Mesél a szakértő – Kérdezz-felelek élőben a Facebook-on | Autoszektor

szakértő

Mesél a szakértő – Kérdezz-felelek élőben a Facebook-on

2017.06.15.

Közkívánatra újra élő adásban válaszol a szakértő

Nagyon sok ügyfelünk érdeklődik telefonon, vagy e-mail-ben, hogy a kiszemelt típussal kapcsolatban, milyen tapasztalataink vannak. A kérdések jogosságához nem is fér kétség, csak hát egyszerűen nincsen annyi idő, hogy mindenkivel egyenként elbeszélgessünk konkrét típusokról, vagy igényeik felmérése után akár mi ajánljunk autót nekik.

Ezért örömmel jelentjük be, hogy most pénteken 2017. június 16-án, 18 órától ismét élő kérdezz-feleleket tartunk, ahol nincs tabutéma, nincs ciki kérdés, mindenre felelünk legjobb tudomásunk szerint.

Amit eddig nem mertél megkérdezni

Sokakban munkál olyan érzés, hogy esetleg ciki valamit megkérdezni. Nos, itt senki sem fog kinevetni a kérdésedért, inkább az a ciki, ha valaki kérdezni sem mer. Senki sem úgy született, hogy tudja, mi az a porlasztócsúcs, hogyan működik a kettőstömegű lendítőkerék, vagy akár a részecskeszűrő. De, ha ilyen autót keresel, jól teszed, ha előtte alaposan körbejárod a témát, hogy vajon neked való-e az adott típus.

Arra gondoltunk élő szemináriumot tartunk

Első gondolatunk az volt, hogy egy arra alkalmas helyre hirdetjük meg az eseményt, és személyesen, kerekasztal jelleggel beszéljük meg a dolgokat. Aztán eszünkbe jutott, hogy miért is utazgatna bárki az internet világában össze-vissza, inkább használjuk a technika nyújtotta lehetőségeket és tartsunk egy élő közvetítést, amely alatt a kommentekben bárki kérdezhet.

Kattints a képre az eseményhez!

Ezért azt választottuk, hogy most pénteken este, 18 órai kezdettel a Facebook oldalunkon lesz élő bejelentkezés, ahol a GOR-CAR Független Járművizsgálatok alapítója, Rusznák András igazságügyi műszaki szakértő vár minden érdeklődőt és persze a kérdéseiket is.

Témák

Nincsen előre adott téma erre az eseményre, de úgy gondoljuk mégis érdemes összeszedni, gondolatébresztőként felvázolni, hogy miről eshet szó egy ilyen konzultáción.

Vegyük előre a típusválasztást. Nem mindenki rendelkezik határozott elképzeléssel arról, hogy milyen kocsit szeretne venni, esetleg vacilál néhány szimpatikus autó között. Jöhetnek a márkák és típusok, beszéljük meg melyik, miért előnyös, vagy hátrányos!

Állandó téma a benzineset, vagy dízelt kérdés. Akinek még egyik sem volt annak azért, akinek az egyik fajta volt annak azért lehet érdekes a kérdés. Mikor éri meg dízelt venni? Mennyi idő alatt térül meg, megtérül-e egyáltalán? Kinek ajánlott a benzines autó? Milyen kockázatoktól szabadul, aki ilyet választ? Na, és a hibridek? Meg tudjuk egyáltalán vizsgálni? Mit érdemes rajtuk megnézni?

Mennyi kilométer van benne? – ezt a kérdést mindenki felteszi. Vajon minden esetben egyértelműen kimutatható a valós futásteljesítmény? Kell félni a 200.000 km feletti kocsiktól? Mi van, ha kiderül, tekertek a kocsin? Milyen egyéb lehetőségek állnak a vevők rendelkezésére, hogy adatokat kapjanak egy autóról?

Volt-e törve? – a kérdés, amire már külön honlapot is létrehoztak. Hogyan állapítjuk meg, hogy egy kocsi korábban volt-e sérülve? Ha sérült volt, tudható, hogy milyen mértékben és hogy hogyan lett megjavítva? Mikor kell egy korábbi sérülés miatt inkább lemondani a kocsiról?

Hogyan keressek magamnak autót?

Nem csak a járművizsgálattal kapcsolatban lehet kérdezni. Beszélhetünk még arról is, hogyan érdemes az interneten, vagy akár személyesen használt autót keresni. Mi az, amit minden műszer nélkül, szabad szemmel is láthatunk egy autót? Hogyan szűrjük ki a rossz autókat anélkül, hogy feleslegesen megrendelnénk egy vizsgálatot?

Hogyan beszélgessünk a kereskedővel? Melyek azok a pontok, amelyek ha nem stimmelnek, már hagyjuk is ott a kocsit? A vizsgálati eredmények közül melyek azok, ami után már inkább ne vegyük a verdát? Importált kocsit nézzünk, vagy ragaszkodjunk az elsőként itthon forgalomba helyezett járművekhez? Melyik milyen előnyökkel és hátrányokkal jár?

Gyere, kövess, kérdezz!

Aki a fentiek alapján úgy gondolja, hogy lenne mit kérdeznie, az ne habozzon, vegyen részt élő eseményünkön és tegye fel kérdéseit! Az egész ingyen van és otthonról a fotel kényelméből lehet kérdezni. Aki nem bírja péntekig, az az esemény Facebook oldalán is kérdezhet előre, ők részletesebb válaszra is számíthatnak!

Mindenkit szeretettel várunk!

UPDATE: lezajlott az esemény, aki lemaradt itt pótolhat!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.20
Végrehajtandó börtönbüntetést kér vádiratában tizennyolc autópálya-rendőr ellen a Győri Regionális....
2020.09.20
Példaként állítaná a Forma–1 elé a mugellói versenypályát Carlos Sainz és Sebastian Vettel.....
2020.09.20
A miniszterelnök kijelentette: ha 2021 július elsejéig nem készül el a még hiányzó 15,6 kilométeres....
2020.09.20
A félmilliomodik villanyautó a Nissan angliai gyárában készült el az Elektromos Járművek....
2020.09.20
Egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek a szombati balesetben - közölte a rendőr-....
2020.09.19
Ott Tänak műszaki hiba miatt volt kénytelen kiállni, de csapattársa viszont csúcsformában vezetett....
2020.09.19
Miközben Rolls-Royce-okat és Trabantokat is elektromos hajtásúra építenek át, vannak megszállottak....
2020.09.19
Több mint 13 ezer néző tekintheti meg a helyszínen a Forma-1-es szezon imolai futamát, a november 1....
2020.09.19
Ha minden jól megy, az Egyesült Királyság és Japán autóipara is kedvezően jöhet ki a Brexit után....
2020.09.19
Az ámokfutó sofőr jelentős pénzbírságot és sok büntetőpontot kapott. ..