Év Magyar Autója

Premierek a közös zsűri teszten

2021.12.08.

Az év utolsó közös tesztjén minden zsűritag - Katona Mátyás, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Miklós-Illés Kálmán és Biró Csongor - , a kipróbált autók pedig igazán különlegesek voltak. Köztük néhányat exkluzívan először vezethettünk Magyarországon magyar rendszámmal.

 

Bár öten csak öt autót tudunk hosszabb távon együtt mozgatni, a november utolsó napján tartott közös tesztünkön hat autó is szerepelt.

308

Az egyik, a Peugeot 308, amelynek kombi változatát a Magyar Év Autója 2022 díjra jelölte az importőr az üzleti autók kategóriában csak statikusan volt kiállítva a Haris Parkban, de közelről látva és megismerkedve vele, nagy várakozással tekintünk a január-februárra ígért próbaútra.

A BMW iX, amely az Év Zöldautója 2022 díjért küzd a prémium elektromos autó kategóriában, az eseményt megelőző héten kapott magyar rendszámot, így a zsűri tagjai voltak az első újságírók, akik vezethették a nagy erejű és nagy hatótávolságú luxusautót. Szintén friss és ropogós falatként jutottunk hozzá az Esztergomban gyártott új S-Crosshoz, amelyet ugyan pár nappal korábban már nyüstölhettük a Driving Camp vezetéstechnikai pályán, de rendszám híján közúton nem vezethettük. A tesztautót 11 kilométerrel vettük át, így a szüzességét nálunk, a zsűrinél veszítette el. A kezdeti kilométereket óvatosan tettük meg vele, de aztán belerázódtunk és autópályán is közlekedtünk vele.

Szintén csak most és csak nekünk állt rendelkezésre a nemrég felújított Seat Arona, amely a 2020-as győzelem után 2022-ben is az elsőségre tör a Magyar Év Autója díj szabadidő-autó kategóriájában. Sikerült a közös tesztre a Volkswagen Polót is megszerezni. Ugyancsak a kisautók között nevezték a Toyota Yaris Cross modellt, amelynek hibrid és összkerekes változata járt nálunk.

2 1 15 9 7 5

Év Magyar Autója díjak

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2022 „legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a „legjobb” és „legzöldebb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyar Év Autója 2022 díjat, amelynek birtokosa lesz a zsűri döntése alapján kategóriájában (kisautók, családi autók, üzleti autók, kis-, közepes-, nagy szabadidő-autók, kishaszonjárművek, sportautók) a magyar piacon a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója 2022 díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek közül a „legzöldebb” autót több kategóriában (villanyautók és plug-in hibridek). Kiosztják az Év Beszállítója 2022 díjat, amely a magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóipari vállalatok közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Az összes nevezett autó közül a közönség szavazata dönti el, hogy melyik modell kapja a közönségdíjat.

További részletek: www.evmagyarautoja.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.27
A magyar rendőrök egy, a norvég hatóságok által körözött quadot foglaltak le a Röszke autópálya....
2022.05.27
Palkovics László technológiai és ipari miniszter jelenlétében péntek kora délután kilencedik....
2022.05.27
- Felszállás előtt kigyulladt egy utas telefonja a Liszt Ferenc-repülőtéren, a Wizz Air malmői....
2022.05.27
- Az elsőhöz hasonlóan a Forma-1-es Monacói Nagydíj pénteki második szabadedzésén is Charles, a....
2022.05.27
A Toyota májusban 8 gyárát zárta be Japánban. A döntés az ázsiai régióban kitört koronavírus-....
2022.05.27
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről folyamatosan ad hírt az....
2022.05.27
- A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi....
2022.05.27
Hosszabb kihagyás után folytatódik mesteremberek sorozatunk, ahol különböző járműjavítókat, és az....
2022.05.27
- A kilencedik helyen zárta a túraautó-világkupa (WTCR) Nürburgringen zajló második fordulójának....
2022.05.27
Halálos baleset történt Kiskőrösön, az érintett útszakaszon a szemle ideje alatt félpályás....