Vespa Piaggio

Piaggio One - villanyhajtás az "ősvespa" szellemiségével

2021.06.10.

A Netflix bemutatja a megálmodó Enrico Piaggiot, a Piaggio bemutatja új villany robogóját a Piaggio One-t.

Szerencsés véletlen, vagy tudatos marketingfogás, de mindenesetre nagyszerű egybeesés a Netflixen nemrégiben bemutatott, "Vespa- az olasz álom" című dokumentum-játékfilm és az, hogy megérkezett a Piaggio One, a legendás márka első igazi villanyrobogója.  Mert bár a nagyszerű Netflix film címe és története szerint a Vespa születéséről, és annak kulisszatitkairól szól, valójában a főhős nem is a motor, hanem az alkotó: Enrico Piaggio. A híres Toszkán - egészen pontosan  pontederai - gyáros család sarja ugyanis nem csak magát a Vespa-t - vagy ahogyan elsőre nevezték "Paperino-t" - álmodta meg, amely később a robogózás, az olasz életérzés, a szabadság és még sok minden egyéb szimbóluma lett. 
 
 
Képre kattintva galéria nyílik!
 
Enrico Piaggio egyrészt az a - egyébként nagyon jószívű, szerethető, és korrekt ember hírében álló - zseni volt, aki egyrészt képes volt megérteni, hogy hiába volt nagyszerű helikopter és repülőgépgyártó a Második Világháború előtt a Piaggio, az Olaszország számára vesztes háborút követően ennek nincs létjogosultsága, ezért képesnek kell lenni a múlt dicsőségét félretéve váltani. Másrészt aki felismerte, hogy az átlagember igényeit miként lehet összehangolni az éppen aktuális realitásokkal és - esetünkben - olyan közlekedési eszközt alkotni, amely mindenki számára elérhető, bárki által könnyen vezethető, és akárki számára szerethető is. 
Ez lett a Vespa, de sokan elfelejtik, hogy később ez lett a Piaggio Ciao, Si, Bravo, Grillo, Boxer, a Sfera. Majd pedig a jövőre 25 éves Liberty és az Egyesült Államok rendőrségénél is "karriert csinált" Beverly, vagy éppen a tinédzserek ikonja a Zip.
 
Enrico Piaggio  a Második Világháború után szétbombázott, elszegényedett, gyakran éhinségtől szenvedő Olaszországban egy csapásra demokratizálta az egyéni mobilitást - ráadásul úgy, ahogy az olaszok még a legnagyobb szegénység és nélkülözés idején is szeretik: stílusosan. 
 
Néhány nappal ezelőtt minden előzetes szivárogtatás, sejtetés nélkül először a Tik-Tok-on, majd mindenhol máshol a médiában bemutatkozott a Piaggio One, a márka első, már eredetileg is elektromos motorral tervezett robogója, amely ismét egy különleges történelmi helyzetben érkezik.
 
 
Képre kattintva galéria nyílik!
 
Manapság a világ jó részén nem a szegénység, hanem éppen a túlfogyasztásból eredő beláthatatlan környezetpusztítás okoz megoldhatatlan problémát. Most, egy olyan mindenki számára elérhető, bárki által könnyen vezethető, és akárki számára szerethető közlekedési eszközre van szükség, amely úgy oldja meg az egyéni mobilitás igényeit, hogy nem pusztítja a környezetet. Ráadásul, olyan jármű, amilyet - még ökológiai válság idején is - az olaszok szeretnek: stílusos és divatos. 
 
A most bemutatott Piaggio One mindezen kritériumnak megfelel. Trendi, és eleget tesz, nem csak olasz, vagy az európai, de a globális divat összes kívánalmának. Vezetni, a kivehető aksiját tölteni pofonegyszerű. És ami szintén nem elhanyagolható, hogy bár igazi, vérbeli Piaggio termék, mégis az egyik legolcsóbb lesz a piacon. Magyarországi ára várhatóan egymillió forint alatt lesz, amivel több százezer forinttal múlja alul közvetlen - hazai és globális - konkurenseit. 

>

 
Ráadásul, köszönhetően annak, hogy a Piaggionál hosszú ideje nagyon nagyra becsülik a magyar piacot megszervező importőr cég megálmodóját, Dunakeszin Európa egyik legszebb Piaggio-Vespa szalonját létrehozó Rieb Györgyöt, lényegében a globális bemutatóval egyidőben, talán már e sorok megjelenésekor elérhető lesz a Piaggio One Magyarországon. 
 
Szóval, aki kíváncsi arra, miként köszön be a villanyrobogó piacra, a robogókat, mint járműveket megalkotó legendás olasz márka, az mihamarabb kérjen teszt időpontot valamelyik hazai Piaggio kereskedésben  - és aki még nem tette meg, javaslom, hogy nézze meg a "Vespa- Az olasz álom" című filmet Enrico Piaggio életéről. Ezt követően bizonyosan mindenki büszkébben, tudatosan ül majd fel újonnan megvásárolt Piaggio-jára - vagy éppen Vespa-jára.
 
További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.26
Iskolába járnak a terepjáró robotok: sárban, magas fűben gyakorolják és memorizálják a valós....
2022.05.26
Amerikában a jólétben dőzsöltek és az autó felső határait feszegették, tombolt az űrkorszak által....
2022.05.26
Színes programokkal várja a családokat a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a hűvösvölgyi végállomáson....
2022.05.26
A baleset forgalmi akadályt okoz az M0-s felé vezető oldalon - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2022.05.26
Megújult tartalommal, kétszer nagyobb területen nyit újra szombaton a Közlekedési Múzeum időszaki....
2022.05.26
Nyilvánosságra kerültek az első fantáziaképek a kínai Great Wall által tervezett hatkerekű....
2022.05.25
Hát ÓRIÁSI! Mindezt jelezték is egy kevésbé diszkrét, a furgon oldalán végigfutó felirattal, ami....
2022.05.25
- Kőszegi Lászlót választotta főtitkárnak a Magyar Lízingszövetség elnöksége - közölte a szervezet....
2022.05.25
- Személygépkocsi és kisteherautó ütközött össze a 65-ös út Tolna megyei szakaszán, a regölyi....
2022.05.25
Tovább bővítette látványos funkcióit a Google Maps. Mostantól madártávlatból is megcsodálhatunk....