szakképzés

A Škoda Karoq kabrióváltozatát készítik el a Škoda szakiskolájának tanulói

2018.05.12.

Új Tanuló-koncepcióautót (Azubi Concept Car) épít a ŠKODA Mladá Boleslav-i szakiskolájának húsz diákja. Az elmúlt évek négy tanulmányát követően most a ŠKODA KAROQ kabrióváltozata készülhet így el, amely júniusban mutatkozik be a nagyközönség előtt. A szakember-utánpótlás alkotásaként születő modell ismét a ŠKODA képzési rendszerének magas minőségét hangsúlyozza.

Újabb lehetőséget kínál ifjú tehetségeinek a ŠKODA AUTO, hogy járműtervezőként is megállják helyüket. A 17 és 18 esztendős fiatalok a ŠKODA szakiskolájának diákjaiként fogtak össze az immár ötödik ilyen járműtanulmány megalkotására. Oktatóik vezetése alatt, illetve a vállalat székhelyén, Mladá Boleslavban működő műszaki, formatervezési és gyártástechnológia részlegek támogatásával ezúttal a ŠKODA KAROQ alapjaira épülő kabrió-tanulmányt készítenek. A projekt egyrészt a legújabb SUV-modell jelentőségét hangsúlyozza a márka termékprogramja szempontjából, másfelől a KAROQ sikereire és díjaira hívja fel a figyelmet, miközben friss és fiatalos formavilágát is kiemeli. A gyakorlati projekt keretében a tanulók azt is gyakorolhatják, hogyan fejleszthetik csapatmunka keretében műszaki és szervezői képességeiket. A kész tanulmány, amely még nem kapott nevet, júniusban mutatkozik be a nagyközönség előtt.

A fiatal szakemberek hét szakmából – köztük a fényező, a jármű-mechatronika és a szerszámkészítő – érkeztek. „Nagy örömmel tölt el minket e projekt, mivel saját elképzeléseink szerinti autó megépítésére kínál lehetőséget” – hangsúlyozta Ondřej Bacík, a csapat tagja.

A Skoda tanulói 2014 óta évről-évre terveznek és építenek egy-egy koncepciójárművet. Az első ilyen tanulmányként a ŠKODA CITIGO kétüléses változata készülhetett el, amelyet 2015-ben a ŠKODA FABIA műszaki alapjaira épülő pickup, 2016-ban pedig a ŠKODA RAPID SPACEBACK kupétanulmánya követett. A 2017-ben született elektromos buggy alapjául ismét a ŠKODA CITIGO szolgált.

A tanulói projekt ezúttal is a ŠKODA képzési rendszerének színvonalas minőségét hangsúlyozza. Az 1927-ben alapított szakiskolában különböző műszaki szakmák három- és négyéves képzésében részesülhetnek a fiatalok. Jelenleg több mint 900 diák tanul az összesen tizenhárom, öt négyéves és nyolc hároméves időtartamú teljes képzésben, valamint a két további oktatási programban. Emellett a ŠKODA mintegy hatvan dolgozója bővíti ismereteit a különböző továbbképzések során.

A gépipari szakiskola a ŠKODA Akadémia részeként működik, amely 2013 áprilisában tanulók és dolgozók komplex képzésére jött létre, s amelynek oktatási programja kifejezetten a vállalat igényeihez igazodik. Az autógyártó a KOVO szakszervezet támogatásával 2013 óta mintegy 260 millió cseh koronát fordított a képzési program bővítésére és a ŠKODA Akadémia felszerelésének korszerűsítésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.22
Horvátország olyan hely, ahol érdemes letérni a kijárt útról, ehhez pedig olyan társra volt....
2020.09.22
Hidrogén üzemanyagcellával és hatalmas kapacitású hidrogéntartály-rendszerrel szereli fel Dyna....
2020.09.22
Az M4-es autóúton Üllő térségében 2020. szeptember 22-én délután egy nyerges vontató egy....
2020.09.22
Leon de Borger Belgiumból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.22
Látványos optikai részletekkel érkezik Európába a Lexus RX Sport Edition, a kategóriateremtő....
2020.09.22
A rendőrök büntetőeljárást indítottak azzal a fiatalemberrel szemben, aki vezetői engedély és....
2020.09.22
Pályázatot írnak ki októberben elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlására, a keretösszeg 1....
2020.09.22
A Datahouse adatai szerint 2020 első hét hónapjában összesen 79 488 új személygépkocsit és....
2020.09.22
A fiatalok rendkívül nyitottak, megértik a járványhelyzetben hozott intézkedések jelentőségét, és....
2020.09.22
A legendás ralipilóta előtt tisztelgő különkiadás a klasszikus Mini Monte Carlo Ralin aratott első....