logisztika

Opel villanyautókat választott a logisztikai szolgáltató

2023.06.02.

Ha a fenntarthatóságról van szó, a hamburgi székhelyű intralogisztikai szolgáltató, a Still, halad a korral. Kísérleti projekt keretében a szervizflottában két elektromos teherautót állítanak be. A tesztfázis sikeres lezárása után elektromos járművekkel bővítik a parkot.

 

A klímavédelem és a fenntarthatóság iránti társadalmi tudatosság gyorsan növekszik. "Valóban, ügyfeleink egyre gyakrabban kérdeznek bennünket fenntarthatósági erőfeszítéseinkről. Annál inkább örülök, hogy tiszta lelkiismerettel tudunk válaszolni az ezzel kapcsolatos kérdésekre" - nyilatkozta Frank Müller, a logisztikai vállalat alelnöke. Ez a tudatosság azonban nem most alakult ki, amikor a téma minden oldalról élénk vita tárgyát képezte. "Sokkal inkább a vállalati DNS-ünk szerves része" - folytatta Müller - "ezért nem nyugszunk a babérjainkon. Célunk a nulla kibocsátás a teljes ellátási láncban."

Az intralogisztikai szolgáltató már a múlt év közepén töltőállomásokat állított fel elektromos járművek számára a hamburgi székhelyén. Nemcsak a cég elektromos meghajtású járművei, hanem az alkalmazottak és a látogatók elektromos autói számára is van töltési lehetőség. A töltőállomásokhoz szükséges villamos energiát - mint minden villamos energiát - zöld forrásból szerzik be. "Ez azt jelenti, hogy töltőállomásaink jelentősen hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez" - erősítette meg Stefan Sanny, a létesítménygazdálkodás és műszaki szolgáltatások igazgatója.

Az első elektromos meghajtású szolgálati járművek - ezek 136 lóerős, 75 kWh kapacitású akkumulátorokkal szerelt Opel Vivaro-e Cargo elektromos teherautók - bevezetésével a cég megteszi a kötelező lépést fenntarthatósági stratégiájában. A kísérleti projekt keretében kezdetben egy éven keresztül adatokat gyűjtenek arról, hogy ezek az alternatív meghajtási rendszerek hogyan egyeztethetők össze a vállalat szolgáltatási filozófiájával. Tapasztalatokat és információkat gyűjtenek, amelyeket aztán részletesen kiértékelnek. Milyen a lesz a szolgáltatás olyan területeken, ahol a töltőinfrastruktúra nem ideális? Milyen hatótávolságokat érnek el a feltöltött járművekkel? Hogyan befolyásolják a különböző időjárási körülmények az e-járművek hatékonyságát?"

A tapasztalatok alapján a cég ezután dönt arról, hogy a jövőben hogyan bővíti tovább a villamosított szolgáltatási flottát. "Mindamellett mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikerüljön egyensúlyt teremtenünk fenntarthatósági céljaink és magas szolgáltatási színvonalunk között. Végül is elkötelezettek vagyunk ügyfeleink és a környezet iránt" - tette hozzá Frank Müller. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.23
Teljes szélességében lezárták a 10-es főutat a 29-es kilométernél, mivel szombaton délelőtt....
2023.09.23
Szeptember 18-án új, akár egy egész életpályát megalapozó szakképzési program indult Debrecenben. A....
2023.09.23
A Ford tovább tekerte az őrületvezérlőt, a korábbi Raptort V6-os motorral emelte új dimenzióba. Nem....
2023.09.23
Az előzetes várakozásoknak megfelelően a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red....
2023.09.23
Összeütközött két személyautó a Tápiószecsőt és Tápióságot összekötő úton – írta az Országos....
2023.09.23
Óriási szintkülönbséggel és fagypont alatti hőmérséklettel is meg kellett küzdeni annak a két....
2023.09.22
Érdemes rákeresni a cégre szerződéskötés előtt. ..
2023.09.22
Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a....
2023.09.22
Ugyanakkor sok egyéb funkció válthat előfizetős modellre a jövőbeli bajor modellekben. ..
2023.09.22
A hétvégén rendezik a franciaországi Le Mans-ban a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei....