Automobil és Tuning Show

Sok üzenetet hordoz az AMTS nyereményautója

2017.01.30.

Elkészült, és bemutatták a tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő szezonnyitó autós sokadalom ékkövét és egyben nyereményautóját. Az öt napon át tartó metamorfózisnak bárki szemtanúja lehetett, ugyanis idén rendhagyó módon a Hungexpo területén kívül zajlott az átépítés. A szervezők elmondása szerint az impozáns külső csak a jéghegy csúcsa!

Kép és szöveg: Horváth Miklós

A lényeg a módosítások legalitásában van, nyilatkozta Nokta Balázs, a nemzetközi AutoMobil és Tuning Show főszervezője a Westend City Centerben tartott hétfői bemutatón. A nagyszabású átalakítás során csak a fóliázás jelentett eltérést az előző évek gyakorlatához képest, minden más a bevált recept szerint zajlott. A 2007-es évjáratú TT Roadster vasárnap este a tervezet szerinti időre készült el, említésre méltó bonyodalmak nélkül. Csak egyetlen ajtókárpit helyre illesztése okozott némi zavart az utolsó simítások során, de a szakavatott mestereknek sikerült gyorsan elhárítani a problémát. A leglátványosabb rész kétségtelenül az Audi R8-ast idéző lökhárító dizájn, mely által agresszívebb benyomást kelt a kisorsolásra váró egyedi tuning verda. A 2 literes TFSI motor teljesítményét csakis az utólag felszerelt REMUS kipufogórendszer lépteti némileg feljebb, chiptuningról szó sem esett. A stabil útfogásról KONI sportfutóművek és lengéscsillapítók gondoskodnak, melyekhez egy ültető rugó szett is tartozik, hiszen a 19 hüvelykes DOTZ REVVO felniken feszülő Yokohama abroncsokban rejlő tartalékok ezáltal hívhatók életre.

Nokta Balázs, AMTS főszervező - képre kattintva galéria nyílik

A széria kárpitozás helyén immár elefántcsont (vagy világos szürke) színű steppelt bőr díszeleg, melynek varrása megegyezik az autó külső színével. A hangrendszer esetében pedig egy új fejegység került beépítésre, valamint a gyári BOSE rendszer hangszóróit egészítették ki néhány magas- és középnyomóval. „A munka oroszlánrészén túl van a csapat, ezután következik a felhasznált komponensek hatósági engedélyezésének folyamata – tudtuk meg Dégen Imrétől, a rendezvény társszervezőjétől. Mivel minden alkatrész TÜV minősítéssel rendelkezik, az átalakítás az érvényben lévő szabályozásokat a legcsekélyebb mértékben sem sérti. Ennek azonban az is elengedhetetlen feltétele, hogy az átépítést nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek végezték” – tette hozzá a főszervező – „így a rendeltetésszerű használat és a közlekedésbiztonsági tényezők sem csorbultak. Az autónk éppen ezért egy olyan DEMO jármű, mely nemcsak a hatásvadász megjelenésről szól. Az átépítés az autós szakmunkák szépségéről és a közlekedés élvezetéről szól, melyben a biztonság és a legalitás kell, hogy az első helyen álljon!”

Nokta Balázs és Kiss Tibor, a Westend City Center parkolási igazgatója mellett a 2017-es esemény tematikáinak képviselői: Meruk László (RustyRodders Hot Rod Show), Nevéri László (MAVAMSZ), Giltner Attila (GYMKHANA Országos Bajnokság), Szőke László (Carstyling.hu Tuning Show), Knezsik István (ANK elnök, Magyarok a világ járműgyártásában), Dégen Imre (AMTS főszervező)

A március 24-26 között megrendezésre kerülő AMTS - AutoMobil és Tuning Show a régió legnagyobb autós és tuning rendezvénye. A háromnapos esemény több különálló rendezvényt foglal magába, mint ahogy ez a korábbi években is volt. A Hungexpo Budapesti Vásárközpont 90 ezer négyzetméterén mintegy 200 kiállító 1500 járművét nézhetik meg az odalátogatók egy belépőjegy megvásárlásával, mellyel a most elkészült egyedi roadster megnyerésére is nevezhetnek. Az újautók és márkaimportőrök kiállítása mellett megtekinthető lesz a Carstyling.hu Tuning Show, a Cabrio Kiállítás, az SUV és elektromos autó kiállítás, valamint az Auto-Motor Classic Show és a RustyRodders Hot Rod Show is. Egy nemzetközi híresség is díszvendége lesz az eseménynek, a Kalifornia állambéli John D’Agostino, akit a legendás autóépítőként ismernek nemcsak a tengerentúlon, de világszerte is.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és az AMTS főtámogatója elmondta, hogy az ezer négyzetméteres Magyarok a világ járműgyártásában kiállításon azt mutatják majd be, hogy mit adtak a magyarok az automobilitás fejlődéséhez, és egyben tisztelegnek a múlt és jelen kiváló magyarjai előtt, akik hozzájárultak a világ járműgyártásának fejlesztéséhez. A magyarok a mezőgazdasági gépek fejlesztéséhez is jelentősen hozzájárultak, a kiállításon bemutatják Galamb József, magyar mérnök konstruktőr, a Ford T-modell egyik megalkotója által tervezett Fordson-traktort, amely az első sorozatgyártású mezőgazdasági jármű volt, és látható lesz egy Ford-T modell is. Kiállítják a Komárom-Esztergom megyei Kocs településről származó kocsit, amelyet a helybeli mesterek találtak fel az addig nehezen mozduló szekér helyett, és a kecskeméti Mercedes gyár tanulói által átépített szériaautókat. Ez utóbbi csapat munkája révén látható lesz egy CLA-ból készült kabrió, valamint a CLA Shooting Brake változatból készült pick-up is, de a „jövő útja” installáció is számos érdekességet ígér a szervezők szerint.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.09.29
Hiánypótló akciót indított a TATABÁNYAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG, mert az 50 ccm.-is ként használt....
2022.09.29
Október 11-től újabb 35 ezer ingyenes vasúti bérletre pályázhatnak a 18 éves európai fiatalok a....
2022.09.29
A világ legnagyobb motorkerékpár-gyártója, a japán Honda 2025-ig legalább 10 új elektromos....
2022.09.29
Idén már közel kétszáz magyarországi település csatlakozott az Európai mobilitási héthez, így....
2022.09.29
Múlt héten bemutatták a legendás Ford Mustang hetedik generációját, amely 2024-től lesz elérhető a....
2022.09.29
A személyautók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításainál (kgfb) 17 százalékkal nőttek a....
2022.09.29
A Citroën Berlingo külső stíluselemekkel tiszteleg a legendás Kacsa furgonváltozata, a 2CV AU előtt....
2022.09.29
Nagyon népszerű közlekedési eszköz a segédmotoros kerékpár jármű-kategóriába tartozó robogó. Sokan....
2022.09.29
A járvány nagy lökést adott az online autókereskedelmnek és a lendület azóta sem állt meg. Van aki....
2022.09.29
Hetek óta attól hangos a magyar sajtó, hogy a Volkswagen akkumulátorgyárat akar építeni a győri....