Lexus

A repülőgépek világából érkezett a Lexus LC hátsó légterelője

2022.01.19.

A repülőgépek világából érkező hátsó, szénszálas légterelő, amelynek kifejlesztésében Yoshihide Muroya versenypilóta is közreműködött, a ‘Lexus Driving Signature’ jegyében végrehajtott menetdinamikai fejlesztések és az új Lexus Bespoke Build személyre szabási program fémjelzi az LC és kabrió változata, az LC Convertible 2022-es modellévét.

Az LC Coupé és LC Convertible modellek díjnyertes formatervét és lenyűgöző menetteljesítményét most még magasabb szintre emeli a Lexus számos fejlesztéssel, amelyek 2022-től még jobbá és különlegesebbé teszik a típusokat. A futómű továbbfejlesztése mellett a Lexus történelmének első Lexus Bespoke Build programjával az ügyfelek számára lehetővé válik az LC és LC Convertible modellek személyre szabásának lehetősége.

2022-re az LC és az LC Convertible modellek továbblépnek a Lexus Driving Signature vezetési filozófia jegyében, amely az autók menetdinamikáját is érinti. Az LC esetében a tervezők finomhangolták az első és a hátsó futómű beállításait, így a kormányzás még gyorsabbá, közvetlenebbé és kommunikatívabbá vált. Az áthangolás eredménye a fokozott menetdinamika, valamint a vezető és az autó közötti még szorosabb kapcsolat.

Az LC és LC Convertible vezetési üzemmódjai közül a ’Normal’ még kifinomultabb rugózási kényelmet és vezetési élményt kínál, míg az S+ mód még jobb menetdinamikát szavatol. A tervezők úgy módosították a futómű be- és kirugózási beállításait, hogy a vezető még inkább egynek érezhesse magát az autóval. A Lexus Dynamic Handling funkcióval felszerelt modellek még jobb reakciókat és még élvezetesebb vezethetőséget kínálnak. Az új váltási mechanizmus fokozza a biztonságot N-ből D vagy R fokozatba történő váltás során, megakadályozva az akaratlan félreváltást. Végül pedig egy új, mélyebb üléskonstrukció fokozza a kényelmet, átalakított üléspárnával és háttámlával.

Az LC-hez elérhetővé válik egy új, szénszál erősítésű műanyagból (CFRP) készült hátsó légterelő, amelyet a Lexus a világhírű japán versenypilótával, Yoshihide Muroyával közösen fejlesztett. A Muroyával való folyamatos együttműködés első gyümölcseként ez a könnyű, különösen merev és látványos hátsó légterelő maximalizálja az aerodinamikai teljesítményt és kivételes dinamikus vezethetőséget tesz lehetővé. A szénszálból és epoxi gyantából álló légterelő lakkozott kialakítása megjeleníti a szőtt szénszálak látványos mintázatát. A kialakítás pedig a repülésből merít inspirációt, így például a légterelő végződése a repülőgépek szárnyának végére emlékeztet.

Az ügyfelek elsőként szabhatják személyre Lexus LC vagy LC Convertible modelljeiket az új Lexus Bespoke Build program keretében. Az érintett járművet a Lexus Takumi mestereinek elit csapata készíti fel abban a legendás Lexus Motomachi gyárban, ahol többek között az LFA szuperautó is készült. Az ügyfelek a saját stílusuknak és ízlésüknek megfelelő LC vagy LC Convertible modellt konfigurálhatnak exkluzív új keréktárcsák, légterelők, tetőelemek, valamint külső és belső betétek, illetve színek segítségével a korábbi különleges kiadások által inspirált felszereltséggel. Bizonyos személyre szabási lehetőségek, például a szénszálas tető kizárólag az LC kupé változatához lesz elérhető. A Lexus Bespoke Build modellek könnyen megkülönböztethetők lesznek a középkonzolon elhelyezett logónak köszönhetően.

Az LC kupé változatához a Lexus Bespoke Build program keretében elérhetővé válik egy exkluzív fekete külső csomag, amelynél merész fekete betétek hangsúlyozzák ki az egyedi Lexus hűtőrácsot, miközben a fényszórók és a hátsó lámpák körül található fekete betétek kiemelik a modell forradalmi megjelenését.

A magabiztosság és a kifinomultság páratlan elegyét nyújtják az új 5-duplaküllős, kovácsolt alumínium keréktárcsák, melyek a Lexus Bespoke Build program keretében elérhetők.

Az új LC Convertible a legszebb oldalát mutatja meg a Lexus Bespoke Build program keretében elérhető exkluzív Marina fehér belső térrel, amelyet az LC Regatta Edition inspirált. A Marina kék tetőkárpit, valamint a fehér és kék belső kárpitozás használata egy kikötő luxusát idézi fel, miközben a versenyjachtokra emlékeztet. A műszerfal és az ajtópanelek kontrasztos mélykék felső és fehér alsó színt kaptak, az első ülések pedig fehér, perforált, félanilines bőrkárpitozást viselnek.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.16
A tisztán elektromos hajtású Niro EV 460 kilométeres hatótávolságot kínál és a plug-in hybrid is....
2022.05.16
Megrongálták Nyíregyházán, a KRESZ-tanpályán kihelyezett közúti jelzőtáblákat – írta a police.hu. ..
2022.05.16
Két kategóriában is magyar győzelem született a motorcsónakosok Hydro GP világbajnoki sorozatának....
2022.05.16
Idén második alkalommal került megrendezésre a Young Car Mechanic nemzetközi autószerelő verseny....
2022.05.16
Közzétette a rendőrség a hétvége baleseti adatait, amelyek szerint nagyon sok súlyos kimenetelű....
2022.05.16
Az X7 rövid időn belül a luxuskategória legsikeresebb BMW modelljévé érett. A modell megújult....
2022.05.16
Az elmúlt években a különleges i-Cockpit vezetőhely a Peugeot modellek valódi védjegyévé vált. A....
2022.05.16
Az autókhoz használt motorolajok ára megduplázódott  májusban Oroszországban – írja a carsweek.ru....
2022.05.16
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események – itt az Útinform reggeli jelentése. ..
2022.05.15
Nem szűnnek a vasúti átkelőhelyen történt balesetek idén sem. Sajnos interjúnk elkészítése óta is....