Toyota RAV4

Új Toyota RAV4 Adventure: a szabadság megtestesítője

2021.10.06.

A Toyota az új RAV4 ADVENTURE modellváltozattal fokozza tovább a RAV4 SUV képességeit, az alapfelszereltség része a hibrid hajtáslánc intelligens összkerékhajtási rendszerrel (AWD-i). A modell a teljes RAV4 kínálathoz elérhető frissítéseket tartalmaz, beleértve a LED projektoros fényszórókat, az új, jellegzetes grafikát kapott nappali menetfényeket és a továbbfejlesztett kényelmi opciókat.

A Toyota a RAV4 ADVENTURE modellváltozat bemutatásával szélesíti még tovább a RAV4 valódi SUV kiállásából származó előnyöket. Az új kivitel a már meglévő palettához csatlakozik, és a „juss el bárhová” mottó szellemét erősítve biztosít marcona megjelenést, felkészítve az autót a természet meghódítására. Ezzel az új verzióval új vásárlókat kíván megszólítani a Toyota, akik olyan autót szeretnének, amivel kiélhetik a szabadság iránti vágyukat az aszfaltot elhagyva, de közben szeretnék kihasználni a Toyota hibrid technológiájában rejlő hatékonyságot és teljesítményt is. A RAV4 ADVENTURE nem hagy kétséget szándékai felől a sokkal funkcionálisabb orrkialakításával.

Az új megjelenés a teljesen fekete hűtőráccsal sokkal nagyobb hatást gyakorol a szemlélőkre, míg a Toyota embléma még nagyobb hangsúlyt kapott azzal, hogy a hűtőrács tetejéről annak közepére került a dupla vízszintes keresztlécre. A jármű tekintélyt parancsoló megjelenését és SUV képességeit a ködlámpák fekete keretbe helyezésével és a világos, ezüstszínű alsó védőelemekkel hangsúlyozták ki még jobban. A hatást a szélesebb kerékjárati ívek és az új, 19 colos, mattszürke könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé. Hátul is ezüstszínű védőelemekkel találkozhatunk, és a RAV4 ADVENTURE egyedi kéttónusú fényezéssel is elérhető lesz. Utóbbi az Olívazöld árnyalatot kombinálja a higanyszürke tetővel, A-oszlopokkal és hátsó légterelővel, ezzel emléket állítva a Toyota klasszikus, világos színű tetővel rendelkező FJ40 Land Cruiser modelljének.

Az utastérben egyedi kárpitozást kaptak az ülések: a sima tapintású, fekete szintetikus bőrt narancssárga kontrasztvarrással tették még látványosabbá, a háttámlán és az ülőlapon található dombormintákról már nem is beszélve. A küszöbdíszlécekre pedig felkerült a RAV4 ADVENTURE típusjelzés. A RAV4 ADVENTURE-t a Toyota negyedik generációs hibrid technológiája hajtja, amely az alapfelszereltség részeként intelligens összkerékhajtási rendszert is kapott, amit egy kisebb elektromotor biztosít a hátsó tengelyen. A hatékony, ugyanakkor erős hibrid hajtáslánc elektromotorok és egy 2,5 literes, négyhengeres benzinmotor – amely a világ egyik legjobb termikus hatásfokával rendelkező erőforrása – kombinációjából nyeri 222 lóerejét. Az AWD-i rendszer emellett 1650 kilogrammos fékezett utánfutó vontatását teszi lehetővé.

Az újdonságon olyan friss elemek is megjelentek, melyek később a teljes RAV4 palettához elérhetőek lesznek. Ilyenek az új, projektoros LED fényszórók és a LED-es ködlámpák, de az új, 10 küllős könnyűfém keréktárcsa is ide tartozik, amely a hibrid és a benzines változatokhoz egyaránt elérhető lesz, a Mid felszereltség esetén fényes ezüst színben, míg a Style modellváltozatnál fényes feketében. Az utastérben a komfortszint és a kényelem fokozásán van a hangsúly: LED világítás, elektromos ülésállítás az első utas számára, kivilágított ablakkezelő gombok és a mobiltelefonok menet közbeni töltése érdekében új, C-típusú USB csatlakozók teszik teljessé a képet. 

Ezeknek a változtatásoknak a célja, hogy megőrizzék a világ legkelendőbb SUV modelljének töretlen sikerét. 1994-ben az eredeti RAV4 új piacot teremtett: a személyautós kezelhetőséggel rendelkező szabadidős SUV járművekét. Ez pedig olyan áttörés volt, amely azóta több mint kétmillió eladott autót jelentett. Az újító szellem pedig azóta is elkíséri a modellt, amely kategóriájában először kínált hibrid hajtásláncot, napjainkban pedig a legkelendőbb elektrifikált SUV a piacon.

Az új Toyota RAV4 ADVENTURE és a frissített RAV4 modellek európai kiszállítása 2022 első negyedében kezdődik meg.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.02
A baleset térségében forgalomkorlátozásra kell számítani - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.12.02
Az Air Care System technikájával kiegészített ŠKODA Climatronic légkondicionáló berendezések....
2021.12.02
Jól jön a segítség. ..
2021.12.02
Az orosz fővárosban 26 elektromos oktatóbuszt állítottak forgalomba 2021-ben, hogy segítsék a....
2021.12.02
Az elektromos autókat gyártó kínai Nio stratégiai együttműködésre lépett a Shell-lel egy több....
2021.12.02
Állampolgári segítséget kérnek a dunakeszi rendőrök annak a sofőrnek az azonosításához, aki zebrán....
2021.12.02
Az UAZ autógyár – iparági szakértők szerint – indiai közvetítéssel hamarosan megkezdheti a Jeep CJ-....
2021.12.01
Lehet, szabad-e egymással összevetni Barcelona jelképét, a Sagrada Família templomot, a Chaos....
2021.12.01
- Olyan univerzális, újrafelhasználható űrhajót fog létrehozni Oroszország az új orbitális állomás....
2021.12.01
- Hárommilliárd forintos kormányzati támogatásból épült Sopronban új, modern, ötszintes parkolóház....