállításban sehol nem fog látni senki. Tulajdonképpen a két és féléves kényszerszünet arra rendkívül jó alkalom volt a tuningcégek számára, hogy új autók készüljenek, épüljenek és ezzel frissítést is hozzanak. Szóval rengeteg különlegességet és újépítésű autó láthat a kilátogató, tulajdonképpen azt is mondhatnám, hogy itt most minden újdonság.

Autószektor: Én egyelőre csak egy feltérképező kört tettem, de érezhető, hogy sokkal több a program a korábbi évekhez képest.

Nokta Balázs: Vannak emblematikus elemei az AMTS-nek, amiket évről-évre viszünk tovább, ilyen például a nyereményautósorsolás. De a megújulás jegyében nemcsak különleges autókat hoztunk, hanem számos új programunk is van, amiben arra törekedtünk, hogy minden generáció számára élvezetessé tegyük a kiállítást. Ez nem csak programbővülést jelentett, hanem bizonyos megújulást is. Idén van off-road taxi szolgáltatás is, tehát kik-ki beülhet terepen az autókba, illetve van egy új versenyünk a „drift king” ahol a showelemek kunsztjai alapján értékelik a versenyzőket. Emellett van a gyerekeknek KRESZ park, pedálos gokart és sorolhatnám. Az egyedi autók mellett fontos megemlítenem, hogy az elektromos autó szekció is nagyon jelnetős lett. Míg korábban csak három-négy modellt lehetett megnézni, idén huszonöt modell van kiállítva és akár tesztútra is regisztrálhat bárki, ha kilátogat.

Autószektor: A hangodban ott az optimizmus, mi lenne ennek a rögtönzött értékelésnek a végszava?

Nokta Balázs: Az, hogy még rengeteg idő van arra, hogy bárki kilátogasson és belevesse magát ezekbe az élvezetekbe. A számadással pedig majd ráérünk holnap foglalkozni.

Autószektor: Folytatása következik?

Nokta Balázs: Igen, fél év múlva újból eljön a mi időnk.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.24
A szlovák szakszervezetek általános sztrájkkal fenyegetőznek – írja az automobilwoche.de   ..
2022.05.23
A BMW Motorrad bemutatta a BMW M 1000 RR 50 Years M jubileumi modelljét. ..
2022.05.23
Sokszor bizonyul elégtelennek az autósok természetes intelligenciája, gyakori a tahó megnyilvánulás....
2022.05.23
Súlyos karambol történt délután Hajdúböszörményben – számolt be róla az Országos Katasztrófavédelmi....
2022.05.23
Új támogatási alappal ösztönzi a vállalati napenergia-termelés kiépítését a főváros: akár 200 ezer....
2022.05.23
A Toyota házi tuningcégének számító japán Modellista a prémium szabadidő-autó megjelenését....
2022.05.23
Technológiai színház, monumentális nappali, térugró űrhajó a BMW iX, amit nehéz lenne bármihez is....
2022.05.23
„Hétfőn reggel az M1-es 68-as kilométerszelvényénél található forgalomfigyelő kameránk képén....
2022.05.23
A következő modellévre egy sor fejlett kényelmi technológiával egészíti ki a Highlander....
2022.05.23
A fennállása 50. évfordulóját ünneplő eseménysorozat részeként a BMW M GmbH egy limitált szériában....