járműtörténelem

Szisz Ferenc az első Le Mans Grand Prix győztese 2. rész

2022.05.12.

Az autóversenyzés története 1894-ig vezethető vissza. Európában a versenyzés települések között zajlott. A nyílt utakon zajló események számos sofőr, motorszerelő, néző sérülését és, vagy halálát okozták. 1903-ban a Párizs–Madrid közötti versenyeknek már annyi áldozata volt, hogy a francia és a spanyol kormány megtiltotta a nyílt országúti versenyeket. 1906. június 26-án és 27-én megrendezték meg az első, jól szervezett "LE MANS GRAND PRIX-t". Győztese a magyar Szisz Ferenc volt. Aki láthatta a versenyt, nem mindennapi élménnyel gazdagodott.

Szerző: Bánffi Tibor

A cikk 1. részét ITT olvashatja el.

1906. június 26-án eljött a nagy nap.

A rajtsorrendről sorsolással döntöttek, Sisz Ferenc a harmadikként indulhatott. Reggel 6 órakor 12 gyártó 32 autója indult útjára. Egy jármű műszaki okok, egy pedig súlytöbblet miatt kiesett. A versenyzők 90 másodperces időközönként startoltak. Szisz Ferenc az „esélytelenek” nyugalmával harmadikként rajtolt.

Ahogy telt az idő a hőmérséklet egyre csak nyaldosta az 50 fokot. A kátrány olvadni kezdett, ami nagyobb problémának bizonyult, mint a por és a szennyeződés. Az autók a sofőrök és szerelőik arcán forró kátrányfoltok jelentek meg, ami átszivárgott a szemüvegükön és begyulladt a szemük. A bokszkiállásnál a szemüveg pótlását a lelketlen tisztségviselők elutasították azzal az indokkal, hogy a felszerelést nem lehetett a verseny közben cserélni. Szisz sem kerülhette el a kátrány okozta megpróbáltatásokat. Az első nap végén a szeme annyira begyulladt, hogy alig látott és a fájdalommal küzdött. Jókor jött a pihenő, a borogatásnak köszönhetően újult erővel indulhatott a második napon. Louis Renault csak nehezen tudott egy szemüveget kunyerálni és fabrikált egy védőmaszkot. Az első napot 17 autó teljesítette.

Az sem könnyítette a versenyzők dolgát, hogy a „vicces” helybeliek fogadásokat kötöttek. Célja az volt, hogy fel kellett kapni az úttest közepén elhelyezett borosüveget anélkül, hogy az áldozatot elcsapná a falun keresztül rohanó autó. Gyakori volt, hogy kóborló állatok keresztezték a versenyzők útját, mivel a pálya egyes szakaszai voltak csak elkerítve.

Az utolsó körben eltört a Renault hátsó futóműve, de akkora volt az előnye (több mint 30 perc), hogy sikerült óvatosan begördülni a célba. Szisz Ferenc a harmadik körtől megőrizte első helyezését. 32 perc előnnyel, 100,8 km/ó átlagsebességgel, helyenként 150 km/óra feletti sebességgel száguldva, 19 kerékcserével nyerte az első LE MANS GRAND PRIX-tA körrekord Paul Baras nevéhez fűződik, aki 118 km/órás átlagsebességet ért el Brasier kocsijával és a 7. helyen végzett.

Itt érdemes szót ejteni a 10. helyezett Camille Jenatzyról. A magyar származású Jenatzy 1868-ban Belgiumban született. 1899. április 29-én harmadik sebességi rekordját döntötte meg a szivar alakú, áramvonalas, elektromos autójával, és átlépte a bűvös 100-as határt 105,9 kilométer/óra sebességgel. Vörös haja és szakálla miatt a „vörös ördög” becenevet kapta. Később ő lett a Bosch reklámarca. Kalandos élete tragédiával végződött. 1913-ban barátaival az ardenneki erdőben vadászott. Egy éjszaka úgy döntött, hogy megijeszti őket. Jenatzy egy bokor mögé bújt, és egy feldühödött vaddisznó félelmetes morgását imitálta. A „vicc túl jól sikerült”, mert az egyik vendége agyonlőtte a feltételezett vadállatot.

Akik Szisz Ferencre fogadtak, kitömött bukszával távozhattak.

A díjátadás a Marseillaise (francia himnusz) elhangzásával kezdődött, ahol a miniszter is megjelent nagy ováció kíséretében. Szisz Ferenc átvehette megérdemelt jutalmát, a 45.000 francia frankot, amely szép vagyonnal ért fel. (Az összeg 13 kg arany árának felelt meg. 2022-es áron számolva 143 millió Ft). Szisz Ferenc ráadásként a francia állampolgárságot is megkapta.

SZISZ FERENCET hősként ünnepelte egész Európa, képeslapokat és plakátokat készítettek a győzelméről.

A Renault gyár sokat köszönhet Szisz diadalának, mert az eladások közel duplájára nőttek.

Magyarország is megemlékezett Szisz Ferenc 100 éves rekordjáról 2006-ban egy bélyeg kiadásával.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.16
A Hyundai és a Motional közösen fejlesztik az IONIQ 5 alapú robottaxit, amelyet fejlett autonóm....
2022.05.16
Sopronból, Győrből, Budapestről, de számos más nagyvárosból és a környező országokból is érkeznek....
2022.05.16
A sorozatgyártást előkészítő utolsó finomhangolási fázisba lépett a BMW M GmbH első hálózatról....
2022.05.16
Bárki is nyeri meg a 7-Eleven nyereményautóját, mostantól nem lesz gondja arra, hogy hova tegye a....
2022.05.16
Az ABB Robotics bemutatja a világ első, robotfestésű, műalkotásnak minősülő “art car” autóját. ..
2022.05.16
A világ lakosságának több mint a fele jelenleg városi területeken él és ez az arány az emberiség....
2022.05.16
A Renault Rosszija részvényei Moszkva város, a Renaultnak az Avtovazban lévő részesedését pedig az....
2022.05.16
A tisztán elektromos hajtású Niro EV 460 kilométeres hatótávolságot kínál és a plug-in hybrid is....
2022.05.16
Megrongálták Nyíregyházán, a KRESZ-tanpályán kihelyezett közúti jelzőtáblákat – írta a police.hu. ..
2022.05.16
Két kategóriában is magyar győzelem született a motorcsónakosok Hydro GP világbajnoki sorozatának....