traktorok

A Pininfarina szuperautóként bánik a traktorokkal

2015.11.26.

Tanulmányautó annyi van, mint égen a csillag. De hallott már valaki tanulmány traktorról? Az bizony már ritka, mint a fehér holló. Ez azonban nem akadályozta meg a cseh traktorgyárat, a Zetort abban, hogy a hannoveri mezőgazdasági vásárra Pimpin’ stílusú géppel robbanjon be, ami inkább hasonlít Concorso D”Eleganzá-ra, mint a földek d’asparaguza-ra, köszönhetően a híres olasz dizájn cég, a Pininfarina segítségének

Kukába a Tiffany vasvillával, a Gucci kezeslábassal és a legmenőbb Jimmy Choo gumicsizmával, hiszen annak, aki valóban divatos farmer szeretne lenni, annak itt az új Pininfarina Zetor! Az olasz tervezőcég, amelynek leghíresebb ügyfele ezidáig a Ferrári volt, most megalkotta a tanulmánytraktort, hogy betekintést engedjen a Zetor jövőbeli formavilágának elképzeléseibe.

A cég szerint a Zetort a sokkal intenzívebb, érzéki élmények felé szeretnék elmozdítani: legyen buja, dinamikus és modern lesz egyszerre. És tényleg gyönyörűen fest ebben a gazdag, sötétvörös árnyalatban, ám arról nincs fotó, hogy fog kinézni felszerszámozása után, sárosan, nyakig a trágyában.

Ne felejtsük el azt sem, hogy a Ferrari legnagyobb vetélytársa, a Lamborghini a kezdet kezdetén még traktorokat gyártott, sőt mind a mai napig készít csinos kis mezőgazdasági gépeket, saját jogán persze. Például ezt a gyöngyszemet: 

Talán mégsem tűnik teljes lehetetlenségnek felsőkategóriás európai stílust alkalmazni egy mezőgazdasági munkagép esetében? De vizsgáljuk meg, mit adott hozzá a Pininfarina az új Zetor tervéhez? Íme a sztenderd Zetor Crystal 160, a legutóbbi modell katalógusból.

Ez pedig ugyanaz a Pininfarina elképzelésében:

Az eredeti Zetor is elég jól néz ki, önmagához képest, ám a Paninfarináé ráadásként büszkélkedhet döntött tetővel, kijavított fényszórokkal, sötétített üveggel és menő dísztárcsával is. A tetőlemez feltár néhány szép új részletet és a az elején lévő hasznos darabokat helyettesítették (vagy letakarták csak) egy szép karosszériával. 

A változások nem világrengetőek és nem vagyok biztos benne, hogy képesek annyira megmozgatni az átlag gazdát, mint például a lóerő, a megbízhatóság vagy a gép gyakorlati hasznossága. De mégis, egy olyan traktor terve van előttünk, amelyet kifejezetten szuperautó specialisták készítettek, amit valljuk be, ilyet nem láthatunk minden nap.

 

(forrás: miferfiak.hu)

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.06
Nemrég kezdődött meg a Rivian nevű, autókat egyelőre nem gyártó, de a befektetők szerint nagy jövő....
2021.12.06
A 2022 tavaszától elérhető, új Mazda2 Hybrid megjelenésével először kerül be a Mazda hajtáslánc-....
2021.12.06
Nagy-Britanniában öt hónapon belül először nőtt az autóeladás éves szinten novemberben - állt a....
2021.12.06
A közlekedők a megyeszékhelyi belvárosban találkozhattak a rendőrségi Télapóval, aki járőrtársával....
2021.12.06
Pötsch maradhat, Diessnek remegnie kell – írja német manager-magazin.de ..
2021.12.06
A legtöbb autórajongó számára a Porsche 911 az egyik abszolút álomautó. Ez azonban nem vonatkozik....
2021.12.06
Az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának úgynevezett „Családok Átmeneti....
2021.12.06
A Hyundai Motor a Top Gear 2021. évi díjátadóján a legmagasabb rangú elismerésben részesült: az i20....
2021.12.06
Az ABB bevezeti a Plug N Charge technológiát, amely egyszerűsíti, és még gördülékenyebbé teszi az....
2021.12.06
9 nap, 9 helyszín, 10 ezer adag étel – számokban a nagyszabású téli jótékonysági akció. ..