közlekedésbiztonság

Áldozatok nélkül miért nem megy?

2021.06.06.

Drága, de megéri, mert életeket ment, érdemes tehát vigyázni mindegyikre, mert a biztonságos közlekedést szolgálják, miközben védik a közutakon dolgozókat.

Hatásosak és tényleg megdobogtatják a szívet a Business Superbrands díjas Magyar Közút plakátjai, mert sugárzik róluk a szeretet, amit csak egy igazi családban lehet érezni. Apa gyermekeivel mosolyog a képen, ami csodás dolog, de sajnos nem mindegyik kollégával van már ez így, mert egyre több az olyan baleset, amelyben az utakon dolgozó szakember sérül meg, vagy válik áldozattá egy felelőtlen autós miatt. A felelőtlenség helyett sokszor pontosabb a figyelmetlenség, de az áldozat szempontjából mindez lényegtelen. Mindig rossz arra gondolni, hogy nem mindenki érkezik haza munka után, pedig mindenkit hazavárnak.

Mobil védelem

Egyre gyakoribbak a tragédiák, amik akkor is elkeserítőek, ha nem egy kolléga, hanem munkaeszköz válik áldozattá. A kelléktár széles és szerencsére egyre több biztonsági szerkezet védi a területen dolgozókat, miközben az abba belerohanó autós kára is enyhébb, hiszen a Magyar Közút teherautójának utánfutója hatékony gyűrődő zóna, mert olyan mobil védelmi eszköz, mely a figyelmetlen autóst is megóvja a súlyosabb sérülésektől, sőt, az életét menti meg.

Hiába feltűnő

A hatékony eszközök nem olcsók, ahogy a messziről is jól látható és a munkavégzésre megfelelően figyelmeztető mobil jelzőfények sem, melyek minden napszakban jól érzékelhetők. Nem lehet nem észrevenni ezeket, persze csak akkor, ha valaki előre néz és a vezetésre figyel!

De hiába minden, mert sok járművezetőből hiányzik az elővigyázatosság, pontosabban az állanód figyelem. Márpedig a figyelmetlenség nem csak a megfizethetetlen emberi tragédiák miatt veszélyes, hanem a drága eszközök pótlása miatt is.

Milliárdos flotta

A Magyar Közút 2018-ban és 2019-ben 7,5 milliárd forintot fordított új tehergépjárművek beszerzésére, 2021-ben pedig a tervek szerint 10 milliárd forint értékben szereznek be új tehergépjárműveket és univerzális eszközhordozókat adapterekkel, valamint nyerges teherautókkal húzható vontatmányaikkal.

Drága ütközőzóna

A korábbi években több tízmillió forint értékben szereztek be ütközésienergiaelnyelő berendezéseket és tehergépjármű platójára szerelhető, tereléshez használatos fénytechnikai berendezéseket. Míg az elmúlt években 10 db forgalomterelő pótkocsit szereztek be, addig idén 5 db speciális forgalomtechnikai szerelvény érkezik a közutas flottába. Szinte már fogyóeszköz az energiaelnyelő, melynek pótlása és beszerzése átlagosan 3-5 millió forintot tesz ki, ami jelentős költség, de a legnagyobb veszteség az emberélet, ami nem pótolható.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!  

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.22
A következő napokban is forróságra lehet számítani. Emellett a magasban a Szaharából sivatagi por....
2021.06.22
Majdnem kigyulladt a szemlén a Mazda. ..
2021.06.22
A tavaszi HUMDA SIM LIGA szimulátorbajnokságon győztes Blazsán Patrik bejutott a tokiói olimpia....
2021.06.22
Sarah Simpson szeptember 1-től veszi át a Nagy-Britannia Porsche Cars vezérigazgatói posztját. ....
2021.06.22
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei június 22-én délelőtt....
2021.06.22
A Hyundai átveszi az amerikai robotikai céget, a Boston Dynamics-ot – írja az automobilwoche.de. Az....
2021.06.22
Rendkívül sokrétű megmérettetésen bizonyíthatták tudásukat a Ford Márkakereskedői hálózat....
2021.06.22
Összeütközött egy teherautó és egy személygépkocsi az M7-es autópálya és az M0-s autóút....
2021.06.22
Vízvételi és hűsítőpontokat állított fel Budapest legforgalmasabb helyszínein a Budapesti....
2021.06.22
Több kilométeres a torlódás az M0-s autóút több részén is javítási munkák miatt - közölte az....