szélvédő

A szélvédő és, ami mögötte van

2017.12.14.

Nagy a valószínűsége, hogy a nem megfelelő minőségű szélvédőjavítások jelentős emelkedését tapasztalhatjuk majd a közeljövőben, ennek oka a szélvédő mögé épített vezetéstámogató rendszerek egyre nagyobb térnyerése.

Ez a Nissan szervizszakértőinek véleménye – elmondásuk szerint, az egész iparágra vonatkozóan legalább minden ötödik szélvédőn utólagos javítást kell végezni. Ennek oka a gyenge minőségben kivitelezett javítás, illetve az üvegezett felület mögött elhelyezett biztonsági technológiák pontatlan kalibrálása. A mobil szélvédőjavítók ügyfelei gyakran találják magukat az út szélén a szélvédő javítása vagy cseréje után.

A Nissan úgy gondolja, hogy a szélvédőnél található vezetéstámogató technológiák alkalmazásával ez a szám még tovább nő majd – ezt pedig a biztosítótársaságok és az autótulajdonosok pénztárcája is megérzi majd.

A modern szélvédők egyre fontosabb szerepet töltenek be a jármű szerkezetében és biztonságában, hiszen számos intelligens vezetéstámogató rendszer kamerái és érzékelői kapnak helyet az üvegezett felületek mögött. A Nissan járműveinél ez kiterjed a vészfékezési technológiákra, közúti jelzések felismerésére és az intelligens sebességtartó technológiákra, illetve itt kaptak helyet a hőszabályzó, akusztikai, eső- és fényérzékelő funkciók is.

A szélvédőcserék több mint 40%-ánál szükség van a kamerák és érzékelők kalibrálásával kapcsolatos szaktudásra. 10-ből 9 szélvédőcsere valamilyen biztosítási szerződés keretében történik, így az ügyfelek biztonsága és a jármű hibátlan működése szempontjából is alapvető fontosságú a hibátlanul elvégzett javítás és pontos kalibrálás.

Napjainkban az autókon több üveg található, mint korábban bármikor, 2000 óta egy átlagos járművön több mint 15%-kal nőtt az üvegezett felület. Ugyanakkor más szemszögből kevesebb is az üveg, hiszen – a tömegcsökkentés és a CO2-kibocsátás visszaszorításának érdekében – bizonyos esetekben az üveg mindössze 4 mm vastag.

A szélvédő állapotának ellenőrzése gyakorlatilag minden európai piacon bekerült az éves biztonsági átvizsgálás követelményei közé. A Nissan javítóhálózatának technikusai minden szükséges tudással és megfelelő eszközökkel rendelkeznek a csere elvégzéséhez. A biztosító szempontjából is fontos a javítások minősége, következetessége és hatékonysága, hiszen ezek befolyásolják az ügyfelek elégedettségét és a szerződésekkel kapcsolatos költségeket.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.06
Nemrég kezdődött meg a Rivian nevű, autókat egyelőre nem gyártó, de a befektetők szerint nagy jövő....
2021.12.06
A 2022 tavaszától elérhető, új Mazda2 Hybrid megjelenésével először kerül be a Mazda hajtáslánc-....
2021.12.06
Nagy-Britanniában öt hónapon belül először nőtt az autóeladás éves szinten novemberben - állt a....
2021.12.06
A közlekedők a megyeszékhelyi belvárosban találkozhattak a rendőrségi Télapóval, aki járőrtársával....
2021.12.06
Pötsch maradhat, Diessnek remegnie kell – írja német manager-magazin.de ..
2021.12.06
A legtöbb autórajongó számára a Porsche 911 az egyik abszolút álomautó. Ez azonban nem vonatkozik....
2021.12.06
Az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának úgynevezett „Családok Átmeneti....
2021.12.06
A Hyundai Motor a Top Gear 2021. évi díjátadóján a legmagasabb rangú elismerésben részesült: az i20....
2021.12.06
Az ABB bevezeti a Plug N Charge technológiát, amely egyszerűsíti, és még gördülékenyebbé teszi az....
2021.12.06
9 nap, 9 helyszín, 10 ezer adag étel – számokban a nagyszabású téli jótékonysági akció. ..