közlekedésbiztonság

Áldozatok nélkül miért nem megy?

2021.06.06.

Drága, de megéri, mert életeket ment, érdemes tehát vigyázni mindegyikre, mert a biztonságos közlekedést szolgálják, miközben védik a közutakon dolgozókat.

Hatásosak és tényleg megdobogtatják a szívet a Business Superbrands díjas Magyar Közút plakátjai, mert sugárzik róluk a szeretet, amit csak egy igazi családban lehet érezni. Apa gyermekeivel mosolyog a képen, ami csodás dolog, de sajnos nem mindegyik kollégával van már ez így, mert egyre több az olyan baleset, amelyben az utakon dolgozó szakember sérül meg, vagy válik áldozattá egy felelőtlen autós miatt. A felelőtlenség helyett sokszor pontosabb a figyelmetlenség, de az áldozat szempontjából mindez lényegtelen. Mindig rossz arra gondolni, hogy nem mindenki érkezik haza munka után, pedig mindenkit hazavárnak.

Mobil védelem

Egyre gyakoribbak a tragédiák, amik akkor is elkeserítőek, ha nem egy kolléga, hanem munkaeszköz válik áldozattá. A kelléktár széles és szerencsére egyre több biztonsági szerkezet védi a területen dolgozókat, miközben az abba belerohanó autós kára is enyhébb, hiszen a Magyar Közút teherautójának utánfutója hatékony gyűrődő zóna, mert olyan mobil védelmi eszköz, mely a figyelmetlen autóst is megóvja a súlyosabb sérülésektől, sőt, az életét menti meg.

Hiába feltűnő

A hatékony eszközök nem olcsók, ahogy a messziről is jól látható és a munkavégzésre megfelelően figyelmeztető mobil jelzőfények sem, melyek minden napszakban jól érzékelhetők. Nem lehet nem észrevenni ezeket, persze csak akkor, ha valaki előre néz és a vezetésre figyel!

De hiába minden, mert sok járművezetőből hiányzik az elővigyázatosság, pontosabban az állanód figyelem. Márpedig a figyelmetlenség nem csak a megfizethetetlen emberi tragédiák miatt veszélyes, hanem a drága eszközök pótlása miatt is.

Milliárdos flotta

A Magyar Közút 2018-ban és 2019-ben 7,5 milliárd forintot fordított új tehergépjárművek beszerzésére, 2021-ben pedig a tervek szerint 10 milliárd forint értékben szereznek be új tehergépjárműveket és univerzális eszközhordozókat adapterekkel, valamint nyerges teherautókkal húzható vontatmányaikkal.

Drága ütközőzóna

A korábbi években több tízmillió forint értékben szereztek be ütközésienergiaelnyelő berendezéseket és tehergépjármű platójára szerelhető, tereléshez használatos fénytechnikai berendezéseket. Míg az elmúlt években 10 db forgalomterelő pótkocsit szereztek be, addig idén 5 db speciális forgalomtechnikai szerelvény érkezik a közutas flottába. Szinte már fogyóeszköz az energiaelnyelő, melynek pótlása és beszerzése átlagosan 3-5 millió forintot tesz ki, ami jelentős költség, de a legnagyobb veszteség az emberélet, ami nem pótolható.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!  

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.01.28
Elég télen a négyévszakos gumiabroncs? Van értelme ilyenkor lemosatni az autót? Milyen típusú....
2023.01.27
A Katasztrófavédelem jelenti péntek este:     ..
2023.01.27
Az új kezdeményezés hétről hétre több érdeklődőt vonz. ..
2023.01.27
Tavaly több mint 21 millió utast fogadtak a romániai repülőterek, ami mintegy 88 százalékos....
2023.01.27
És hogyan befolyásolja a fűtés az üzemanyag-fogyasztást?   ..
2023.01.27
Eddig tisztázatlan okból és körülmények között 2023. január 27-én nem sokkal éjfél után a 6-os....
2023.01.27
A Sony és a Honda által kifejlesztett új elektromos autó Afeela márkanév alatt kerül forgalomba, és....
2023.01.27
A BMW M GmbH modellpalettájára 2023-ban is érkeznek új különkiadások. Az új BMW M3 CS a prémium....
2023.01.27
A versenyhivatal jóváhagyását követően az AutoWallishoz került a Nelson csoport flottakezelési....
2023.01.27
A töltőállomásaival immár Magyarországon is jelenlevő PKN ORLEN 2023-ban az olasz Scuderia....