közlekedésbiztonság

Áldozatok nélkül miért nem megy?

2021.06.06.

Drága, de megéri, mert életeket ment, érdemes tehát vigyázni mindegyikre, mert a biztonságos közlekedést szolgálják, miközben védik a közutakon dolgozókat.

Hatásosak és tényleg megdobogtatják a szívet a Business Superbrands díjas Magyar Közút plakátjai, mert sugárzik róluk a szeretet, amit csak egy igazi családban lehet érezni. Apa gyermekeivel mosolyog a képen, ami csodás dolog, de sajnos nem mindegyik kollégával van már ez így, mert egyre több az olyan baleset, amelyben az utakon dolgozó szakember sérül meg, vagy válik áldozattá egy felelőtlen autós miatt. A felelőtlenség helyett sokszor pontosabb a figyelmetlenség, de az áldozat szempontjából mindez lényegtelen. Mindig rossz arra gondolni, hogy nem mindenki érkezik haza munka után, pedig mindenkit hazavárnak.

Mobil védelem

Egyre gyakoribbak a tragédiák, amik akkor is elkeserítőek, ha nem egy kolléga, hanem munkaeszköz válik áldozattá. A kelléktár széles és szerencsére egyre több biztonsági szerkezet védi a területen dolgozókat, miközben az abba belerohanó autós kára is enyhébb, hiszen a Magyar Közút teherautójának utánfutója hatékony gyűrődő zóna, mert olyan mobil védelmi eszköz, mely a figyelmetlen autóst is megóvja a súlyosabb sérülésektől, sőt, az életét menti meg.

Hiába feltűnő

A hatékony eszközök nem olcsók, ahogy a messziről is jól látható és a munkavégzésre megfelelően figyelmeztető mobil jelzőfények sem, melyek minden napszakban jól érzékelhetők. Nem lehet nem észrevenni ezeket, persze csak akkor, ha valaki előre néz és a vezetésre figyel!

De hiába minden, mert sok járművezetőből hiányzik az elővigyázatosság, pontosabban az állanód figyelem. Márpedig a figyelmetlenség nem csak a megfizethetetlen emberi tragédiák miatt veszélyes, hanem a drága eszközök pótlása miatt is.

Milliárdos flotta

A Magyar Közút 2018-ban és 2019-ben 7,5 milliárd forintot fordított új tehergépjárművek beszerzésére, 2021-ben pedig a tervek szerint 10 milliárd forint értékben szereznek be új tehergépjárműveket és univerzális eszközhordozókat adapterekkel, valamint nyerges teherautókkal húzható vontatmányaikkal.

Drága ütközőzóna

A korábbi években több tízmillió forint értékben szereztek be ütközésienergiaelnyelő berendezéseket és tehergépjármű platójára szerelhető, tereléshez használatos fénytechnikai berendezéseket. Míg az elmúlt években 10 db forgalomterelő pótkocsit szereztek be, addig idén 5 db speciális forgalomtechnikai szerelvény érkezik a közutas flottába. Szinte már fogyóeszköz az energiaelnyelő, melynek pótlása és beszerzése átlagosan 3-5 millió forintot tesz ki, ami jelentős költség, de a legnagyobb veszteség az emberélet, ami nem pótolható.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!  

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.16
A Hyundai és a Motional közösen fejlesztik az IONIQ 5 alapú robottaxit, amelyet fejlett autonóm....
2022.05.16
Sopronból, Győrből, Budapestről, de számos más nagyvárosból és a környező országokból is érkeznek....
2022.05.16
A sorozatgyártást előkészítő utolsó finomhangolási fázisba lépett a BMW M GmbH első hálózatról....
2022.05.16
Bárki is nyeri meg a 7-Eleven nyereményautóját, mostantól nem lesz gondja arra, hogy hova tegye a....
2022.05.16
Az ABB Robotics bemutatja a világ első, robotfestésű, műalkotásnak minősülő “art car” autóját. ..
2022.05.16
A világ lakosságának több mint a fele jelenleg városi területeken él és ez az arány az emberiség....
2022.05.16
A Renault Rosszija részvényei Moszkva város, a Renaultnak az Avtovazban lévő részesedését pedig az....
2022.05.16
A tisztán elektromos hajtású Niro EV 460 kilométeres hatótávolságot kínál és a plug-in hybrid is....
2022.05.16
Megrongálták Nyíregyházán, a KRESZ-tanpályán kihelyezett közúti jelzőtáblákat – írta a police.hu. ..
2022.05.16
Két kategóriában is magyar győzelem született a motorcsónakosok Hydro GP világbajnoki sorozatának....