Generali

Síelési főszezon: Nem csak a pályán történhet baleset

2014.01.20.

Itthon az igazi téli időjárás és a komoly havazások még váratnak magukra, így a téli sportokat kedvelők közül még többen választhatják a környező országok lejtőit, mint általában. A Generali Csoporthoz tartozó Europ Assistance tapasztalatai szerint a magyarok körében az osztrák Semmering, Murau, Zell Am See és Kaprun, az olasz Livigno, a francia Chamonix, Les Deux Alpes, valamint a szlovák Donovaly síparadicsomok a legkedveltebbek. A tavalyi szezonban ezekben a népszerű célországokban csaknem 2200 esetben segítettek a társaság munkatársai utasbiztosításhoz kapcsolódó illetve autós assistance ügyekben, míg Magyarországon és a világ 121 más országában összesen több mint 12 000 alkalommal volt szükség az Europ Assistance csapatának munkájára.

A megfelelő felkészülés nem csak a sípályán, sportolás közben elengedhetetlen, hanem utazáskor is: kellő odafigyeléssel elkerülhetőek a veszélyes helyzetek, baj esetén pedig rengeteg idegeskedést és költséget spórolhatnak az előrelátó és felkészült utazók.

Mielőtt útnak indulunk, érdemes folyamatosan tájékozódni az út során, illetve a célállomáson várható időjárásról, hiszen az útviszonyok a hegyek között hirtelen változhatnak. A hazai síelők kedvelt célországaiban, ha használni nem is minden esetben kötelező, de mindenképpen rendelkezni kell hólánccal. Európa legtöbb országában a sebességkorlátozások megegyeznek az itthon megszokottakkal, ezeket itt is minden esetben be kell tartani, de ha a körülmények megkívánják, természetesen az előírtnál lassabban kell közlekedni a magunk, illetve a többi közlekedő biztonságának érdekében.

Ha baleset vagy meghibásodás történik útközben, a legfontosabb a gyors és szakértő segítség. Külföldön ráadásul az autómentés költségei naptári naptól, napszaktól és más speciális körülményektől függően 40-50 ezer forinttól akár több százezerig is terjedhetnek, amely a legtöbb utazónak komoly anyagi terhet jelent. Semmiképpen sem ajánlott ezért a megfelelő, az úthoz és az utazás alatt végzett tevékenységekhez optimális védelmet nyújtó utasbiztosítás illetve assistance szolgáltatás nélkül útnak indulni. Ismeretlen környezetben az olyan szolgáltatások, mint például a legközelebbi hivatalos szerviz megkeresése vagy a tolmácsolás is nagy segítséget jelenthetnek.

„Egyik tavalyi esetünknél a társaság ausztriai sítúrára indult, ám a visszaút során este a hegyek között heves hóviharba kerültek és a rossz látási viszonyok miatt lesodródtak az úttestről. Komolyabb személyi sérülés nem történt, ám a jármű javítása a helyszínen nem volt megoldható, így a legközelebb eső szervizbe szállítottuk, ahol másnap sikerült megjavítani. Az Europ Assistance munkatársai erre az időre szállást szerveztek az utasoknak, akik egy nap késéssel hazatérhettek Magyarországra” – tette hozzá Kalmár László.

Fontos tehát az elővigyázatosság, ha azonban segítségre van szükség, a bajba került autósok azonnali szakértő támogatást kaphatnak az Europ Assistance AutoSOS szolgáltatása révén. Szükség esetén akár a helyszínen alkatrészt, üzemanyagot szállítanak a helyszínre, és ha a hiba nem javítható azonnal, csereautót vagy akár a továbbutazásig szállást, külföldi tartózkodás esetén tolmácsolást is biztosítanak a társaság szakemberei. A többféle megoldás közül minden gépjármű-tulajdonos kiválaszthatja a számára legoptimálisabb csomagot, legyen szó akár 10 évnél idősebb autóról vagy motorkerékpárról.

Az AutoSOS szolgáltatás már kevesebb mint 700 Ft-os havidíjtól elérhető. Az AutoSOS segélyvonal a nap 24 órájában hívható, belföldről a 14 567-es, külföldről pedig a +36 1 458 44 80-as telefonszámon.

További információ: www.autosos.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.30
Az új, villamosított GSe modellekkel minden eddiginél egyszerűbben összehozható a....
2023.03.30
Lena Wurzenberger, a "Bild" egykori riportere és Julian Nagelsmann ex-Bayern-edző barátnője április....
2023.03.30
A biztonságosabb autózás érdekében a Mol Limo bevezeti a kilométer alapú árazást, ezzel....
2023.03.30
Nézze meg a videót! ..
2023.03.30
A Székesfehérvári Rendőrkapitányság dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett kísérletének....
2023.03.30
Toyota a ’Mobilitást mindenkinek’ stratégia soron következő lépéseként bemutatta Japánban a C+walk....
2023.03.30
Tizenötödik alkalommal rendezik meg a győri Széchenyi István Egyetemen az ország egyik....
2023.03.30
Lezárták az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldalát Lajosmizsénél, ahol két kamion és egy....
2023.03.30
A BMW M GmbH új karosszéria-kialakítással bővítette portfólióját a prémium középkategóriában. Az....
2023.03.30
Andrew Morant akkor fogták el a rendőrök, miután nem sikerült eltulajdonítania egy autót - írja az ....