Ford Közép és Kelet-Európai Kft

Tartja piacvezető pozícióját a Ford Magyarországon

2015.10.06.

Szeptemberben tovább nőttek a Ford magyarországi járműeladásai; a siker hátterében a márka vadonatúj vagy felfrissített személyautó modelljei és minden igényt kielégítő személy-, és áruszállító verziókban is elérhető haszonjármű portfóliója iránti erős kereslet áll.

A Ford szeptemberi összesített értékesítési darabszáma elérte a 883 darabot, az év első háromnegyed évében pedig 8666 darab Ford talált gazdára; ez azt jelenti, hogy az értékesítés 17,7 százalékkal nőtt a tavalyi hasonló időszakhoz képest. A vállalat az idei év első kilenc hónapjában 12,2 százalékra növelte részesedését a teljes járműpiacon. Ezzel az eredménnyel a magyar importőr Európában a második legnagyobb piacrészesedést produkáló piac az összesített járműértékesítés tekintetében.

“2015-ös értékesítési eredményeink növekedése továbbra is főleg új termékeinknek köszönhető,” nyilatkozta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. „Jó példa erre az idén 50. születésnapját ünneplő és teljesen megújult Transit portfóliónk – ahol a Növekedési Hitel Programnak is köszönhetően – 56,3 százalékkal nőttek az eladásaink a tavaly eredményhez képest, vagy említhetném a Ranger egyedülálló sikerét is, amelyből 73,7 százalékkal több kelt el ugyanebben az időszakban.”

Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója

A Ford lendületének hajtóereje a vállalat termékkínálata iránti növekvő kereslet, amit érezhetően fokozott az új modellek bemutatása. Az idén bevezetett modelljeink, az új Mondeo 11,9 százalékos, az vadonatúj Focus 11,5 százalékos, az új C-Max modellek pedig 12,5 százalékos piaci részesedéssel kategóriájuk vezető helyeit elfoglalva adják a Ford személyautó értékesítésének 35,2 százalékát. Magyarországon eddig közel 40 vásárló rendelte meg a vadonatúj Mustang-ot, ami a modell 50 éves története során idén nyáron jelent meg először a kontinens piacain.

A Ford SUV-kínálata is hozzájárult a márka erősödéséhez. A Kuga szeptemberi és első kilenc havi eladásai a legjobb értéket mutatták azóta, hogy a modell első generációja 2008-ban megjelent.

A Ford haszongépjármű-értékesítései tovább nőttek, mivel a vásárlók egyre élénkebben érdeklődnek a teljes egészében megújult és kibővített Transit-család iránt, amelynek tagjai közt megtalálható a Transit, a Transit Custom, a Transit Connect és Transit Courier is. A Ranger Pick-Up iránti kereslet mind szeptemberben, mind pedig az év első kilenc hónapjában erősebb volt, mint a jármű 1999-es bemutatása óta valaha: a Ranger eladásai 73,3 százalékkal nőttek. Hasonlóképpen a Transit Courier és a Tourneo Courier  értékesítése is több mint háromszorosára nőtt az év első kilenc hónapjában a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Dalos Attila, a Ford magyarországi kereskedelmi igazgatója

 „Az elismerés a márkakereskedői hálózatunkat illeti, akik magas színvonalú munkájukkal gondoskodnak arról, hogy ez széles, minden vásárlói igényt kielégítő, és a szakma által is számos díjjal elismert portfólió a legmagasabb színvonalon kerüljön bemutatásra ügyfeleink számára. Az augusztusban debütált Mustang és új Vignale kínálatunk reményeink szerint tovább fogja erősíteni ezt a sikerszériát, új szegmensekben kínálva választási lehetőséget a magyar Ford rajongóknak” – avat be Dalos Attila, a Ford magyarországi kereskedelmi igazgatója.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.27
Minden út a Rimac és Porsche márkához vezet. Jó, van még néhány hiperszupergép, itt épp egy....
2021.10.27
A két dobozos típus nem más, mint a hasonló Opel, Peugeot, Citroen, és Toyota modellek....
2021.10.27
Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy....
2021.10.27
A sárga Zonda C12S Prága közelében, egy kanyargós országúton csúszott az árokba. ..
2021.10.27
Több mint öt órán át tartott az oltás, mert az akkumulátor többször újra kigyulladt. ..
2021.10.27
Az egykori Issigonis féle Mini Morris homokfutó változata, a Moke jövő év elejétől már kizárólag....
2021.10.27
Elemzők által vártnál kisebb negyedéves nyereségről jelentett a Hyundai Motor Co. dél-koreai ....
2021.10.27
A HUMDA Zrt. Zöld Busz Mintaprojektben új, elektromos meghajtású csuklós busz tesztelésére nyílik....
2021.10.27
A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) minden utasnak a maszk viselését....
2021.10.27
Nyolc kategóriában lehet jelentkezni november 1. éjfélig a HUMDA Startup Programra, amelyet olyan....