WTCR

WTCR: Az első japán futamon nem jött össze a pontszerzés Michelisznek

2018.10.27.

Rajtbüntetés miatt a 11. helyről indult a Hyundai-jal versenyző magyar az első futamon Szuzukában, és ebben a pozícióban is intették le, a pontszerzésre tehát várni kell vasárnapig.

Michelisz Norbert ugyan a nyolcadik helyet szerezte meg a pénteki első időmérőn, de csak a 11. helyre állt fel az első futam rajtrácsán. Ennek oka az volt, hogy a magyar versenyzőt öt másik pilótával egyetemben (Gabriele Tarquini, Thed Björk, Yann Ehrlacher, Timo Scheider, Esteban Guerrieri) három rajthelyes büntetéssel sújtották, amiért balesetveszélyesen lassan, 25-32 km/h-s sebességgel vonatoztak egymás mögött az időmérő egy részén, vélhetően azért, mert nem akartak egymásnak szélárnyékot biztosítani.

A rajt után Michelisz Norbert maradt a 11. helyen, aztán az első kanyarokban Frédérich Vervisch-t támadta a pontszerző helyért, de az audis előre menekülve megelőzte Yann Ehrlacher-t. A második körben Pepe Oriola megelőzte Norbit és a hondást is, így a magyar versenyző visszacsúszott a 12. pozícióba.

Michelisz tovább támadta Ehralcher-t, miközben megérkezett mögéjük Rob Huff a Volkswagennel. A Honda franciája lecsúszott a pályáról, Norbi így megelőzve őt fellépett a 11. helyre, aztán Ehrlacher a pályára való visszatéréskor összeakadt Huff-fal, amiért visszacsúszott a mezőny hátsó felébe, a britnek pedig ki kellett állnia a boxba.

Közben Thed Björk elvitt egy gumibálát, ami miatt bejött a biztonsági autó. Miután kiment, nem tartott sokáig az újbóli verseny, ugyanis a nyolcadik körben Ehralcher rossz helyen csúszott ki a kavicságyba, így újra bejött a safety car. Emiatt 11 körösre növelték a távot, így a biztonsági autó újbóli kimenetele után még két köre maradt a mezőnynek. Michelisz hiába próbálkozott a leintésig Oriola visszaelőzésével, ez nem jött össze, maradt a 11. helyen, amiért nem járt pont.

A program magyar idő szerint - az óraátállítást is figyelembe véve - vasárnap 3 óra 5 perckor, majd 4 óra 30 perckor folytatódik a fordított rajtrácsos második, illetve a legtöbb pontot érő harmadik futammal.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.21
Rendhagyóan telt az „5 tengelyen-biztos kézzel!” közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny....
2023.09.21
Miért csak mostanában hallunk új dolgokat a Mitsubishiről, és hogy alakul nagy visszatérésük az....
2023.09.21
Elhunyt dr. Kovács Ferenc, a közlekedéstan győri professzora - közölte a Széchenyi István Egyetem. ..
2023.09.21
A Chemnitzi Műszaki Egyetem autószakértői arra számítanak, hogy a Kínából érkező import jelentősen....
2023.09.20
A Reuters cikke szerint a Tesla rejtett csoportot hozott létre, hogy elhallgattassa a hatótáv-....
2023.09.20
A brit kormány öt évvel elhalasztotta a belsőégésű motorral felszerelt új járművek értékesítési....
2023.09.20
Van, hogy a praktikum fontosabb, mint a szépség. Így van ez a 21-dik század Honda Motocompojánál is....
2023.09.20
Egy autós fedélzeti kamerája rögzítette azt felvételt az M0-son, kedden kora délután, amelyen....
2023.09.20
Én vagyok a rút kiskacsa. Eleinte sokan csúfoltak, kinevettek. Billegve jártam, csetlettem-....
2023.09.20
A hip-hopban az egyik legtöbbet említett autógyártóként a Lexus is szerves része lett annak az....