Pécs

Összetett fejlesztési programot hajt végre a Pécsi Gázautó Kft.

2023.03.22.

Ingatlanfejlesztéseket, energiahatékonyságot és korszerűsítést szolgáló infrastrukturális beruházásokat hajt végre, továbbá eszközöket vásárol a baranyai vármegyeszékhelyen csaknem harminc éve működő, magyar tulajdonú Pécsi Gázautó Kft. - jelentette be a társaság ügyvezetője.

Haszon Zoltán a társaság telephelyén tartott hétfői sajtótájékoztatón közölte: az egy éven belül megvalósuló, összesen több mint 176 millió forintos fejlesztéseikhez a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz (Ginop plusz) közel 124 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatását veszik igénybe.

Az üzemagyagforgalmazással, gázüzemű járművek szervizelésével, garázskapuk építésével és vendéglátással foglalkozó társaság a fejlesztés részeként négy ingatlanrész fejlesztését hajtja végre pécsi telephelyén, infrastrukturális beruházásokat hajt végre és technológiai fejlesztést eredményező új eszközöket vásárol, és megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazását kezdi meg.

Haszán Zoltán az MTI érdeklődésére közölte: 1994-ben alapított társaságuk kezdetben a benzinüzemű autók gázüzeműre alakítását végezte fő profilként, azonban utóbbi energiahordozó 2012-től jelentősen megdrágult, versenyképessége pedig sokat romlott, így a cég tevékenyégét az elmúlt tíz évben átalakították.

A bevételeinek több mint kétharmadát üzemanyagforgalmazásból elérő társaság korábbi tevékenysége mellett a telephelyén garázskapuk gyártását kezdte meg és egy éttermet nyitott.

A mostani fejlesztés keretében utóbbi egység gazdagodik új rendezvényteremmel, kiszolgáló helyiségekkel, konyhatechnológiai eszközökkel, emellett a társaság ipari részlegén energiahatékony világítási és fűtési rendszert hoznak létre, új vizsgasori és elektromos autók töltésére alkalmas berendezést helyeznek üzembe.

Az ügyvezető úgy vélte: a program segítségével a Pécsi Gázautó Kft. termelékenysége fokozódik, piaci pozíciója erősödni fog, működése gazdaságosabbá, az ügyfelek kiszolgálása színvonalasabbá válik és dolgozói létszáma is bővül.

A két éve húsz, jelenleg 34 embernek munkát adó cég az ügyvezető beszámolója szerint 2023-ban várhatóan tíz százalékkal nagyobb bevételt és nyereséget érhet el, mint 2022-ben, amikor a társaság 1,4 milliárd forintos nettó árbevétel mellett mintegy 30 millió forintos profitot termelt.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.08
Nem, ebben az országban nem érdemes túllőni a célon.   ..
2023.06.07
Hatalmas tűz a vasúti alagútban Tirolban, a Nightjetet evakuálták – írta este fél 11-kor a Heute....
2023.06.07
A második világháború előtti magyar autópiacon négyezer pengőnél kevesebbe került egy személyautó,....
2023.06.07
Hamisítás Elleni Világnap alkalmából látványos, hamis termékek megsemmisítésével egybekötött....
2023.06.07
Az AI lesz az új, mindent kontrolláló über-nagynéni.   ..
2023.06.07
Lezárták az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalát szerda délután Martonvásár közelében, mert....
2023.06.07
Egy napon 23 sebességi, illetve lassulási rekordot állított fel a Rimac Nevera horvát gyártmányú....
2023.06.07
A Wizz Air légitársaság támogatja a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) fejlesztésével....
2023.06.07
Horvátországban az első öt hónapban 26 584 új személygépkocsit adtak el, 44,3 százalékkal többet,....
2023.06.07
Biztató, hogy a magyar gazdaság iparágai között a legnagyobb súllyal szereplő járműgyártás,....