BMW

Versenypályára születik: 2018-ban debütál a BMW M4 GT4

2016.08.01.

A BMW Motorsport másfél éven belül egy vadonatúj versenyautóval tölti be a privát csapatoknak kínált abszolút etalon BMW M6 GT3 és a belépő szintű BMW M235i Racing alapmodell közötti kategóriarést. A BMW M4 Coupé műszaki alapjaira épülő BMW M4 GT4 a tervek szerint 2018 januárjában ünnepli világpremierjét.

A BMW Motorsport a 2018-as versenyszezon hajnalán rántja le a leplet a nagysikerű BMW M3 GT4 versenyautó méltó utódjáról, a BMW M4 GT4 modellről. A szinte sorozatgyártású járműtechnológiával felvértezett versenyautó a BMW M4 Coupé műszaki alapjaira épül, hogy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő GT4 kategóriában kimagaslóan versenyképes indulóként képviselje a BMW Motorsport családját, s hogy újabb fejezetet nyisson a bajor gyártó privát színekben aratott több évtizedes sikertörténetében.

A vadonatúj fejlesztésű GT versenyautó 2016 végén kezdi meg első versenypályás tesztjeit, hogy a privát színekben versenyző csapatok már a 2018-as idény első megmérettetésén egy tökéletesre hangolt gépet guríthassanak rajtrácsra. – A GT4 kategória jelenleg hatalmas fellendülésen megy keresztül, hiszen megfizethető áron kínálja a csúcsminőségű járműtechnológiával felszerelt versenyautók végletekig kiélezett összecsapásait, amely futamoknak rendkívül széles a célközönsége – fogalmazott Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója.


„Világszerte óriási potenciált látunk azon BMW-színekben versenyző privát csapatokban, akiknek a BMW M4 GT4 versenyautó lehetséges alternatívát kínál. A hasonló, klasszikus kategóriákban induló versenyautók kifejlesztése és a privát csapatok igényeihez hangolása mindig is a BMW Motorsport egyik központi küldetése volt. Így született meg az elődmodell, a BMW M3 GT4 versenyautó is, amely mind a mai napig a nemzetközi versenysorozatok élén versenyez."

– A BMW M4 Coupé kiváló kiindulópontot kínál a vadonatúj GT4 modell kifejlesztéséhez: egy rendkívül erős műszaki alap, amelynek versenypályára hangolásával mérnökeink egy olyan sportautóval tölthetik be a privát csapatoknak készített abszolút csúcsmodell, a BMW M6 GT3 és az újoncok kedvencévé avanzsált BMW M235i Racing közötti kategóriarést, amelynek már a sorozatgyártású változata is extrém sportos géneket hordoz magában. A BMW M4 GT4 versenyautó kifejlesztésekor a privát csapatok felhasználási szempontjai kerülnek a középpontba, hogy ügyfeleink a BMW Motorsport nagyköveteiként a világ minden táján sikereket arathassanak majd vele – mondta Jens Marquardt.

A cikk még nem ért véget, a folytatáshoz katintson!
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.08
Létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán – írta közleményében a Budapesti....
2022.08.08
Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen....
2022.08.08
A nagyközönség számára először idén júniusban bemutatott új Peugeot 408 Fastback most a Louvre-Lens....
2022.08.08
Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a....
2022.08.08
Nemrég jelentette be a BMW, hogy több funkciót is előfizetéses rendszerben fog kínálni vásárlói....
2022.08.08
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan Michelisz Norbert vasárnap a túraautó-világkupa (WTCR)....
2022.08.08
Az észt versenyző idei második sikerét szerezte, a hazaiak kedvence, Kalle Rovanperä csak 6,8....
2022.08.08
Ráfutásos balesetet rögzítettek az M3-as autópálya kamerái: ha csak kicsit nagyobb követési....
2022.08.08
Meghalt egy motoros vasárnap este a 38-as számú főúton, Nyírtelek közelében történt balesetben,....
2022.08.08
A korhatárok csökkentése ellen kampányol a legrangosabb európai közlekedésbiztonsági szervezet.   ..