WTCC

Michelisz törött autóval ötödik lett a makaói nyitófutamon

2017.11.18.

A Honda magyar versenyzője feljött az ötödik helyre, közvetlenül bajnoki riválisa, Thed Björk mögé a makaói nyitófutamon, de aztán saját hibájából keresztbeállt a pályán, ami miatt piros zászlóval idő előtt leintették a futamot.

Michelisz Norbert a második helyet szerezte meg a szezon utolsó előtti időmérőjén Makaóban, ami papíron azt jelentette volna, hogy a szombati fordított rajtrácsos nyitófutamon a kilencedik helyről indul. Csakhogy a volvós Néstor Girolami autójában motort kellett cserélni, ezért őt a mezőny végére sorolták, a Honda magyarja így fellépett a nyolcadik helyre a rajtrácson.

Ott sem sokáig maradt, a rajt után jól helyezkedett, és az első kört már a hatodik pozícióban zárta. A második kör elején pedig megelőzte az ötödik helyen haladó ladás Kevin Gleasont, és feljött közvetlenül világbajnoki riválisa, Thed Björk mögé. A vb-éllovas svéd egy hondás szendvics közepébe került, mert előtte Micsigami Rjó haladt a harmadik helyen, mögötte pedig Michelisz és Esteban Guerrieri, aki szintén megelőzte Gleasont.

Beállt a mezőny, a szűk makaói pályán nem volt sok sansz az előzésre, de két körrel a vége előtt Michelisz elcsípte a falat a nyolcadik kanyarban és keresztbeállt a Hondája a pályán, mögötte pedig a teljes mezőny fennakadt. Mivel nem tudta újraindítani az autóját, piros zászlóval leintették a versenyt.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy senki sem előzte meg Micheliszt, így az ötödik helyért járó tíz pontot kapja meg, mivel teljes pontokat osztanak a futamon. A bajnokság élmezőnyének állása így a következőképpen alakul: 1. Björk 242,5 pont, 2. Michelisz 226, 3. Catsburg 211,5, 4. Bennani 209, 5. Monteiro 200.

Alapesetben két futam között csak 15 perc szerelési idő áll a csapatok rendelkezésére az autók javítására, de a Honda sajtófőnökétől úgy értesültünk, hogy Makaó esetében két hónappal ezelőtt megváltoztatták a parc fermé szabályt. Így a holnapi főfutamig lesz idő szervizelni a sérült autókat.

Magyar idő szerint vasárnap 3:45-kor kezdődik a főfutam, amelyen Michelisz Norbert az időmérőn kivívott második helyről rajtol majd. Élő közvetítés az M4 Sporton és az Eurosport 1-en.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.26
Összeroncsolódott személyautó a II. kerületi Nagykovácsi úton november 26-án, miután a járműre....
2021.11.26
Az FIA Túraautó Világkupa menetrendje szerint 2022-ben ismét 10 versenyhelyszín lesz. ..
2021.11.26
A legtöbb európai országban már kötelező a téli abroncs, van, ahol a hólánc is, de vannak, akik....
2021.11.26
A BMW Group újabb húsz európai városban, így többek között Koppenhágában, Veronában és Toulouse-ban....
2021.11.26
A Bács-Kiskun megyei rendőrök közúti veszélyeztetés bűntette miatt folytattak eljárást, és....
2021.11.26
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján elsősorban Győr-Moson-Sopron, Vas,....
2021.11.26
A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat....
2021.11.26
A Kia és új partnere, a BlackRock Global Renewable Power, más részvényesekkel együtt, újabb 700....
2021.11.26
Magyarországon közlekedési balesetben évente mintegy 600-an vesztik életüket. ..
2021.11.26
Két holland fiatalember pár száz euróból kivételesen takarékos autót épített. A sikerből persze az....