fejlesztések

A Model Solution prototípusgyártó cég partneri együttműködést kötött a 3D nyomtatás szakértőjével

2023.06.05.

A Hankook & Company leányvállalata, a Model Solution áprilisban együttműködési megállapodást írt alá a 3D nyomtatásra specializálódott PROTOTECH vállalattal. A megállapodással a felek célja az, hogy bővítsék gyors prototípusgyártási üzletágukat, és felgyorsítsák a nagy teljesítményű 3D nyomtatott alkatrészek fejlesztését. Ezzel a partnerséggel a Model Solution célja, hogy a PROTOTECH-el együttműködve a 3D nyomtatási iparágba való belépés révén átfogó, teljeskörű megoldásokat nyújtson.

A Model Solution hardverplatform-vállalat, amely széleskörű megoldásokat kínál a tervezéstől és mérnöki munkától kezdve a különböző prototípusokon keresztül a gyorsöntési technológiákig fröccsöntéshez és különböző termékek kisszériás gyártásáig. A PROTOTECH 27 éve számít az egyik vezető 3D nyomtatással foglalkozó vállalatnak, amely elkötelezett a globális 3D nyomtatáshoz szükséges berendezések és technológiák fejlesztése, valamint a holisztikus 3D technológiai megoldások kidolgozása mellett.

Byungil Woo, a Model Solution vezérigazgatója (balra) és Sangmook Shin, a PROTOTECH vezérigazgatója aláírta a közös munkát jóváhagyó szándéknyilatkozatot.

A Model Solution tevékenységi körébe tartozik a csúcsminőségű prototípusok gyártása, a formaöntés/fröccsöntés, valamint a különböző termékek kisszériás előállítása, ezek mindegyike a 3D nyomtatási technológiával szemben támasztott legmagasabb követelményeknek felel meg. A cég a legmodernebb felszereléssel és infrastruktúrával rendelkezik, beleértve a Stratasys 3D nyomtató eszközöket.

Byungil Woo, a Model Solution vezérigazgatója így nyilatkozott: „Sebessége és rugalmassága miatt a 3D nyomtatás érdeklődésünk középpontjában áll, mivel mára szilárd pozíciót tudott elfoglalni a prototípusgyártás területén".” Woo hozzátette: "A Model Solution a 3D nyomtatási technológiát régóta támogató vállalatként, a PROTOTECH-el a most aláírt kölcsönös szándéknyilatkozattal elmélyíti az együttműködést és felgyorsítja annak ütemét .”

A PROTOTECH-et 1995-ben alapították, amikor a 3D nyomtatás fogalma szinte ismeretlen volt. Az első generációs 3D nyomtató cég olyan globális megoldásokat támogat, mint amilyen a Stratasys, a Materialize, a TRUMPF és a Desktop Metal különböző iparágakban, főiskolákon és kutatóintézményekben Korea-szerte. A vállalat nemcsak berendezéseket biztosít és üzemeltet, hanem alkatrészgyártó szolgáltatásokat is nyújt vezető vállalatoknak, amelyek különféle típusú 3D nyomtatókat használnak eszközként. Emellett aktívan befektet a 3D nyomtatási alkalmazások fejlesztésébe is.

A PROTOTECH az első AS9100 minősítésű cég a koreai 3D nyomtatás iparban, amely alkatrészekkel látja el a hazai repülőgép- és űripart. Mivel a Model Solution bővíti ügyfélkörét az egyre növekvő repülőgépiparban, a PROTOTECH AS9100 minősítése különösen fontos számára.

Sangmook Shin, a PROTOTECH vezérigazgatója szerint: "A megállapodás révén a Model Solution a PROTOTECH erős infrastruktúráját kihasználva megvetheti lábát a 3D nyomtatás-gyártási szolgáltatás üzletágában." Hozzátette: "A PROTOTECH-nek pedig lehetősége lesz arra, hogy kihasználja a Model Solution gazdag termékfejlesztési, tömeggyártási ügyfélhálózatát, és így Win-Win helyzetet teremtsen".

 A Model Solution a KOSDAQ tőzsdére való 2022. októberi bevezetése óta bővítette tevékenységét. A vállalat elkezdte aktívan fejleszteni szerződött gyártási (Contract Manufacturing) üzletágát, amely tavaly különálló divízióvá vált. A Model Solution emellett arra törekszik, hogy erősebb növekedést produkáljon nagyobb vevőkör elérésével Észak-Amerikában, valamint új európai piacokon történő terjeszkedéssel.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.23
Teljes szélességében lezárták a 10-es főutat a 29-es kilométernél, mivel szombaton délelőtt....
2023.09.23
Szeptember 18-án új, akár egy egész életpályát megalapozó szakképzési program indult Debrecenben. A....
2023.09.23
A Ford tovább tekerte az őrületvezérlőt, a korábbi Raptort V6-os motorral emelte új dimenzióba. Nem....
2023.09.23
Az előzetes várakozásoknak megfelelően a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red....
2023.09.23
Összeütközött két személyautó a Tápiószecsőt és Tápióságot összekötő úton – írta az Országos....
2023.09.23
Óriási szintkülönbséggel és fagypont alatti hőmérséklettel is meg kellett küzdeni annak a két....
2023.09.22
Érdemes rákeresni a cégre szerződéskötés előtt. ..
2023.09.22
Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a....
2023.09.22
Ugyanakkor sok egyéb funkció válthat előfizetős modellre a jövőbeli bajor modellekben. ..
2023.09.22
A hétvégén rendezik a franciaországi Le Mans-ban a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei....