WTCC

Michelisz nyolcadik lett az időmérőn

2014.04.12.

A Zengő Motorsport magyar versenyzője a nyolcadik helyet szerezte meg az idei WTCC-szezon első időmérő edzésén, Marrakesh-ben. Az első három helyen toronymagasan a Citroënek végeztek.

A WTCC sorozat új csapata, a gyári Citroën alakulat tarolt a Túraautó Világbajnokság első 2014-es időmérőjén Marokkóban: a hosszú egyenesekkel és kevés kanyarral rendelkező pályán a C-Élysée versenyautókat megközelíteni sem tudták az ellenfelek, a francia márka előnye sosem csökkent egy másodperc alá körönként.

A három gyári Citroën versenyzőt – José Maria Lopezt, Yvan Mullert, és Sébastien Loeböt – viszont az időmérő mindhárom szakaszában csak századmásodpercek választották el egymástól. A Q3-ban végül az argentin Lopez volt a leggyorsabb, aki még úgy is meg tudta előzni 18 ezredmásodperccel (!) a tavalyi világbajnok Mullert, hogy a francia levágott egy kanyart, amiért nagy valószínűséggel meg fogják büntetni. Lopez az első rajtkocka mellé még öt pontot is szerzett az új szabályok miatt.

A kilencszeres ralivilágbajnok Loeb Muller hibája miatt várhatóan előre lép a harmadikról a második helyre. A legjobb nem citroënes a negyedik hyelen végzett Max Chilton volt a privát fejlesztésű Chevrolet Cruze-zal. Ő az újonc, szintén Chevroletet hajtó Dušan Borković-csal vívhatott volna nagy csatát a negyedik helyért a Q3-ban, de a szerb rossz pillanatban hajtott ki az utolsó gyors körére (a Q3-ban meghatározott sorrendben minden pilóta egy gyors kört mehet), ezért kizárták.

Nagyon rosszul szerepeltek a Hondák. Az még szimpla pech volt, hogy Gabriele Tarquini autóját totálkárosra törte a reggeli szabadedzésen Gianni Morbidelli, és ezért az olasznak ki kell hagyni az időmérőt és a versenyt is. Az viszont a japán autók technikai hátrányát mutatja, hogy a Hondák körönként bő két másodperccel bizonyultak lassabbnak a Citroëneknél, és féllel a Chevrolet-knél.

Michelisz Norbertnek ezért sajnos esélye sem volt a Q3-ba jutást jelentő legjobb ötbe kerülnie a Q2-ben, végül a nyolcadik helyet szerezte meg, eggyel a legjobb hondás, Tiago Monteiro mögött. Csak abban bízhat a magyar versenyző, hogy a második futamon a fordított rajtsorrend miatt a harmadik helyről fog indulni.

A Hondánál csak a gyári Lada szerepelt gyengébben: a Grantákkal versenyző alakulat három versenyzője közül csak James Thompson tudott bekerülni a Q2-be, de onnan már nem jutott tovább.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.09.27
Amint arról beszámoltunk, informatikai hiba miatt leállt a termelés a Volkswagen-konszern....
2023.09.27
A VW németországi üzemei ​​leálltak. Egy informatikai hiba megbénította a csoport központi....
2023.09.27
A vezetés egyre inkább luxussá válik – a költségek az utóbbi időben aránytalanul megemelkedtek –....
2023.09.27
Összeütközött három személyautó az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 39-es....
2023.09.27
„Pollerpiknik“ címmel szervezett demonstrációt és közösségi eseményt az Ágfalva/Schattendorf....
2023.09.27
Három célzott lövéssel állította meg a szentendrei körzeti megbízott egy menekülő embercsempész....
2023.09.27
Lassan egy hónapja becsengettek, ez azt jelenti, hogy szépen lassan mindenki visszarázódik a....
2023.09.27
Kiemelkedő hatásfokú energiafejlesztő megoldást állított üzembe logisztikai központjában a Toyota.....
2023.09.27
Egy fordulóval a zárás előtt megnyerte a ralikrossz országos bajnoki címet a legmagasabb, Supercar....
2023.09.27
Az M0-s autóút déli szektorán az 1-es főúti végcsomópont felé, a 14-es km-nél két kamion ütközött....