Hankook

Nem mindegy, milyen abroncsot teszünk az elektromos járművekre!

2023.08.24.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szarvas, aki bal lábbal kelt fel. Ezzel nem nehéz azonosulni, hiszen mindannyiunknak volt már rossz napja, talán ettől is lesz olyan szerethető a Hankook legújabb kampányfilmjének főszereplője, akinek számos nehézséggel kell szembenéznie.

A megmosolyogtató videónak azonban komolyabb célja is van annál, mint hogy drukkoljunk az erdőt járó állatnak: arra hívja fel a figyelmet, hogy korántsem mindegy, milyen abroncsokat szerelünk elektromos járműveinkre, hiszen ennek köszönhetően a kis szarvas szerencsésen elkerüli, hogy életének egy rossz napja egyben az utolsó is legyen.

A képre kattinva megnézheti a videót.

A kibocsátás nélküli járművek népszerűsége egyre nő, a jövő környezettudatos eszközeinek elterjedéséhez azonban elengedhetetlen, hogy a kiegészítők, például a járművekre szerelt abroncsok is igazodjanak az elektromos autók speciális igényeihez. A Hankook iON termékcsaládja kimondottan ezzel a céllal készült, a vállalat tapasztalatai szerint azonban még mindig sokan teszik fel a kérdés: miért kell speciális gumi a villanymeghajtású autók alá?

A „Bad Day” közösségi médiakampány egyedülálló módon válaszol erre a kérdésre, egy szarvas történetén keresztül, akinek számtalan nehézséget kell átvészelnie, mielőtt aztán egy arra haladó autó útjába kerül. A Hankook iON evo gumiabroncs fékteljesítménye azonban megakadályozza, hogy valami még rosszabb történjen a szarvassal és a jármű utasaival: az autó azonnal megáll, így elkerüli az ütközést.

Az elektromos járművek súlya az akkumulátor miatt jellemzően nagyobb, ami a gumik egyenletlen kopásához vagy a féktáv megnövekedéséhez vezethet. További különlegességei ezeknek a járműveknek, hogy mivel csendesebbek, az utazással járó zaj sokkal érezhetőbbé válik – hiszen nem duruzsol bennük olyan motor, ami elnyomná a hangokat.

A speciálisan elektromos autókra tervezett abroncsok csökkentik a menetzajt, a gördülési ellenállást, és nagyobb a teherbírásuk is. Összehasonlítva a hagyományos abroncsokkal, ez egy akkumulátortöltéssel nagyobb hatótávolságot jelent, illetve maximális biztonságot és jobb vezetési élményt szavatol az e-autók sofőrjeinek. Az új Hankook iON-termékeket emellett kifejezetten a nagy teljesítményű elektromos járműveknél azonnal jelentkező nyomatékhoz tervezték.

Az elektromos autókra tervezett abroncsokkal növelhető a járművek hatótávolsága, csökken a menetzaj és biztonságosabb lesz az utazás. Az iON evo teljesítményének és kiváló biztonsági tulajdonságainak köszönhetően megnyerte az Auto Bild nagyszabású „Reifencheck” gumiabroncstesztjét, vagyis az elektromos autók tulajdonosai biztosak lehetnek benne, hogy az abroncsok használata mellett még kisebb terhet rónak a környezetre, biztonságosabban utazhatnak, és még az autó elé váratlanul kitoppanó szarvasok szerencséjét is meghozhatják a rövidebb féktávnak köszönhetően – ahogyan azt a kampányfilmben is láthatjuk.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.23
A 2022-ben hagyományteremtő szándékkal életre hívott Big MINI Day, a MINI márka rajongóinak....
2023.09.23
Teljes szélességében lezárták a 10-es főutat a 29-es kilométernél, mivel szombaton délelőtt....
2023.09.23
Szeptember 18-án új, akár egy egész életpályát megalapozó szakképzési program indult Debrecenben. A....
2023.09.23
A Ford tovább tekerte az őrületvezérlőt, a korábbi Raptort V6-os motorral emelte új dimenzióba. Nem....
2023.09.23
Az előzetes várakozásoknak megfelelően a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red....
2023.09.23
Összeütközött két személyautó a Tápiószecsőt és Tápióságot összekötő úton – írta az Országos....
2023.09.23
Óriási szintkülönbséggel és fagypont alatti hőmérséklettel is meg kellett küzdeni annak a két....
2023.09.22
Érdemes rákeresni a cégre szerződéskötés előtt. ..
2023.09.22
Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a....
2023.09.22
Ugyanakkor sok egyéb funkció válthat előfizetős modellre a jövőbeli bajor modellekben. ..