Forma 1

Van még esély Kvyat számára?

2018.01.01.

Vajon Daniil Kvyat számára örökre bezárult a Forma-1 ajtaja? Vagy még kaphat esélyt? A Formel1.de beszámolója szerint még nem írták le az orosz pilótát, aki bár jövőre már biztosan nem kap ülést, később még bizonyíthat.

Daniil Kvyat óriási tehetségként érkezett a Forma-1 mezőnyébe 2014-ben, első évében pedig annyira jól teljesített, hogy „előléptették”, megkapta Sebastian Vettel ülését a Red Bull-nál. A Red-Bull kaland rövidéletű volt, néhány verseny után át kellett adnia a helyét Max Versappennek, az idei USA GP után pedig úgy tűnik végérvényesen kiesett a száguldó cirkuszból.

Franz Tost                                                                                                       Formula1

Sokan biztosra veszik, hogy az orosz pilóta számára valóban véget ért a Forma-1 karrier, ugyanakkor a Red Bull istálló vezetői még nem írták le teljesen. „Még mindig megdöbbenek, hogy Daniil milyen természetes sebességgel rendelkezik” – mondta Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke. Tost szerint a legnagyobb probléma Kvjat esetében az önbizalom hiánya volt.

„Gyakran túl agresszív volt a futam elején. Az első kanyar volt a gyengéje. Túl sokat akart az első száz méteren. Ezzel felesleges nyomást helyezett saját magára”. A csapatfőnök igyekezett megvédeni a még mindig csak 23 éves tehetséget, kiemelte, hogy az orosz pilótának sok problémája volt az autó megbízhatóságával, ami a sorozatos hibák miatti önbizalomhiánnyal együtt kifejezetten rossz eredménnyel járt.

Daniil Kvyat                                                                                              Motorsport.com

Ennek ellenére a Toro Rosso vezére nem írná le az orosz pilótát: „Bízom benne, hogy kap még egy esélyt, megérdemli, hogy a legmagasabb szinten versenyezzen.” Bár az ajtó a Red Bull istállónál egyelőre bezárult, Kwjat bízhat benne, hogy az ő sorsa is Brandon Hartley karrierjéhez hasonlóan alakul, aki évekkel azután, hogy kitették a Forma 1-ből, bebizonyította, hogy alkalmas rá és jövőre már újra a száguldó cirkuszban versenyez. A sors iróniája, hogy pont Kvjat helyén. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.11
Izgalmas és homályos kalandjai miatt film is készült életéről, igaz, kicsit más figuraként jelent....
2022.08.11
Mintegy 4,2 milliárd forint állami forrásból négysávosra bővítik az 52-es főutat Kecskeméten,....
2022.08.11
Az Easyjet mellett a Ryanair idén a világ egyik legjobb fapados légitársasága – írja a Travelbook.....
2022.08.11
Hetven évvel ezelőtt vette kezdetét Mladá Boleslavban a teljes egészében acél karosszériával....
2022.08.11
2022 első hat hónapjában 57 ezer 411 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 11,4....
2022.08.11
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban 1 294 608 fő volt, elérte a járvány....
2022.08.11
Retró hétvégét tart a MÁV a Balatonnnál augusztus 13-án és 14-én, a szerelvényeket többek közt....
2022.08.11
Minden szabályt áthágott a taxis, aki két piros lámpánál, sajátos vargabetűvel pofátlankodott át a....
2022.08.11
Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka óta folyamatosan érkezik kőolaj Magyarországra is a Barátság....
2022.08.11
Ki tudja, talán hamarosan ismét ilyen 4 lóerős autókkal kell majd járnunk, mint a HMV FreeWay EV....