segítségnyújtás

Turisták híján új szerepben a bécsi fiákerek

2020.04.13.

A vírushelyzet miatt Bécsből is eltűntek egy időre a turisták, aminek következtében számos lovaskocsi utas nélkül maradt. Most profilt váltottak és ételt szállítanak a rászorulóknak és időseknek - írja az orf.at          

Bécs belvárosának színfoltjához tartoznak a fiákerek. Mivel azonban egy darabig még biztosan elmaradnak a látogatók a fővárosból, a fiákeresek sem akarták haszontalanul tölteni ezt az időt, ezért az Intercontinental hotellel karöltve ételszállításba fogtak.

Fotó: orf.at

A kezdeményezés az Intercontinental tulajdonosától, Michael Trojnertől származik. Az ételeket a jelenleg zárva tartó hotel konyháján készítik, és mindig előző nap 17:00 óráig rendelhetik meg a 3. kerületben lakó rászorulók. A szálloda napi 250 ingyen ételcsomagot – egy előételt és egy főételt – készít az arra igényt tartó időseknek, akiknek jelenleg nem ajánlott otthonaikat elhagyni.

„Az Intercontinental szllodánk már több mint ötven éve működik és a város szerves részét képezi. Természetes volt, hogy segítünk", meséli Brigitte Trattner, a hotel igazgatója. Az ételcsomagokat önkéntesek szállítják ki, biciklivel, autóval, vagy éppen kétlovas hintóval.

Utóbbi nem egyszerű feladat, például a parkolást is gyakorolni kell a fővárosi utcákon. Egy lovaskocsi körülbelül tizenöt címet látogat meg egy nap, a sofőrön kívül még egy önkéntes ül rajta, aki a csomagokat felviszi az azt megrendelőkhöz. A lakók imádják a hintókat és mostanra a bécsiek is megszokták az ételeszacskóval furikázó lovak látványát.

A kezdeményezés egyelőre április 13-ig zajlik, de igény esetén meghosszabbíthatják. Az Intercontinental hotel mellett az akcióban együttműködött még a bécsi fiákeresek egyesülete, a Wiener Fiaker, a Caritas egyesület önkéntesei, az Osztrák Logisztikai Szövetség elnöke, a német gb consite, mely tervezési szoftverét bocsátotta ingyen rendelkezésre, az osztrák Mjam, aki hátizsákokkal segített és a Taxi 40100, aki az önkéntesek fuvarozásában nyújtott segítséget.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.06.28
A nehézkes csöves vevőtől a multimédiás információs központig: az autórádió 100 év alatt újra és....
2022.06.28
Nyolc szakág 29 versenyzőjének támogatja első lépésben a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld-....
2022.06.28
Ulli Sima (SPÖ) városi tanácsnok szerint májusban több mint 1,1 millió kerékpárost regisztráltak a....
2022.06.28
A Volkswagen vezérigazgatója felkészültnek tartja az autógyártó konszernt az átállásra a belsőégésű....
2022.06.28
A Magyar Közút kamerája rögzítette a német sofőr hajmeresztő balesetét. ..
2022.06.28
Szirmabesenyő térségében állítottak meg a közlekedési járőrök egy gyorshajtót, aki ittasan ült a....
2022.06.28
Budapesten már május első felétől drágult a taxis tarifa, ezt a többi városban sem úszták meg az....
2022.06.28
Egy Audi A3 vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az....
2022.06.28
A külsőhöz csak finoman nyúltak hozzá, de megjelent egy új, 360 lóerős hibrid csúcsmodell a....
2022.06.28
A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a....