Michelisz Norbert

Michelisz újra átvette a vezetést a WTCR bajnokságban

2019.11.16.

Zsinórban a nyolcadik versenyhétvégén is dobogóra állt Michelisz Norbert, a makaói első futamon elért második hellyel pedig visszavette az első helyet a pontversenyben.

"A legfontosabb most az, hogyan készülünk fel a folytatásra. Még mindig jó esélyem van nagyot dobni az első futamon, és a célom, hogy annyi pontot gyűjtsek, amennyi csak lehetséges" - nyilatkozta a pozitív hozzáállását megőrizve Michelisz Norbert a pénteki második időmérő után Makaóban, amelyen vétlen félként egy baleset áldozata lett, és emiatt nem tudta kihozni az autóból, ami benne lett volna.

Azt, amit az első időmérőn egyébként megmutatott, hiszen azon a második leggyorsabb volt a mezőnyben, és ennek köszönhetően a magyar idő szerint szombat reggeli első futamon dobogós esélyekkel indulhatott a veszélyes utcai pályán. Izgalmas rajtra lehetett számítani, hiszen Michelisz előtt az egyik legnagyobb bajnoki rivális Yvan Muller állt az első helyen, mögötte pedig a négyszeres világbajnok francia Link&Cós csapattársa, Andy Priaulx a harmadikon. 

Blogjában Michelisz Norbert elmondta, hogy Makaóban a rajt és az első három kanyar kulcsfontosságú az előzések szempontjából - ezúttal az élen nem volt változás ezeken a pontokon; Muller, Michelisz, Priaulx sorrendben jött el az első három. Később sem változott a helyzet, nem volt meg a kellő tempókülönbség az autók között, amivel egy rizikós előzést be lehetett volna vállalni a szűk pályán. 

A végén csak annyi változás történt, hogy Priaulx lemondott a dobogóról, hogy a bajnoki címért még harcban lévő Thed Björk több pontot szerezzen. Ez Michelisz helyezését nem befolyásolta, ő behozta a második helyen a Hyundai i30 N TCR-t, amivel rendkívül fontos húsz pontot gyűjtött, és átvette a vezetést a bajnokságban, hiszen a korábbi éllovas Esteban Guerrieri nem szerzett pontot ezen a futamon. Az élmezőny állása jelenleg: 1. Michelisz 306 pont, 2. Guerrieri 288, 3. Muller 270., 4. Björk 259.

A WTCR makaói hétvégéjének programja magyar idő szerint vasárnap 1:20-kor a fordított rajtrácsos második futammal, majd 4 órakor a harmadik versennyel folytatódik. Az M4 Sport és az Eurosport mindkettőt élőben közvetíti.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.10.03
Köszönhetően az új európai uniós emissziós normák lazításának, továbbra is számolhatnak a gyártók....
2023.10.03
A Hungarian Motorsport Academy pilótája, Molnár Martin egyedüli magyarként bekerült a nívós Richard....
2023.10.03
A kínai export akadozik, szinte minden külkereskedelmi ágazatban csökken a kereslet külföldön.  A....
2023.10.03
A GreenGo elektromos autómegosztó és a II. kerületi önkormányzat együttműködésének részeként....
2023.10.03
Sorra adják le a versenydarabokat a Pajtában a csütörtöki szárazkolbászversenyre. ..
2023.10.03
A Fairium Next Generation Riders Team pilótája a tavalyi Northern Talent Cup bajnoka október 8-9-én....
2023.10.03
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi és kamion az M5-ös autópálya Budapest felé vezető....
2023.10.03
A világkereskedelem ismét növekszik és az ellátási láncok világszerte stressz alatt állnak. Hogyan....
2023.10.03
Néhány nappal a világpremier előtt a Škoda Auto bemutatta az új generációs Škoda Kodiaq külső....
2023.10.03
A közúti balesetek több, mint 90 százalékát emberi hiba, mulasztás, valamint figyelmetlenség okozza....